sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Paluu Agilityyn

Päivitykset: marsu-, pupu- ja koiravauvauutiset

Eilen oli pitkästä aikaa taas agilityharkat. Ne oli olleet muutaman viikon tauolla ennenkuin seura sai hevosmaneesin vuokralle Ylistarosta. Della, Roosa ja Timi olivat jo aivan menossa seinän läpi, kun niille laitettiin valjaita päälle ja pakattiin aikanaan jonkun pentupaketista saatua keltaista koirakoulureppua... x) Ne tiesi jo menevänsä agilityyn ja koska ne olivat tottuneet siihen, että Lapualla huonon tienpätkän jälkeen ollaan perillä, niin ne meinasi jo rynnätä liikkuvasta autosta pihalle, kun Ylistaroon päin oli matkan varrella huono tie... x) Mutta aina vaan ajettiin eteenpäin ja tultiinkin ihan vieraaseen paikkaan, jossa on hevosia.

Sitten varsinkin Timin silmien hullunkiiltonappi kilahti taas on-asentoon, kun alettiin koota esteitä ja käydä niitä läpi. Ja sitten Timiä vietiin! xD Pienet ja isot koirat olivat suurimmaksi osaksi eri päissä maneesia, kahtena ryhmänä ja äitee meni Dellan kanssa. Dellastakin jopa sanottiin, että siitä tulee vielä ****n nopea ja se alkaa kyllä meidänkin mielestä päästä laiskuutensa yli ja innostua touhusta! :) Vaikka pari kertaa piti senkin käydä vähän omille teillään... Meikäläisellä oli Timi ja Roosa, joten juoksentelin sitten tuplasti ja nyt on paikat kipiät. Timi pingotti täysillä, vaikka pari kertaa piti käydä huudattamassa häkissä jonottavia open bordelterriereitä. :(

Roosa otti tällä kertaa homman kirjaimellisesti kuunteluopiskelun kannalta. Koirat löysivät maneesin hiekkapohjalta ihania hevosenkakkakikkareita ja Roosaa todellakin kiinnostivat ne enemmän kuin meikäläisen kädessä olevat namipalat... Vähän ihmettelin, että mikäs neitiä nyt risoo, kun se ei meinaa tehdä A-estettä, vaikka juuri kontaktiesteet on aina olleet sen suosikkeja. No, selvisi myöhemmin ihanalla tavalla, että sen maha oli niin pullollaan herkullista hevosenkakkaa, että ei ihme, jos ei liikunta maistu! Kotimatkalla Roosa sitten puklasi koko komeuden auton lattialle. x( Nooh, onneksi se oli sotkenut itsensä niin hiekkaiseksi, että neiti oli asennettu kotimatkaksi takapenkille, muuten se kaikki olisi nyt ollut meikäläisen sylissä, jossa Roosa tavallisesti matkustaa!!!!!

Agilityssä käytiin pieniä radanpätkiä. Della ja Roosa oppivat myös pussiesteen, joka on tunneli, joka päätyy litussa olevaan kangasputkeen. Sitä ei kai ole niillä aiemmin painotettu tai ainakin se oli unohtunut. Dellan mieleen palautettiin myös putki, mutta Roosa oli sen rataosuuden ajan huilimassa. Hurjaan vauhtiin päässyt Timi meinasi suorittaa putkenkin loikkimalla, koska muu rata sisälsi sen lisäksi vain hyppyesteitä.

Tänään olisi ollut epäviralliset agilitykisat, joihin Timin kanssa olisi ollut hienoa osallistua, mutta aamulla selvisi, että molemmilla on paikat niin jumissa, ettei toivoakaan... Meikäläinen pääsi hyvä kun kävelemään saati että juoksisi koiran vierellä, ja Timi ei jaksa hypätä edes sängylle puhumattakaan esteiden suorittamisesta! Että hyvää tekee tämä harrastus varmaan kaikille osapuolille... ;)

Solex lähti illalla Mirjamille naisiin. Migonetella on 2 pientä pupuvauvaa. Tänään syntyi Netan ja Orvokin poikaset. Molemmat saivat yhdet. Orvokin vauva tosin oli niin hirmuisen iso, että se ei mahtunut syntymään tarpeeksi nopeasti ja se löytyikin kuolleena. :´( Se olisi ollut musta enkkucrest, jolla on pari valkoista karvaa crestissä. Netan poikanen oli yllätys, koska en arvannut sen syntyvän vielä. Netan maha oli vielä ihan pieni ja luulin, että sillä oli enemmän poikasia, mutta että tiineys ei ole yhtä pitkällä kuin Bonitan. Mutta sieltä tulikin vain yksi normaalin kokoinen poikanen! :) Poika on aivan ihana, isänsä näköinen, joten voiko se olla muuta kuin ihana! <3 Onhan Hombre sentään mun ykkös-aby! ;) Bonitan masussa vauvat potkii villisti, saa nähdä koska ne syntyvät. Netta muutti poikansa kanssa kolmiojengiin, jossa ovat muutkin imettävät emot poikasineen. Netta otettiin heti huojentuneina vastaan apujoukkoihin, ja Trinity alkoi heti hyväksyvästi sukia Netan pientä poikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!