tiistaina, heinäkuuta 22, 2014

Katan uutispalvelu, kursiivilla omat mielipiteeni

Ihmiset ostavat yhä pentutehtaiden koiranpentuja

copyright@Lehtikuva
Kuvituskuva.

Suomalaiset ostavat edelleen pentutehtaissa tuotettuja koiria, vaikka toiminnan epäeettisyys on tiedossa.   
 • Arvasin! :(
Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto kertoo viime viikkoina saaneensa useita yhteydenottoja pentutehtaista koiransa hankkineilta.
 • Siis ihmisiltä, jotka eivät välitä, kunhan saavat halvalla koiran... Ja kun se koira ei sitten tullutkaan halvaksi, niin itketään. :P Mun puolesta niille voisi sanoa: Kun kerran ootte tietoisesti työntäneet päänne hartioita myöden paskaan, niin tukehtukaa siihen!
Liitto toivookin maa- ja metsätalousministeriön valmistelemaan uuteen eläinsuojelulakiin tiukennuksia eläinten myynnistä, jotta pentutehtailu voidaan estää. Toiminnanjohtaja Kati Pullin mukaan pentuja tuodaan esimerkiksi Virosta. Asiaan on nykylain turvin vaikea puuttua.
 • Mihinkään eläinsuojelulliseen epäkohtaan tuntuu olevan vaikea puuttua, vaikka siitä olisi ehtaa videomateriaalia todisteena. :P
Lakiin halutaan kirjaus siitä, että koirat ja kissat on tunnistusmerkittävä ja rekisteröitävä kansalliseen tietokantaan omistajatietoineen. Rekisteröimättömiä eläimiä ei saisi sen jälkeen myydä.
 • Joo, ei haittaa mua.
  Vielä ei ole selvillä, päätyvätkö ehdotukset lakiin. Eduskunnan käsittelyyn lain on määrä mennä ensi vuonna. 
  • Vaikea uskoa, että päätyy.
  Lähde

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!