lauantaina, elokuuta 24, 2013

Timin tokokoe 24.8.13 Nurmossa

Tänään aloitettiin päivä tokokokeella Nurmon Viitalan koulun kentällä. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä, mutta saatiin kuin saatiinkin 3. tulos! :D Meikäläistä jännitti, joten Timi haukkui ja sen oli vaikea keskittyä. Timin haukkuminen sai minut hermoilemaan lisää, joka taas sai Timin haukkumaan enemmän, jne... ;)

Tuomari: Pirita Pärssinen
Liikkeenohjaaja: Helena Salokangas

Osasuoritus: Arvosana / Kerroin / Pistemäärä
  1. Luoksepäästävyys: 10 / 1 / 10
  2. Paikalla makaaminen: 6,5 / 3 / 19,5
  3. Seuraaminen kytkettynä: 5 / 2 / 10
  4. Seuraaminen taluttimetta: 6 / 4 / 24
  5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0 / 2 / 0
  6. Luoksetulo: 8,5 / 3 / 25,5
  7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 / 2 / 0
  8. Estehyppy: 8 / 2 / 16
  9. Kokonaisvaikutus: 8 / 1 / 8
Pistemäärä: 113p = 3. palkinto
Sijoitus: 7 / 7... ;)


Luoksepäästävyys oli ainoa, mistä saatiin täydet pisteet. ;) Timi kyllä nousi tuomarin silittäessä, mutta tässä suorituksessa saa joko istua tai seistä.


Paikkamakuussa Timi tuli taas levottomaksi ja nousi hetkeksi istumaan, mutta meni kuitenkin takaisin maahan sen sijaan, että olisi lähtenyt hiippailemaan meikäläisen luo. Timin vieressä picardienpaimenkoira FI MVA Taikurin Africa, om. Maarit Valkama.


Kytkettynä seuraaminen oli aikalailla koiran ulkoiluttamisen näköistä. ;) Taluttimetta seuraaminen meni pisteen verran paremmin. Jäävissä liikkeissä Timi kuitenkin seurasi parhaiten, vähän liiankin hyvin, eli ei meinannut pysähtyä ollenkaan. Maahanmenossa annoin kaksi käskyä ja silti Timi jäi seisaalleen. Seisomaan jäämisessä Timi hipsi perässäni vaikka kuinka pitkälle. Eihän tällaista hermorauniota voi mihinkään päästää ilman hurjaa vahtikoiraa! ;)


Luoksetulo on Timin lemppari. Meinasi mennä jopa ihan överiksi, kun kiitorata loppui kesken. ;)


Tällä kertaa menin riittävän lähelle hyppyestettä, että herra kykeni suorittamaan sen ilman agilitystä tuttua käsimerkkiä. Esteen takana Timi jäi hyvin seisomaan, mutta kääntyi hieman perässä, kun kävelin sen vierelle. On siinä ollut Timillä  varmasti haastetta, kun agilityssä pyrin ohjaamaan äänettömästi, koska silloin yleensä ohjaan paremmin eikä minun tarvitse huutaa Timin kanssa kilpaa... Nyt kaikki eleet, joita Timi on tottunut lukemaan, pitää riisua pois ja sen on kuunnelta vain ääntä.Oli meillä näköjään toisiimme jonkinlainen kontakti ainakin välillä! :D Kokonaisvaikutuksesta meni pari pistettä, koska Timi ajatteli ääneen... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!