tiistaina, elokuuta 13, 2013

Timin Tokokoe Vöyrillä 2.8.2013

Tuomari: Allan Aula

TIMI:
Osasuoritus / Arvosana / Kerroin / Pistemäärä
  1. Luoksepäästävyys: 10 / 1 / 10
  2. Paikalla makaaminen: 8 / 3 / 24
  3. Seuraaminen kytkettynä: 7,5 / 2 / 15
  4. Seuraaminen taluttimetta:  9 / 4 / 36
  5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7 / 2 / 14
  6. Luoksetulo: 8 / 3 / 24
  7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 / 2 / 0
  8. Estehyppy: 0 / 2 / 0
  9. Kokonaisvaikutus: 8 / 1 / 8
Yhteensä: 131 pistettä = 3. palkinto ja 8. sija.

Sirun arvostelua en muistanut kuvata, mutta tytteli sai pistettä vaille 2. palkinnon!!!!!!!!!

Sirustahan minä olen ylpeä 24/7, mutta Timin hyväksytty tulos oli niin hieno juttu, että meinasin ratketa! :D Tajusin vasta paikan päällä, että tämä tokokoe-uran aloitus WOFFin kentällä ei ollut ihan taktikoinnin riemuvoitto, koska siellähän Timi on käynyt varmaan kymmenet agilitykisat. Muutenkin pelkäsin, että homma menee haukkumiseksi, ilman että provosoin agilityhullua koiraa tuomalla sen agilitykentälle pitkän agilitytauon jälkeen. :D Timillä on ollut paha tapa komentaa minua, jos itse jännitän niin, etten koiran mielestä kelpaa laumanjohtajaksi. Pelkäsin, että jännitän niin, ettei Timikään pysty tehdä muuta kuin haukkua, etten saisi sitä edes perusasentoon. Niin kävi meidän möllitokokokeessa vuosia vuosia sitten, samoin ekassa BH-kokeessamme 18.10.2008, kun "Vaahtomuovi" ja SPL-Seinäjoen reilukerho käytännössä nauroi meidät pihalle.

Mutta nyt Timi oli kilttiä poikaa. :) Se yllätti suoriutumalla monesta kohdasta paremmin kuin parissa viimeisessä treenissä ennen koetusta! Mitä haukkumiseen tulee, niin se oli vain muutama haukahdus kokeen loppupuolella liikkeiden välillä, kun ei namia alkanut kuulua. Meidän mittapuulla sekin oli ihan hallittua. :)

Luoksepäästävyys 10p:


Luoksepäästävyydessä koirakot seisovat rivissä ja tuomari käy silittämässä kaikkien koirien rintaa. Normaalisti Timi on noussut, kun tätä on harjoiteltu, mutta nyt minä olin niin jäykkänä jännityksestä, että Timikään ei liikkunut tuomarin käydessä silittämässä. :D

Siru ja Timi

Paikkamakuu 8p:


Ei mennyt taaskaan nallekarkit tasan! :D Kirsi oli ihan varma, että Siru lähtee paikkamakuusta perään hiippailemaan. Minä taas pidin paikkamakuuta meidän takuuvarmana liikkeenä. No, Siru oli paikoillaan kuin tatti, mutta parin koiran päässä oleva koira alkoi haastaa naapuriaan leikkiin, joten omistaja haki sen pois rivistä. Timi huolestui, että eikö häntä ole kukaan hakemassa, oliko hänet unohdettu täysin tänne kentälle? Kyseessä oli iltakisa, ja oli varmaan jo sen verran hämärää, että Timi ei kai koiran silmillään erottanut minua kentän toiselta laidalta. Tuuli sivulta päin, joten se ei kai haistanutkaan minua. Timi alkoi vilkuilla levottomana ympärilleen ja nousi lopulta istumaan. Kun ei muutakaan keksinyt, se meni takaisin makuulle, mutta levottomuus vain lisääntyi, joten Timi nousi taas hetken päästä istumaan. Sitten se ajatteli lähteä kävelemään kentän poikki, mutta muuttikin mielensä ja pysähtyi. En muista, päätyikö se istumaan vai makuulle, mutta aika loppui justiin ja palasimme koirien luo. Meidän olisi pitänyt saada hylsy, mutta saatiinkin tosiaan kasi, koska tuomarin mielestä aika nyt oli jo käytännössä loppunut ennen Timin nousemista, eikä hän ollut nillittämistuulella! Kyllä se vaan meille sopi. :D

Seuraaminen 7,5p ja 9p:

Mielestäni itse seuraaminen meni paremmin taluttimessa kuin koskaan aiemmin. Eli Timi on petrannut siinä kokoajan. Vapaana seuruussa Timi pisteli parastaan! Yleisössä oli kuulemma kehuttu, että näytti ihan palveluskoiran seuraamiselta! :D Mutta aina pitää säätää jotain. Timi keksi ihan uusia juttuja! Tuomari oli rento ja nauroikin, että sitä tämä koiraurheilu on. Seuraamisessahan koiran kuuluu oma-aloitteisesti istua perusasentoon liikkeen pysähtyessä, mutta sen sijaan että Timi olisi jäänyt seisomaan tai istunut vinoon, se meni ainakin osassa istumiskerroista maahan. Tai ainakin minusta se näytti maahanmenolta, mutta ehkä se ei laittanut kyynäriä maahan, joten näytti istuvan hassusti??? Koska yleisöstä ei oltu sellaista huomattu. Mutta pisteissä näkyy. ;)

Jäävät liikkeet 7p ja 0p:

Nämä vaativat molemmat kaksi käskyä. Ja koska Timi yrittää aina liikaa, se meni liikkeestä seisomisessa istumaan. Eihän se nyt VOI olla niin, että ihan vaan seisotaan?!?!?!? ;) Nooh, siinä meidän ONNISTUNEESSA BH-kokeessa aikoinaan, Timi oli jäänyt kaikissa jäävissä liikkeissä seisomaan, mutta oli sentään pysähtynyt kerralla.
Tässä meni pieleen kuulemma myös siinä, että olin melkeinpä pysähtynyt ja kumartunut Timin puoleen antaessani käskyä. ;)

Luoksetulo 8p:

Luoksetulo on ollut aina Timin vahvuus. Tässä meni pieleen ainoastaan se, että Timi alkoi jo turhautua, kun ei saanut namia, ja alkoi haukahdella vaativasti. Kun olin jo sanonut tuomarille "Valmis" ja liikkeen arvostelu oli jo alkanut, niin jouduin laittaa Timin uudestaan perusasentoon, koska se oli haukkuessaan päätynyt siitä pois.

Estehyppy 0p:

Estehyppy meni pieleen sen takia, että jäin liian kauas esteestä. Pelkäsin, että Timi namin toivossa heittäytyisi oma-aloitteiseksi ja hyppäisi sen ilman lupaa. En minä edes tajunnut, kuinka kauas hyppyesteestä jäin, mutta yleisöstä sanottiin, että olin ollut aivan liian kaukana. Olisihan se pitänyt agilitystä tietää, että ei Timi kauas irtoa. Se jäi eteeni haukkumaan, myös toisella käskyllä. No, vaikka meillä oli hylsy, niin suoritettiin kuitenkin liike loppuun ja sitten se meni joten kuten. Timi ei onneksi hypännyt takaisin päin, vaan tuli minua hieman vastaan esteen toiselta puolelta, ennen kuin jäi seisomaan. ;)


Koetta edeltäviä paniikkipäivityksiä Facebookista:

1.8.2013 Lapua:
Tokoiltu Lapualla. Apua, huomenna koe ja Timi on yhtäkkiä unohtanut mihin kohtaan se peffa perusasennossa oikein pitikään tällätä. Taluttimessa seuraaminen ei muistuta lenkkeilyä enää niin pahasti kuin ennen, tai ainakaan Timin lenkkeilyä eli armotonta kiskomista nähneen silmissä. Mutta nyt vapaana seuraaminen on taantunut saman näköiseksi, eli metrin päässä sivulla mennään ja tuijotetaan maahan... Ja mä kun luulin jäävien liikkeiden olevan ennakoinnin ohella ainoa huomautettava asia. Onneksi se nyt on treeneissä sisäistänyt hyvin sen, että hyppyesteen taakse jäädään seisomaan eikä painella hakemaan seuraavia esteitä. Ja paikkamakuu ja luoksetulo on ihan kivat -paitsi että niissäkin on se perusasento!:D No jos me nyt väännetään Timi ja Siru tk1:ksi, niin sitten on kiva tuoda viimeisen päälle hiotut Ruska ja Tessa alokasluokkaan!;) [Tähän Kirsi kommentoi, että taitaa Tessa saada Sirua nopeammin ne TK1-tunnukseen tarvittavat ykköstulokset alokasluokasta. Minä taas epäilin, ettei Timi ehdi elää niin kauan, että saisi ensimmäistäkään. ;)]

26.7.2013 Kauhava:
Tulipahan tokoiltua. Teija oli pätevä, vois ruveta ihan omaa ryhmää pitämään! Tehtiin melkein-kokeenomainen harjoitus. Timi päätti tehdä vähän semmoisen pohjanoteerauksen, oli helle liikaa jopa Timille! Paikkamakuu onnistui, ja taluttimessa seuraaminen oli sata kertaa parempaa kuin aikaisemmin, eli siis Timi seurasi meikäläisestä ehkä metrin päässä sivulla päin... Taluttimetta seuraaminen meni melkein samaa rataa, ja jäävissä liikkeissä sain sanoa käskyt kahteen kertaan. Herran aivot oli niin sulana, että ei muistanut ilman kuiskausta istua liikkeiden päätteeksi. Hyppyä ei otettu, kun mukana ollutta telinettä ei saanut aussikorkeudelle. Mutta mielestäni aika hyvin ollakseen pohjanoteeraus. Meillä on siis toivoa?!?!?!??!


Loppusanat:

Olen kyllä aika ylpeä, että saatiin tulos! Aloitettiin nääs vasta kesällä tokoilu melkein alusta varmaan vuosien tauon jälkeen Timin jäätyä agilitystä eläkkeelle. Herran työkoiran pää ei kestänyt työttömyyttä, ja ilmoittautumalla kokeeseen, tuli ainakin varmasti treenattua! :D Olemme tainneet kunnolla treenata viimeksi siihen ONNISTUNEESEEN BH-kokeeseen, joka oli 23.5.2009... Lopetimme tokoilun Timin kanssa aika lailla siihen, koska minulla oli agilitystä mukaan tarttuneet vartaloavut sen verran lujassa, etten tahtonut päästä niistä eroon. Lisäksi eteneminen alokasluokasta koskaan avoimeen, tuntui mahdottomalta, koska siihen maailman aikaan Timi ei suostunut ottamaan treeneissä mitään lelua suuhunsa, noutokapulasta puhumattakaan. Me kun oltiin jotain avoimen luokan liikkeitä jo harjoiteltu, vaikka ei oltu ikinä edes alokasluokkaa korkattu! :D Nyt meillä ei kuitenkaan ole enää tavoitteena päästä avoimeen luokkaan. Sen sijaan tavoitteemme on elää täysiä se yhteinen aika, mitä meillä on jäljellä, ja saada sen sivutuotteena alokasluokasta tuloksia, ehkä jopa TK1-tunnus! :) Timi kun ei hyssyttelyä kaipaa.

Taluttimessa seuraamista emme olleet aikaisemmin varmaan juuri erikseen harjoitelleet, koska se oli näyttänyt BH-kokeessakin aina enemmänkin koiran ulkoiluttamiselta kuin seuraamiselta... Sain Kirsiltä idean ottaa siinä käyttöön oikein kevyen taluttimen, joka tuntuu siltä kuin talutinta ei olisikaan. No, meillä se on tosi miehekäs pinkki, Liljan pentutalutin, mutta kuten tuloksista huomaatte, ajaa erinomaisesti asiansa! :)


Myös jäävät liikkeet olen tainnut alunperinkin opettaa väärin, koska ne ovat aina valuneet aika pitkiksi... Nyt harjoitellaan niitä nopeammiksi. Myös estehyppy on käytännössä tämän kesän hedelmää, koska silloin muutama vuosi sitten meidän estehyppy oli sitä, että Timi alkoi aina huutaa minulle, että mikä este seuraavaksi?!?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!