sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Säpinää

Päivitykset: marsu- ja kanipoikueet ja -vauvat

Tänään oltiin justiin agilityssä. Mukana olivat taas Della, Timi ja Roosa. Roosa nypytteli omaa vauhtiaan Anniinan kanssa, Timi meni erittäin mallikelpoisesti meikäläisen kanssa, Della taas hurjasteli ja äiti yritti pysyä perässä. Maneesissa treenaa yhtäaikaa sekä mölli- että kilpailuun tähtäävien ryhmä ja me oltiin tänään kaikki siinä mölliryhmässä, koska mullakin on nyt flunssa, joten ei tarvinnut Timin kanssa juosta niin pitkiä ratoja. Me mölliläiset sitten harjoiteltiin lähinnä muutaman esteen ratoja, jossa oli kepit, putki ja useita aitoja. Taas tuli ahmittua heposen kakkaa, mutta ei läheskään yhtä paljon... Omaa vuoroa odotellessa treenattiin näyttelyseisomista, toukokuussa kun mennään taas! x)

Eilen oli Kirsi Kjällin luona Nurmossa marsupäivä, jossa oli minä, äitee, Petra, Petran äiti, Heli tyttöineen ja Kirsi tietenkin perheineen. Sieltä meille tuli samalla Heliltä Aniara's Goldie, englannin crest p.e.golden rouva. Kirsiltä meidän matkaan lähti Mimosan Tiivi-Taavi, black dutch poika, josta on tarkoitus tulla kasvattini Adoniksen kämppis. Alunperin pojat piti totuttaa toisiinsa Kirsin luona ennen uuteen kotiin lähtöä, mutta ne totutetaankin nyt meillä. :) Sitten takaisin Ylihärmään valmistelemaan paikkoja EPJY:n hallituksen kokousta varten, joka pidettiin meillä. Petra toi samalla meille upean kasvattinsa Blancan, joka on p.e.white neiti.

Perjantai 13.päivä meni ilman sen suurempia onnettomuuksia. No, tottakai jotain sentään... ;) Giselle sai 5 vahinkopoikasta... No, ei ne nyt niin viimeisen päälle ei-toivottuja ole, kuin voisi olla! Ajankohtaa olisi vaan voinut siirtää edes parilla kuukaudella!!! Tai sitten aikaistaa about kuukaudella... ;) Osa tietää, että astutin Gisellen Solexilla marraskuun lopulla, koska en vielä tiennyt Vaasassa olevan myös rekisteröintinäyttely nyt helmikuussa. Giselle on menossa rekisteröintinäyttelyyn, koska sillä on pienen pieni leukapussin nysä. Kun kuulin, että rekisteröintinäyttely on tulossa näin lähelle, oli Giselle jo astutettu Solexilla. Toivoin sitten puoliksi, ettei se olisikaan tullut kantavaksi, vaikka voihan tuon näyttelytyksen myöhemminkin hoitaa.

Giselle oli sitten äitillä jaloittelemassa eläinhuoneessa, kun Hessu onnistui livahtamaan ruokinnan yhteydessä häkin ovesta ulos. Hessusta on kehittynyt mestari siinä! Tottakai se syöksyi suoraan Gisellen selkään ja sekunnin murto-osassa kaikki oli ohi... Me ajateltiin, että nooh, toivottavasti meni huti tai että Gisellehän on jo kantavana Solexille. Ei niitä Solexin poikasia sitten vaan kuulunut tuossa joulukuun lopulla... Olin tyytyväinen, koska nyt saisin Gisellen Vaasaan rekisteröintinäyttelyyn! Ei tarvitsisi lähteä mihinkään toiselle puolelle Suomea yhden kanin kanssa. Mulla kun näitä "katselmoitavia" kaneja ei enää pahemmin muita ole. Gisellen ehtisi hyvin astuttaa myöhemmin uudestaan.

No, sille ei tullut tarvetta. Pari päivää sitten katsoin, kun Giselle alkoi kantaa heinää yhteen häkkinsä nurkkaan. Sitten alkoi pöllytä rintakarvat, kun tuore rouva nyppi niitä lastenhuoneen liinavaatteiksi. Ja perjantai 13.päivä syntyi sitten ne 5 luppisvauvaa! No, terveiltä ja elinvoimaisilta ne näyttivät eikä yhdistelmäkään ole hassumpi! Vähän tylsä ajankohta vaan... ;) Poikueessa on kahta eri väriä poikasia, mutta ei vielä tiedä tarkasti mitä.

Kyrön marsunäyttelyyn ilmoitin (tai siis äiti ilmoitti) Nemon**, Incan**, Masan, Cherokeen, Hurrikaanin, Gigolon ja Kismetin. Kismet menee katselmukseen. Inca on ilmoitettu vain muodon vuoksi näyttelyyn, en tiiä pärjääkö se yhtään, kun sen poikaset on vasta jokin aika sitten vieroitettu, mutta pitäähän sitä yrittää! x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!