lauantaina, tammikuuta 04, 2014

Pentukuulumisia

Nalan aussinpennuista ei ole vielä paljon sanottavaa, siellä ne nukkuvat, imevät maitoa ja kasvavat tasaisesti. :)

Sakemanninpennut on jo melkein 5-viikkoisia, ja siirtyivät pari päivää sitten pentulaatikosta aitaukseen. Jonkin aikaa ollaan jo syöty "kiinteää" ruokaa, eli raakaa liha/luu-jauhelihaa, vedellä turvotettua pentunappulaa ja piimää/kermaviiliä. Tästä huolimatta Isla-emo vielä hyvin avuliaasti napostelee pentujen kakat. Ruoan avulla otettiin tänään ensiaskeleet kohti seuraamista! :)


Ollaan alettu ehdollistaa pentuja jo naksuttimelle, yksinkertaisesti naksuttelemalla niiden syödessä. Jos joku haluaa käyttää naksutinta koulutukseen, niin pentu tietää jo sen liittyvän ruokaan. Sain idean aikoinaan agilitykouluttajalta, joka kertoi porokoiransa kasvattajan tehneen näin. :)

Tämä on ensimmäinen pentue, joka on päässyt kuuntelemaan CLIX Noises And Sounds CD:tä, jonka sisko tilasi alunperin Liljan pentuetta varten.Pennut käyvät myös päivittäin taapertelemassa aussilaumamme keskellä. Osa yrittää saada niitä leikkimään tyrkyttämällä leluja, osa on muuten vaan ystävällisen kiinnostunut. Timi menee siksi aikaa boxiin, koska se ei selkävaivoineen jaksa enää pentuja.

Varpu ja Kaisla

Tässä 1kk synttärikuvia, 1.1. otettu. YRITIMME seisottaa! :D

Kaisla
Vaaleansininen poika
Violetti poika
Turkoosi: Mä en seiso! :D
Kävin tänään ensimmäistä kertaa Islan kanssa pyöräilemässä. Ihan lyhyen lenkin, 2km tms. Käytiin kämpälläni ruokkimassa kissat ja Fanny-ranskanlupan, sillä päätin jäädä yöksi kotitalolle, aamulla kun tulee pennunkatsojia. :) Oletin, että lähtö pyörällä olisi niin lennokas, että lätsä jäisi ilmaan, kun minua jo viedään, ihan kuin meillä sakemannit ovat tavanneet tehdä. Mutta lähtö olikin todella sivistynyt, ja koko menomatka. Kotimatkalla vauhtia riittikin niin, että kävi mielessä, kuinka mahdamme osua portista omaan pihaan. :D Ei ollut Isla reissusta millänsäkään, kova kiire vain oli katsomaan, mitä pennuille kuuluu. Eikä saanut hepulia kissoista, vaikka Miska tuli ovelle vastaan ja vaikka Sade pakeni Islan nähtyään häntä pörrössä kaapin päälle. Enemmän Isla oli kiinnostunut isossa koirien häkissä pötköttelevästä kanista. Tapansa mukaan, Fanny ei kuitenkaan korvaansa lotkauttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!