lauantaina, syyskuuta 14, 2013

Hugo AD-kokeessa

Tehokaksikko Hugo ja Tiia suorittivat 8.9.2013 AD- eli kestävyyskokeen, jossa pyöräillään 20km.
"Kestävyyskokeen tarkoitus on todistaa, että koira pystyy suoriutumaan määrätyn asteisesta ruumiillisesta rasituksesta osoittamatta jälkeenpäin huomattavia väsymyksen merkkejä. Koiran ruumiinrakenteesta johtuen voidaan vaadittava rasitus suorittaa vain juosten. Juoksusta tiedämme, että se rasittaa sisäelimiä, erikoisesti sydäntä ja keuhkoja sekä myös itse liikuntaelimiä. Juoksusuoritukseen vaikuttavat myös muut ominaisuudet kuten temperamentti ja kovuus. Kokeen vaivatonta suoritusta on meidän pidettävä todisteena ruumiillisesta terveydestä ja toivomiemme ominaisuuksien olemassaolosta. Tämä on edellytys koiran siitokseen käyttämiselle." SPL
Monitoimimies Hugo harrastaa myös mm. jäljestämistä. :)
Ai niin! Kaikille meille, jotka juuri ja juuri uskallamme edes haaveilla oman kestävyytemme kohottamisesta... Sain Tiialta vinkin: SOHVAPERUNAN JUOKSUKOULU! :) Ensimmäinen päivä 5-11 viikon urakasta suoritettu! :) Sekin tuntui jo kuolemalta, vaikka Roosa ystävällisesti veti minua... Samalla löydettiin Lapuan raviradan takaa hevosten uittopaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!