lauantaina, tammikuuta 04, 2014

Fanny-ranskiksen kuulumisia

Fanny on kotiutunut äärimmäisen hyvin. :) Kesän se oli rivitalokämppäni takapihalla, joka näyttää tältä. Fannyn kettuhäkki on puutuolien tilalla.
Rölli ja Ruska

"Takapihani" on aidattu, että saan päästää pojat vaan suoraan ovesta tarpeilleen. Siinä on se huono puoli, että ruohoa ei päästä leikkaamaan, mutta saanpahan kerätä aina muutaman jätesäkillisen satoa kaneille ja marsuille! :D Fannylla on aina ruoka lähellä, ja sekin saa jaloitella takapihalla paljon. Kissoista ainakin Miska osaa jaloitella aitauksessa sivistyneesti hyppäämättä (yleensä) karkuun. Sen sijaan Simba-vainaalle laitoin yleensä flexin, koska sillä oli tapana hypätä aidan yli. Jää nähtäväksi, kuinka Sade ja Lumi käyttäytyvät, mutta ne eivät ole vielä edes pyrkineet takapihalle.
Fanny ja Ruska

Syksyn lähestyessä, aloin ottaa Fannya sisällekin käymään, vaikka se ei siellä kyllä viihtynyt lainkaan. Ei sillä, että se olisi pelännyt, se vaan ei ole lainkaan lämpöisen ystävä. Auringonpaisteella se ei haluaisi tulla varjoisesta häkistäänkään pois. Jos sen nostaa sieltä jaloittelemaan, se menee puutarhatuolin alle varjoon tai hyppää takaisin häkkiinsä.
Miska ja Fanny lokakuussa 2013
Aika myöhään syksyyn sain sitä hyvällä omallatunnolla pitää ulkona. Lokakuun loppupuolella otin rouvan sisälle, ettei naapurit ala puhua, vaikka Fanny on entisessä kodissaan ollut kyllä täysin ulkokani, ja jos Fannyltä olisi kysytty, se olisi varmaan mieluummin jäänyt ulos! :D
Fanny takaovella.
Tein sille ensin pesuhuoneeseen tällaisen aitauksen alkuperäiseen käyttöönsä epäkäytännölliseksi osoittautuneesta koiranpentuaitauksesta ja kierrätyskeskuksesta joskus marsuhäkkien tuunaustarkoitukseen bongaamistani jääkaappiritilöistä tms. Käytännöllisintä olisi ollut antaa Fannyn olla vapaana kylppärissä ja laittaa vaan joku portti oveen. Mutta tätä vuokrakämppää takaamaan tulleen äidin hermorakenne ei kestänyt epätietoisuutta siitä, järsiikö Fanny paikkoja. :D Aitaus osoittautui aika hankalaksi pitää siistinä, vaikka Fanny käyttääkin vessalaatikkoa. Mutta ajoi asiansa loppuvuoden, kun olin paljon poissa kämpältä Belgian matkan, koirien synnytysten yms. takia.


Fannyn väliaikainen talviasunto
Vuoden vaihteessa Fanny muutti olohuoneeseen serkkuni hitsaamaan isoon koiran näyttelyhäkkiin, joka oli ennen koirilla luidensyömis- ja nukkumapaikkana. Vaikka tilaa on vähemmän, Fanny viihtyy silti siinä paremmin, paikka on valoisampi, ja vaikka olisin itse koirineni poissa, Fanny saa seurata kissojen touhuja. Kylppärissä asuessaan, ovi suljettiin aina ollessani poissa, koska pelkäsin, mitä Lumi ja Sade saavat aikaan Fannyn kanssa. Aikoinaan minulla oli kauhukseni jäänyt rottahäkin luukku reiluksi vuorokaudeksi auki, mutta Simbaa ja Miskaa ei metsästäminen kiinnostanut. Rotatkin olivat häkin sisäpuolella tallessa. :D Pelko oli kuitenkin jälleen turha, sillä kerran Fannynkin häkin luukku oli mystisesti auennut ja kani vapaana. Ainoa ikävä löytö oli Fannyn pitkin lattioita levittämä kissanhiekka.
Timi ja Fanny

Elämänsä pihakanina eläneeksi, Fanny suhtautuu odottamattoman rennosti KAIKKEEN. Se ei pelkää edes imuria. Siinä missä kissat ja koirat katoavat kuin pierut saharaan, Fanny ei väistä, vaikka lykkäisin sitä imurin suulakkeella eteenpäin. :D Se antoi minun jopa imuroida turkkinsa läpi karvanlähtöaikana!!! Kissat ja koirat taas eivät osaa pitää Fannya kanina.
Fanny, Lumi (takimmainen kissa) ja Sade
Fanny saa mielestään kyllä mennä kissojen laatikolle ja lennättää hiekat toiseen päähän taloa. Mutta annas kun Sade meni Fannyn laatikolle, niin kylläpä se ulkoistettiin melkein yhtä vauhdikkaasti kuin ne kissanhiekat kissojen veskistä. :D Aussit ei Fannya haittaa, koska ne toimivat papanaimurina sen sijaan, että tekisivät tarpeensa Fannyn laatikolle.
Fanny ja Sade
Nyt sitten odotellaan seuraavaa kesää!

Ruska ja Fanny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!