perjantaina, heinäkuuta 19, 2013

Agilitykisat Lapualla 18.7.2013

Roosan silmät näyttää ihan hassun isoilta, kun silmänympärystät ovat "ruskettuneet"! :D
Roosa tuli hyppyradalla kolmanneksi! Aikavirhettä kertyi jälleen, 3,47 sekuntia tällä kertaa. Lisäksi tuli 10 virhepistettä. Tulos 13,47. En huomannut, että mistä se toinen vitonen tuli, mutta toinen ainakin tuli pujotteluvirheestä. Roosalle alkaa olla kehittynyt tavaramerkiksi tuo pujottelun lopettaminen kesken kaiken kisoissa. Meikäläisen syytähän se todennäköisesti on, varmaan koirakin vaistoaa, että nyt olis vähän kiire... ;)

Klikkaa suuremmaksi!
 Alla oleva agilityrata osoittautuikin kinkkiseksi. Ne kohdat, mitä luulin vaaranpaikoiksi, osoittautuivat helpoiksi, eli sain Roosan kuskattua mallikkaasti ekalta putkelta kepeille vieläpä niin, että pääsin keppien A:n puolelle. Keppien jälkeen näkyvä 7-hyppy on ansa, mutta hyvin sain rouvan käännettyä putkeen. Roosa harvoin hyppii kontaktien yli, mutta jo rataantutustuessa arvasin, että tänään se tapahtuu puomilla, ja näin kävi. Putki oli sen verran levällään, jonka vuoksi meikäläisen linja erkani Roosasta loppupäässä, ja sen takia se kai hyppäsi. Rataantutustuessa suunnittelin kyllä ohjaavani koko puomin yhtä etäältä, kuin putki määrää, mutta ei se sitten käytännössä näin tapahtunutkaan. Puomin jälkeisen aidan Roosa ohitti, mistä tuli kielto, mutta sain sen kuitenkin hyppäämään sen oikeaan suuntaan. Vaihdoin puolta jo ennen A:ta keinun puolelle, että Roosa kääntyisi luultavammin A:n jälkeisestä putkesta muurille päin, mutta ei. Roosa kääntyi putkesta takaisin menosuuntaan ja toisesta päästä uudestaan sisään ja peli oli siinä. :P Loppu olikin sitten yhtä suoraa. Kiinnitin huomiota, että luvattoman moni koira, Roosa mukaan lukien, ei osannut juosta suoraan eteenpäin itsenäisesti, vaan kääntyi pituuden jälkeen kysymään suuntaa, ja juoksi siten viimeisen esteen ohi...

Klikkaa suuremmaksi!
Tullaan siis harjoittelemaan loppusuoria, kaarevalta putkelta kääntymistä oikeaan suuntaan ja itsenäisempiä kontakteja. Ei sillä, että me kolmosiin enää oltaisiin pyrkimässä. Roosa on jo 8v, joten ehkä nämä yliajat ovat jäädäkseen, ja jos ajat ei riitä 2-luokassa, niin ei takuulla 3-luokassa. :D Mutta vähintään nyt niin kauan tällä tietoa kisataan, että seuraava sukupolvi on kisavalmis.

Timi oli mukana ja otin sen kanssa 5 min. paikkamakuun. Ei herra inahtanutkaan eikä edes sivuilleen vilkuillut, vaikka verkon toisella puolella oli agilityrataan tutustuminen meneillään. Agility oli Timille uskonto, mutta ei minkäänlaista tunteenpurkausta tai mielenosoitusta tullut, vaikka vain tokoiltiin. Lisäksi harjoiteltiin liikkeestä maahanmenoa ja sitä perhanan taluttimessa seuraamista, mikä meillä kusee. Muuten loisto ilta, mutta rusautin taaaas selkäni...

Kuvat räpsäyttänyt Heli Lassila, radat Eija Berglundin käsialaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!