maanantaina, heinäkuuta 08, 2013

Hugo tulostaa! :)

Hugo näytteli taas hienoin arvosteluin, Mikkelissä 6.7.2013! :)
Very big. Correct proportions. Strong body substana. Well set ears. Correct expression and bite. Short in croup. Well set tail. Correct angulat. Well driving. Bit soft in hook. Hadzic Refet, Bosnia-Hertsegovina, ERI1!!!

Seuraavana päivänä, 7.7. Laukaalla, ei mennyt ihan niin putkeen, sillä tuomari tarjosi koirakolle varmasti unohtumattoman kokemuksen tyydyttävän arvosanan lisäksi. Hugo oli satuttanut etujalkansa ja liikkui tietenkin kehässä sen mukaisesti. Tuomari ei kuitenkaan sitä uskonut, vaan oli vakuuttunut, että se vika on takapäässä (jota arvostelussa kuitenkin kehuu), ja ettei Hugo edes näytä sakemannilta, mutta kaikki sakemannithan on nykyään kuulemma sairaita. Minusta aika mielenkiintoinen pointti, koska mielestäni juuri ulkomuototuomarien voittajavalintojen takia sakemannien jalostus on mennyt siihen suuntaan kuin on... Tiedusteltaessa tarkennusta, että mikä siinä takapäässä on vikana, niin omistaja sai vain kehotuksen hankkia handlerin, niin näkee.
rodunomaiset rungon mittasuhteet, vahva uroksen pää. Hieman pehmeyttä oik. Korvassa. Hyvä kaula. Vahva raajaluusto, litteät avonaiset käpälät. Liikkuu melko hyvin edestä. Rintakehä saisi olla pidempi. Kauniisti laskeva lanne/lantiolinja. Uros kävelee erittäin oudosti takaraajoillaan mikä johtaa arvosteluun. T


Mainittakoon vielä, että Hugolla on A-lonkat ja kakkosen kyynärät, joten ilmiselvästi se vika täytyy olla takaosastolla. :) Lisäksi Hugo on käynyt keväällä selkäkuvissa, ja viimein 27.4. Kennelliitto lausui selän spondyloosista puhtaaksi. :) Siskoillahan tehtiin eläinlääkärissä löydöksiä... :(

Aiemmin aiheesta:

Luustotutkimuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!