torstaina, syyskuuta 19, 2013

Siru käyttäytymiskokeessa

HUOM! Paremmat kuvat tähän tekstiin lisätty! :) Lisää kuvia täällä! Kaikki kuvat myös muun rotuisista koirista kuvaajan albumissa!

Siru ja Kirsi Kjäll suorittivat palveluskoirien käyttäytymis- eli BH-kokeen hyväksytysti 18.9.2013! Siru on siis 6. BH-aussi Suomessa, ja 7. joka on edes yrittänyt läpäistä kyseistä koetta. :) Kaiken lisäksi koirakko lähti kokeeseen parin päivän varoitusajalla, kahden viikon treenitauon jälkeen! Eikä edes mitenkään rimaa hipoen vaan tyylillä!!!!

LÄMPIMÄT KIITOKSET KIRSILLE HIENOSTA TYÖSTÄ MEIDÄN SIJOITUSKOIRAN KOULUTTAMISESSA, JA SIITÄ ETTÄ PÄÄSIN MUKAAN KATSOMAAN KOETTA! :)Tuomarina toimi Raija Tuomisto (yllä olevassa kuvassa vasemmalla), ja järjestäjinä Suomen Bokseriyhdistyksen Pohjanmaan Alaosasto. Kokeeseen osallistui 5 koiraa, joista vain Siru ja eräs suursnautseri läpäisivät kokeen. Se oli siis karkeakarvaisten ja Kirsien onnenpäivä, snautserinkin omistajan nimi oli Kirsi. Muut koirat olivat saksanpaimenkoira, bokseri ja bordeauxindoggi.Siru aiheutti bokseri-ihmisissä "cuteness overload"-reaktion. :D Varsinkin Sirun kävelytyyli ja liikkeellelähtöpomput (yllä) herättivät tunteita. Kaikki mitä Siru teki, oli niin mahdottoman söpöä, ja yleisö oli näin:
Siru: "Saisinko karata paikkamakuusta?" Yleisö: "No hellanduudelis, saat!"

Bokseriväki tuntui monin kerroin rennommalta verrattuna sakemanniväkeen, joita pikkukoirat lähinnä ärsyttävät. Mutta näki, että jo itse rodut ovat erilaisia. Bokserit vaikuttivat välillä haluavan enemmänkin hauskuuttaa yleisöä kuin miellyttää omistajaa. :D Sakemannit tuntuvat olevan pääsääntöisesti tosikkoja.Kommentti yleisöstä: "Tuon paremmin ei pikkukoira voisikaan seurata!" Aussin kokoinen koira kun ei voi pitää päätä ohjaajan reidessä. :D


Ainoa negatiivinen kommentti Sirusta oli huvittunut "Ihan kuin rotta!" tämän viipottaessa kentän poikki Kirsin luo luoksetulossa. :DJa mikäli koiranet on ajantasalla, niin lauantaina Siru ja emonsa Varpu korkkaavat MH-luonnekuvauksen ihan ensimmäisinä ausseina Suomessa! Vähän jännittää Varpun puolesta, että kumpi meistä sen pääsee "esittämään". Varpu kun on mielestään ennen kaikkea äiteen koira, mutta jaksaako tuo sen "esittää" leikkaushaavansa kanssa, vai pitääkö minun? Pitäkäähän siis peukkuja! :)

2 kommenttia:

  1. Onnea hienosta suorituksesta! Sinulla on oikein mukava blogi josta löytyy tuikitärkeää asiaa huumorilla höystettynä! Terv. Laura

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kiitos kauniista sanoista! Kyllä nyt lähti päivä hyvin liikkeelle. :)

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!