torstaina, elokuuta 14, 2008

Treenipäiväkirja

Mistyllä on alkanut juoksu ja se selittääkin, miksi Timillä on ollut korvat tukossa viime aikoina. Aluksi vaan ihmeteltiin kauheasti, että miksi kaikki nyt on niin vaikeaa. Timillä ei ole koskaan ollut tapana jäädä lusmuamaan, kun se käy ulkona pissalla, vaan se tulee aina kiltisti kutsusta takaisin. Nyt se on vaan jumittanut ja haahuillut ympäri pihaa eikä meinannut millään tulla sisälle, vaikka kuinka käskis. Ei pysty lopettaa merkkaamista... ;)

Tiistai 5.8.

Agilityssäkin Timi oli poikkeuksellisen levoton, eikä se meinannut millään pysyä esteen takana ennen luvan saamista. Maiju käski kokeilla sitä, että jos Timi varastaa ennen lähtöä, niin se viedään takaisin hihnaan, eikä se saakaan mennä rataa. Kaikki muut konstit kun on jo kokeiltu. Jossain vaiheessa jopa päivittäin harjoiteltiin pelkästään esteen takana pysymistä. ;D

Mutta haukkua pojan piti melkein kokoajan. Tosin ei ne levottomuudet yksin Mistyn ansiota ollut, meillä oli kyllä ihan uusi ryhmäkin alkanut, joten kaikki koirat ja ihmiset olivat vieraita. Paitsi Bertta-kultsu omistajineen, jotka ovat olleet samassa ryhmässä jotain vuosi sitten. Lisäksi jouduin jättää Timin yksin vähän kauemmaksi, ettei siitä ainoana minikoirana tulisi hodaria, kun muut olivat maxeja ja kaikki enemmän tai vähemmän jännittyneitä ja kireitä. Vicky-bortsun kanssa tuli kuitenkin riita, kun radalla oli pitkä hyppysuora muka Timiä kohti (aussin näkökulmastahan maailma pyörii sen ympärillä;D), niin se luuli Vickyn olevan hyökkäämässä ja tottakai juuri silloin Timin hihna irtosi. Onneksi siitä selvittiinkin yhden sun toisenkin säikähdyksellä.

Keskiviikko 6.8.

Seuraavana päivänä oli sitten Timin ja Mistyn toko. Siinä arvattiin, että Mistyllä on alkamassa juoksu. Keskittyminen oli tosi vaikeaa, mutta yllättäen Timi onnistui siinä ihan mukiinmenevästi, Mistyllä taas oli suuria vaikeuksia. Onneksi emme häirinneet muita kuin itseämme, sillä muut ryhmäläiset olivat narttuja, lukuunottamatta äärimmäisen tottelevaista Sulo-mastiffia, jolle Mistyn läsnäolo kävi vain hyvästä harjoituksesta. Timin huomion sai aika hyvin pysymään Mistystä pois nakeilla. Selvisi siis, mikä on Mistyn hinta Timin silmissä!

Paikallamakuu ryhmässä ei meinannut onnistua millään varsinkaan Mistyllä, mutta muuten treenit meni aika hyvin. Meillä tulee varmasti olemaan ikuinen ongelma yllättäen... ESTEHYPPY! Tokossa koiran pitäisi vain asiallisesti hypätä se ja jäädä toiselle puolelle seisomaan, kunnes omistaja kävelee sen viereen ja käskee istua. Selitäpä se agilitykoiralle, joka alkaa kiireen vilkkaa etsiä seuraavaa estettä, koska jokainen sekunti on vähintään kullanarvoinen! Hyppyesteellä käytetäänkin Timin kanssa tokossa käskyä "Hyppy", josko se harjoituksen myötä auttaisi mieltämään liikkeen täysin eri asiaksi kuin agilityssä käytetty "Aita!".

Tiistai 11.8.

Timi oli agilityssä Mistyn takia yhä tosi kiihtynyt ja levoton. (Mistyhän ei siis ole vielä agilityssä, mutta vaikuttaa se juoksu kotoakin päin!) Uusi ryhmä ei näyttänyt enää kauheasti vaikuttavan kehenkään, vaikka paikalle tuli uusi osallistuja. Se oli onneksi myös mini, ettei estekorkeuksia tarvi muutella vain meidän takia.

Ensin harjoiteltiin vain yhdellä hyppyesteellä ohjaustekniikoita, että koira kiertäisi aidan ja hyppäisi toiselta puolelta. Sitten se yhdistettiin lyhyeen rataan, jolloin Timi "pääsi" taas jäähylle varastamisesta. Se olikin ihan toimiva konsti, sillä toisella kierroksella Timikin pääsi mukaan karkaamatta. Vaikka esteen taakse jääminen olikin sille selvästi yhä hyvin vastenmielistä!

Sikäli harmi, että oli tällaiset lyhyet pätkät, kun viikonloppuna on sitten viralliset kisat lauantaina Lapualla ja sunnuntaina Seinäjoella. Pitikin Mistyn tulla juoksuun juuri nyt, kun Timillä olisi tärkeämpääkin miettimistä! Kyllä uroksillakin pitäisi olla oikeus saada perua osallistuminen juoksun takia... Onkohan Kennelliitossa ketään tasa-arvovaltuutettua... ;)

Saa nähdä tuleeko 5 hylsyä yhtenä viikonloppuna. Positiivista on, että enempää niitä ei voi tulla, koska starttejakin on vain 5... Nooh, ehkä tämä on nyt reilu peli, että Timikin on poissa tolaltaan, koska minä olen AINA poissa tolaltaan kisoissa, näyttelyissä ja muissa "massatapahtumissa" ja pilaan sillä koirankin suorituksen. Ja eipä kisajännityksestä pääse eroon kuin kisaamalla, joten tehdään sitä nyt sitten koko rahan edestä. Joskus se kuitenkin pitää kärsiä. Parempi hoitaa homma nyt, kuin pilata suoritus ohjaajan jännityksellä silloin, kun edes koirassa olisi potentiaalia.

Keskiviikko 13.8.

Misty piti jättää ToKosta pois tällä kertaa, että edes toinen osapuolista pystyy treenata. Harjoitukset otettiin alokasluokan kisan mukaisesti. Pallit ja hampaat tsekattiin alussa. Timillä menikin oikein hyvin 2 min paikallamakuu ryhmässä, tosin minä en mennyt täyden 20m matkan päähän. Olosuhteet oli sen verran hankalat, Mistyn juoksu, meidän kokematon "varakoira" vieressä, takana houkutteleva agilitykeinu... Timi nousi kerran, kun vierellä oleva koira lähti liikkeelle, mutta meni sitten takaisin alas käskystä. Seuraamiset meni tosi hienosti täyskäännöksineen, mutta Timi otti pari pomppua välissä. Liikkeestä maahan ja seisomaan jääminen ovat vielä työn alla ja niitä harjoitellaankin lähes päivittäin.

Väliaikoina ja harkkojen lopuksi mentiin Timin kanssa agilityesteitä. Viimeksi agilityssä oli puhuttu pujottelukehityksen jumiutumisesta sille asteelle, missä koira pujottelee avustettuna. Pitäisi uskaltaa kokeilla sitä, että antaa koiran pujotella itsenäisesti. Kepit menikin tällä kertaa melkein täydellisesti ilman ohjaajan "auttavaa huitomista". :) Ehkä se ei olekaan niin toivoton este!

Päivän linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!