sunnuntaina, syyskuuta 15, 2013

Sakemanni-ihmiset vauhdissa jälleen

Se nyt vaan on niin, että me sakemanni-ihmiset ei olla aivan normaaleja, ja kun meitä on useampi samassa läjässä, niin tuloksena ei ole suinkaan aina mitään kovinkaan kaunista! :D FB:ssa on useampikin rodulle omistautunut, suomenkielinen ryhmä. Tällä kertaa otsikoihin pääsee ryhmä nimeltä Saksanpaimenkoirat, jossa saimme mullistavaa uutta tietoa, eli koira ja ihminen eivät laumaudu keskenään! Tähän astihan aina on uskottu perheen olevan koiran lauma ja että koiralle on oltava laumanjohtaja... Sekin vaiva nyt varmaan saadaan kumota, kun eihän me edes olla koiran lauma, saati lauman johtaja. Nyt menee Koirakuiskaajat ja kaikki teoriat ihan uusiin puihin. :D Lisäksi opimme, että me kaikki jotka ovat hamstranneet itselleen normaalia enemmän (normaalin raja jätettiin arvoitukseksi) eläinystäviä, olemme mielenterveysongelmaisia jne.


Ryhmässä jaettiin ihana kuva viljapellolla istuskelevasta ihmisestä kahdeksan uskollisen koiransa keskellä. Kommentit olivat ihailevia, mutta aina löytyy yksi vajaa, joka sai ylläpidon lukitsemaan ketjun kahdessa tunnissa. Keskustelu tässä supisteltuna. Asiantuntijan kommentit keltaisella pohjalla.
 • Minkälainen mielenköyhyys sitä ihmiseen iskee,että pitää sitä tuollaisella "laumalla" yrittää hoitaa??
 • Minkälainen mielenköyhyys sitä ihmiseen iskee, että kykenee ja kehtaa toisen elämää arvostella?
 • Niin,enhän toki arvostellut! Esitin kysymyksen...?? Onko tuo siis jonkun mielestä ihan täysipäisen hommaa elää tuollaisen lauman kansaa???
 • Et arvostellut? Sulla on vaan oikeus puhutella ihmistä mielenköyhäksi netissä olevan kuvan perusteella??? Jos susta ei ole tuollasen lauman kans elämään niin eihän se nyt sulta oo millään tavalla pois että joku siihen pystyy ja siitä vielä nauttiikin!Elämä on valintoja.
 • Toki, jokainen elää tavallaan... Mutta jos valitsee elävänsä "normien ulkopuolella" ja esittelee valinnastaan kuvia netissä,niin täytyy olla valmis ottamaan vastaan muutakin kuin ihastusta,lepertelyä ja lässytystä! Minusta se nyt vaan ei ole todellakaan normaalia "elää" tuollaisen koiralauman kanssa, ja kokemukseni mukaan tuolla tavalla elukoita ympärilleen hamstraavilla on mielenterveysongelmia tai muuten jonkinlaista probleemaa elämässään...
 • Se on sun mielipide. Mä en ymmärrä esim. jääkiekkopeleissä ravaamista mutta eipä ole tullut koskaan mieleen nimitellä ketään fanaattista fania mielenköyhäksi, mielenterveydellisistä ongelmista kärsiväksi tai yhtään miksikään. Se ettei joku ole sun mielestä normaalia ei tarkota yhtään mitään muuta kuin että se on sun mielipide. Ja aikuisen ihmisen ei pitäisi kyllä alkaa luokitella tai nimitellä yhen valokuvan perusteella ketään miksikään.
  Saisinko mäkin sulta diagnoosin jos lykkäisin kuvani nähtäväksi?
 • Jos joku on kattonu liikaa telkkaria, vaikka simpsoneita ;D http://jeremiah45.files.wordpress.com/...     
 • Kysymys kuuluu ehkä enemmän, kuinka monelle koiralle yksi ihminen pystyy antamaan riittävästi huomiota ja huolenpitoa,paimenkoiralle riittävästi aktiviteettia ja tasapainoista elintilaa ja ympäristöä...?? Se mitä te täällä länkytätte on pelkkää kiukkusta nalkutusta ilman mitään todellista ja järkevää perustelua. Minun mielestä ei ole koirien eikä niiden omistajan "etujen mukaista" elää noin isossa laumassa... Nyky koiraa ei ole edes tarkoitettu tuollaiseen "laumaan". Mutta jos ainoa perustelu mitä saatte aikaiseksi on "kukin elää tyylillää" ja "lääkkeiden popsiminen" niin ei liene kovin hedelmällistä jatkaa keskustelua enempää...
 • Kysymykseen vastaus, riippuu ihmisestä ja asuinpaikasta. Mä heitän sulle vastakysymyksen. Miten sä voit kuvan perusteella tietää paljonko koirat saavat aktivittettejä? Miten niistä huolehditaan, miten ne asuvat? Kuinka paljon omistajalla on aikaa koirilleen? Näyttävätkö koirat huonosti hoidetuilta? Tai siltä ettei niillä ole muuten asiat kunnossa?
  Ala-arvoisen tästä keskustelusta tekee sun nimittely ja diagnoosien jakaminen.
 • Nykykoiraa ei ole tarkoitettu? en ymmärrä.. Ja miksi lauma on "lauma"? sitäkään en ymmärrä..
 • "lauma" siistä syystä,että erilajit eivät laumaudu keskenään(Koira ei siis laumaudu ihmisen kanssa). Ne pystyvät elämään yhdessä. Se ei kuitenkaan ole lauma. Tästä löytynee ihan tieteellistä tutkimustakin Saksanpaimenkoirista jotain tietävänä oma mielipiteeni on,että yksi ihminen(tai perhe) ei todellakaan pysty antamaan riittävästi huomiota,aktiviteetteja tai virikkeitä kovinkaan monelle koiralle. Varsinkin jos niiden kanssa ón tarkoitus "tuloksellisesti" jotain tehdä. "Nykykoira" on aika kaukana siitä sudesta joka on tottunut elämään laumassa ja laumahierarkiassa...  
 • Voin vaan kuvitella, millasia mielenterveysporukoita mm rekikoiraharrastajat/yrittäjät on, jos nyt --- on tän yhen kuvan perusteella mielenterveyspotilas...
 • Brandshaw, Blackwell, Casy: Dominance in domestic dogs – useful construct or bad habit? 2009) Tuossa yksi hyvä tutkimus.. ja Tutkija Àdám Miklósilta asiasta lisää... 
 • "Tutkija Àdám Miklósi onkin todennut, että ihmisen ja koiran välinen vuorovaikutus täyttää pikemmin ystävyyden kuin susilauman tunnusmerkit.

  Näiden tietojen lisäksi on myös todettu, että eri lajit eivät laumaudu keskenään. Ne voivat kuitenkin elää yhd
  essä ja sovussa samalla alueella. Ihmiset ja koirat eivät siis pysty muodostamaan yhtä varsinaista laumaa. Koirat vain yrittävät ymmärtää meitä ihmisiä omituisine ja usein muuttuvine sääntöinemme, joista ne eivät ymmärrä juuri mitään. Ihminen mahdollistaa koiralle kuitenkin niin paljon erilaisia resursseja, että ihmisen kanssa eläminen on koiralle kannattavaa."
 • Musta on HIRVEEN mielenkiintoista, miten YHDEN kuvan perusteella yksi ihminen pystyy tekemään noinkin syvällistä analyysi kuvassa esiintyvästä yhdestä ihmisestä ja hänen koiristaan ja elämäntavoistaan - sekä mielenterveydestä... Toisaalta ihan saatanan - anteeksi kirosana - pelottavaa, sillä kohtahan meillä on helvetisti - anteeksi toinen kirosana - työttömiä lääkäreitä, psykologeja ja mielenterveystyöntekijöitä, koska eihän heitä tarvita kun julkastaan vaan Facebookissa kuva, niin diagnoosi on valmis tuota pikaa. Vielä kun saadaan se reseptikirjotusoikeus ja kotiinkuljetus lääkitykseen Facebookiin, niin eihän tässä tarvii ihmisten ilmoille mennä ollenkaan - riittää kun laumautuu yksin koiriensa kanssa kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!