perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Timi ja Varpu sijoittuivat epävirallisissa agilitykisoissa


Timi kisaavissa sijalle 1 ja Varpu supermölleissä sijalle 3!

2.12. kisattiin epävirallisesti agilityä Lapuan Tiistenjoella olevassa talvihallissamme, järjestäjänä Lakke. Tuomari oli Mika Mattila. Luokkina oli supermöllit, möllit ja kisaavat. Supermöllit ovat uusi luokka nuorille aloitteleville koirille. Rata koostuu putkista ja aidoista ilman rimoja. Kuulostaapa helpolta! Itsekin ajattelin, että vaivaudunko Varpua siihen ilmoittamaan ollenkaan ja laitan sen suoraan mölliin.

Kun näin radan, muutin mieleni. Siinä oli noin 20 estettä ja kiperiä tilanteita. Mielestäni rata muistutti joiden episten 2-3-luokan rataa! :D Tosin ilman niitä rimoja jne. Ilmoitin Varpun sitten siihen. Onnistuimme Varpun kanssa hölmöilemään itsemme peräti 3. sijalle! :D

Harjoituksen vuoksi laitoin Varpulle vielä lisästartin mölliluokkaan. Lisästartti on hieman halvempi (2e) kuin normaali startti (3e), se on ikään kuin maksullinen harjoitus, sillä lisästartin tuloksilla ei pääse palkinnoille. Lisästartteja voi ottaa mielensä mukaan mihin luokkaan tahansa; ylempään, alempaan tai vaikka samaan luokkaan, missä on varsinaisellakin startilla. Sekin on yleistä, saa koirakko kokeilla uudestaan.

Timin ilmoitin myös lisästartilla mölliluokkaan, että se saa vähän henkistä lämmittelyä ennen varsinaista starttia kisaavien luokassa. Möllirata oli melkein yhtä vaikea kuin normaalisti 2-3-luokan rata. Yleensä möllirata on vain U:n tai N-kirjaimen muotoinen. Varpun kanssa menin mölliradan kiepeissä sekaisin ja tehtiin vähän oman näköinen rata ja hauskaa oli! :D Olimme joka tapauksessa päättäneet ottaa hylsyn, sillä halusin palkata pikkuneidin A:n alaosassa. Alakontakteista tulee niin herkästi iso ongelma, jos sitä ei harjoittele kunnolla. Timi on hyvä esimerkki, sillä sen kanssa olemme tehneet sen virheen, että olemme testailleet agilityesteitä omin päin ennen alkeiskurssille pääsyä. Siinä tulee opetettua koira väärin ja Timihän oppi hyppimään alas liian korkealta. Timi oli myös tarkoitus palkata alakontakteista mölliradalla, mutta tuumasin sitten, että ei sitä voi kisassakaan sitten palkata (huomenna!!!!), joten täytyy se jotenkin muuten saada onnistumaan. No, tulihan sen sitten yksi kontakti missattua, kun kävi niin kuumana.

Kisaavat koirakot kilpailevat yleensä kahdessa eri luokassa: 1-luokassa ja yhdistetyssä 2-3-luokassa, mutta nyt oli vain pelkkä kisaavien luokka. Se olikin hervottoman vaikea, koska kaikki esteet olivat yhdessä sumpussa ja muutenkin pienen hallin etuosassa oli iso tyhjä tila ja reunoissa ei ollut mitään, vaikka kontaktiesteet olis voinut hyvin viedä sinne kauemmas toisistaan! :D Päinvastaisista odotuksista huolimatta selvisin kuitenkin radasta kompuroimatta aidan siivekkeisiin.

Tässäkin radassa oli paljon kieppejä ja itsellä on ongelma, kun tulee samanlainen kohta uudestaan radassa, että lähden suorittamaan rataa vanhasta tottumuksesta väärään suuntaan, mutta nyt selvittiin Timin kanssa lievästi sanottuna kunnialla. En unohtanut rataa kertaakaan eikä Timin tarvinnut polttaa päreitään. ;) Ilmeisesti oltiin ainoat, joka sai tuloksen tältä radalta, vaikka mukana oli paljon 3-luokassa kisaavia huippukoirakoita! Ainakaan en nähnyt, että muille olis annettu palkintoja. Toivottavasti silti olen väärässä.

RATAPIIRROKSET:

Huom! Kuvan reunat eivät vastaa kentän reunoja!

Tässä kisaavien rata seuraavana päivänä muisteltuna. Virheet ovat erittäin mahdollisia ja todennäköisiä. Varsinkin mittasuhteissa virheitä ON, mutta saatan myös muistaa radan yksityiskohtia väärin.

Kisaavien rata.
Tosi monet koirat menevät herkästi suoraan putkeen ensimmäisen esteen jälkeen. Timillä on onneksi suurempi hinku kontaktiesteisiin ja koska se ei mielellään irtoa kauas ohjaajasta, se ei yritä tehdä omia ratkaisujaan radalla. Sen sijaan, jos ohjeet tulevat myöhässä tms. niin se hermostuu ja alkaa komentaa ohjaajaa. Ei sekään ole toivottavaa, mutta hylsyjen mahdollisuus on huomattavasti pienempi.

Tässä taas möllirata. Siinäkin saattaa olla ja luultavasti onkin jotain väärinmuistamisvirheitä... Mutta sinne päin! :D
Möllirata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!