keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Puujalka-Timi

Timin jalka paketoitiin tänään. Timillä oli aika eläinlääkärin vastaanotolle klo 13.00.

Eilen ihmeteltiin, kun Timi vinkaisi aina, kun se antoi tassua ja sille tehtiin "päivää". Seurattiin Timiä ja se näytti nuolevan tassun syrjää välillä. Ei kuitenkaan ontunut eikä Roosan kanssa riehuminen haitannut yhtään. Kun leikattiin aussien kynnet, niin huomattiin äiteen kanssa, että Timin peukkukynsi eli kannuskynsi oli murtunut ihan juuresta rosoisesti. Ensin ajateltiin, että pitääkö se leikata juuresta poikki, kun se vaikutti haittaavan Timiä siinä roikkumassa. Tarttuu pian johonkin kiinni, niin AUTS! Mutta ajateltiin, että se leikkaaminenkin ottaisi hirmu kipeää, koska siinä menee kynnen hermot.

Äitee soitti sitten eläinlääkärille, joka sanoi, että näitä on ollut nyt talvella aika paljon ja että se kynsi pitää leikata poikki, mutta rauhoitettuna ja siihen päälle antibioottikuuri, ettei tule tulehdus. Timi sai Tarja Ekmanilta ajan tosiaan seuraavalle eli tälle päivälle yhdeltä.

Timi lähti innoissaan eläinlääkärille. Ennen se ei ole piitannut kylmyydestä, kun se on matkinut sakemanneja, mutta Roosalta se on oppinut vilukissaksi eikä ollut suostunut kakkaamaan koko päivänä. Roosa ei suostunut edes pissalle, ennen kuin sillä oli kupla otsassa. Eläinlääkärissä Timi sitten teki läjän heti sisälle päästyään oven suuhun, ettei pihalle tarvi... Näin se alkoi. ;)

Timi nostettiin pöydälle ja kuunneltiin sydäntä. Tarja tuumasi, että sen voi rauhoittaa ja laittoi piikin Timin reiteen. Timi nukahti tosi nopeasti pöydälle. Sitten tassua puudutettiin, leikattiin karvaa kynnen ympäriltä pois ja puudutettiin lisää, koska Timi oli aika kevyessä "nukutuksessa". Sitten Tarja irrotti kynnen siitä, mistä se oli murtunut ja kynnen tyvestäkin piti nyppiä loput kynnen osat pois niin, että jäljelle jäi vain se hermo-osa. x( Siksi Timi sai vuorokauden kestävää kipulääkettä ja antibioottia niskaan.

Timin tassuun laitettiin paksu paketti; pumpulia ja varmaan kolme sidettä. Piti tehdä aika iso paketti eli koko jalan pituinen, koska lyhyt ei oikein pysyisi paikallaan teippaamatta karvaan kiinni... Timi sai miehekkään pinkin päällimmäisen siteen, joka "liimautui" kiinni paikoilleen.

Timille laitettiin pieni herätyspiikki, koska se hengitti vähän epätasaisesti ja se sai mukaan vielä 10 päivän antibioottikuurin ja hoito-ohjeita. Timi käärittiin vilttiin ja vietiin kotiin nukkumaan. Maksoi muuten kuuskymppiä, mistä näette, että lemmikkiä ei voi ottaa ihan harkitsematta, koska aina voi tulla jotain yllättävää ja odottamatonta. Lopulta Timi alkoi köpötellä "puujalallaan" ja antaa paketin ainakin vielä olla rauhassa. Saa nähdä, pitääkö Timille vielä hakea kauluri! Siitähän Pinja repee... xD Tämän viikon agility jäänee väliin... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!