keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Agilityviikonloppu

16.8.2008 Lapua

Lauantaina oli LakKen järjestämä agilitykisa Lapualla Ritamäen koululla. Kyllä kieltämättä aamulla kaikki mahdolliset tekosyyt pyöri mielessä, miksi meikäläisen ei tarvisi nousta sängystä... Sen verran kovaa jännitti! Ja kun meillä on ollut Timin kanssa niin hyvä hylsyputki. Kaiken lisäksi kisakirjaa ei löytynyt sitten mistään eikä nettipankki halunnut toimia, kun ilmomaksua olisi pitänyt maksaa... Jotenkin sitten kuitenkin sinne Lapualle sain rohkaistua itseni! Uuden kisakirjankin sai ostettua, harmi vaan, että vanhaan jäi Timiltä yksi nollatulos. Kirja saatiin jopa varmennettua Timin omaksi, vaikka mikrosirunlukijakin olisi halunnut jäädä jatkamaan unia, eikä Timin tatuoinnista enää saa selvää.

Vastoin kaikkia odotuksia, me saatiin Timille tulokset kaikista kolmesta kisasta! Ja jopa sijoitukset kaupan päälle! A-kisassa Timi tuli viidenneksi, kahdessa muussa päästiin jopa palkinnoille asti: B-kisassa Timi oli kolmantena ja C-kisassa peräti toisena!!!! Ja minä kun olin kohtalooni alistuneena lähtenyt liikkeelle hakemaan hylsyä, mutta kuten joku sanoikin, niin Timi oli tuumannut, että jos mä kerran lähden Lapualle ja jätän juoksuisen Mistyn Härmään, niin tehdään se sitten kans kunnolla...

Sattui muuten sillä lailla, että kaikissa kolmessa kisassa Timin jälkeen sijoittuneet olivat sitten hylsyn saaneita. Vaikka Timi pääsi esim. tuossa C-kisassa tokaksi, koska kukaan muu kahta koirakkoa lukuunottamatta eivät saaneet tulosta ollenkaan, se ei mielestäni ole meidän kannalta mikään nolo juttu.

Meikäläisen digikamera on sanonut sopimuksen irti, joten tästä tapahtumasta on vain muutama kuva. 2 kuvaa Timistä ja lopuissa kaahailevat Orko ja Bertta.

Tulokset täällä: A-kisa | B-kisa | C-kisa
Kuvia täällä: http://anemones.nettigalleria.fi/main.php?g2_itemId=512

17.8.2008 Seinäjoki

Sunnuntaina oli sitten LAGUn järjestämä kisa Törnävän kentällä. Ja taas me Timin kanssa selvittiin ilman hylsyjä! Ohhoh! Timi tuli molemmissa kisoissa sijalle seitsemän ja taas lopuille tuli hylsyt. Aika raskas päivä, kun heti aamusta oli startti, Timi kun oli numero 1. Hui! Sitten vasta melkein kymmenen tunnin kuluttua oli joukkuekisat, jossa me edustettiin kisaavia ja mölliminejä. Joukkuekisat ei kyllä menneet hyvin meidän seuran minijoukkueilla, koska juuri silloin alkoi kunnon kaatosade ja ukkonen. Onneksi meidän koirat ei ole paukkuarkoja, mutta toinen oli päivän kisoista väsynyt ja toinen on tehty sokerista. Siitä järkytyksestä on ihan paperikuvia tulossa, mutta niiden teettämiseen saattaa tunnetusti mennä jokunen kuukausi...

Koska meillä oli niin pitkä odotteluaika siinä välissä, lähdettiin lenkille kentän taakse polkuja pitkin Törnävän ihaniin maisemiin! Kyllä olisi ollut kameralla töitä! Siellä oli niin sieviä kävelysiltoja, pikkukoskia ja -patoja sekä rauhoitettu luonnonsuojelualue. Me kyllä eksyttiin loppujen lopuksi ja päädyttiin sokkeloiseen Törnävän sairaalan piha-alueelle. Lopulta päädyttiin isommalle tielle Eläinklinikan eteen ja ei mitään muistikuvaa, että kumpaan suuntaan sitä lähdetään kävelemään. Jotenkin sitten päädyttiin onneksi takaisin kisapaikalle, vaikka välillä oli ikävä niin äitiä kuin Reippaitakin. x)

Tulokset täällä: A&B-kisat

~*~*~*~*~*~

Oli muuten sen verran rankka ukkonen, että neljälle marsupojalle tuli sydänkohtaus. :´( Kämppikset John ja Hopsu löytyivät kuolleena. Andy oli niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan. Nemo näytti siltä, että se pääsisi shokistaan yli, mutta sekin kuoli seuraavan päivän aikana. Meidän ihmisten lisäksi heitä jäivät ikävöimään kämppikset Velho ja Masa.

~*~*~*~*~*~*~

Kaiken kaikkiaan tästä viikonlopusta jäi sellainen fiilis, että Timi olisi kehittynyt jo aika paljon agilityssä. Ja ehkä molemmat meistä tässä hillittömässä kisajännityksessä... Timille tuli omasta mielestäni miljoona kieltoa joka radalla, mutta ei niitä sitten ilmeisesti ollutkaan kuin 2, koska kolmesta kieltäytymisestä tulee jo hylsy. Timi kuitenkin kuunteli ja seurasi meikäläisen ohjausta hienosti, vaikka radoilla oli vaikeitakin "ansoja". Aikaisemmin ongelmana ollut sinkoileminen ja komentaminen on jäänyt pois, vaikka toki itseään pitääkin kannustaa haukkumalla koko radan ajan. Toki radan ansapaikoissa helpottaa yllättäen se, että Timi ei vielä irtoa kovin hyvin.

Me ei oikein vielä hallita näitä pujotteluja täysin, varsinkaan sisäänmenoa, joten niissä tuli kieltoa, mutta aika hyvin Timi alkaa niitä jo oppia. Kontaktit se ottaa jo aika luotettavasti huolimatta siitä, että opeteltiin alunperin näitä esteitä ihan omin päin ja siis tietenkin ihan väärin! Lapuan kisassa ensimmäisellä A:lla tuli hypättyä alastulokontaktin yli, mutta muuten se otti ne tarkasti ja niihin me nyt panostettiin yliajan uhallakin. Pakko se on hoitaa ne kunnolla, vauhtia voi lisätä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!