maanantaina, tammikuuta 06, 2014

Päivän lainaus

Vuosia sitten, Kaniyhdistys kielsi meitä laittamassa kanien rotujen perään enää korvia tai kaneja. Ranskanluppakorvakanista tuli siis ranskanluppa, belgianjättikanista belgianjätti, angorakanista angora. Nyt ollaan taas ruvettu keskustelemaan näistä kani- ja korvapäätteistä, kanistandardin suomentamisriidan oheistuotteena. Aikoinaan haluttiin, että kanit olisivat ihmisille yhtä tuttu ja arvokas lemmikkilaji kuin koirakin. Tietäväthän ihmiset, mistä eläinlajista on kyse, kun puhutaan vaikka rottweilerista tai kultaisestanoutajasta, vaikka perässä ei olekaan päätettä "koira". Päätteiden poistamista perusteltiin mm. sillä, että nyt (keinotekoisesti) saataisiin ihmiset todellakin muka tietämään paremmin, mistä eläimestä on kyse, kun puhutaan vaan ranskanlupista esim. kaupan taululla myynti-ilmoituksessa. Asiasta väännettiin jälleen FB-ryhmässä "Vapaata keskustelua kaniasioista", ja esille tuli todella hyvä esimerkki siitä, että emme ehkä ihan onnistuneet tavoitteessa. :P
älä nyt, kyllä mullaki kerran ku etin ranskanluppa urokselle sijoituskotia niin yks rouva selitti kaiken mahdollisen ja olis ollu oikeesti kiva koti, harmi vaan että lopussa kävi ilmi että rouva luuli ranskanlupan olevan koira..
Fanny-ranskis syyskuussa 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!