maanantaina, joulukuuta 06, 2010

Mätsärituomarointi, uudet hamsut jne.

5.12. Kinkkumätsäri, Kauhajoki. Tuomareina pienet koirat Katriina Hautala, isot koirat + lapsi ja koira Leena Hautala, pennut Mari-Miia Heino. Suupohjan koirakerho


Aloitetaan tuoreimmalla uutisella eli Kauhajoen mätsärissä tuomaroimisella. :) Se oli hurjan hauska kokemus! Ja itselleni muuten ihan ensimmäinen, sillä suureksi surukseni olen aikaisempiin kutsuihin joutunut vastaamaan kieltävästi, koska olen aina ehtinyt sopia jotain muuta... Mutta vihdoinkin pääsin tositoimiin ja tykkäsin! :) Kiitos hyvin järjestetystä tapahtumasta ja osaavista sihteereistä!

Leena tahtoo kommentoida, että lapsi ja koira oli huomattavasti vaikeampi arvostella kuin isot koirat. Osaan kuvitella! Ja vielä kun ne pitäisi raaskia laittaa paremmuusjärjestykseen. Ei ole helppo nakki, mutta onneksi lapset ovat iloisia mistä tahansa palkinnosta. :)

Meikäläisellä oli arvosteltavana n. 20 pikkukoiraa, joista suurin oli tiibetinterrieri ja pienin kääpiöpinseri. Itse olen törmännyt paljon pienempiin tiibetinterriereihin, joten luulin tätä ensisilmäyksellä pieneksi serranartuksi. :D Mutta en siis naura kyseisen koiran koolle vaan omalle sivistymättömyydelleni. ;) Shetlanninlammaskoiria oli useampikin kappale ja olin tosi vaikuttunut kuinka kauniisti ne liikkuivat kuin liukuen ilmassa. Olen seurannut kyseistä rotua mielenkiinnolla mutta vain agilityratojen reunalta käsin, selvästi niillä on myös näyttelykehät hanskassa. Sheltti voittikin punaiset ja siniset voitti tiibetinspanieli. BIS-kisassa kuitenkin isot koirat voittaneet upealiikkeiset irlanninsetterit ja pentujen rohkea pk collievauva "jyräsivät" nämä. Lk mäyräkoiranpentu kipitti viidenneksi.

Mukana olivat myös Laila ja sijoituskoiramme Inka. Inka on Mistyn pentu ja sai sinisen nauhan pennuissa. Inkalla oli mätsärissä hauskaa ja se olisi halunnut kiivetä tuomarin syliin. Koska se oli neidin ensiesiintyminen, niin sen sietikin olla kiva kokemus. :)

Jos jollain tätä lukevalla on kuvia tapahtumasta, niin ottaisin niitä ilolla vastaan! :)

-------------------------------------

Meidän ollessa vielä matkalla kotiin päin, Annica toi Helsingistä meikäläiselle 2 pitkäkarvaista tummakorvaista valkoista hamsteria, jotka Marica avuliaana tyttönä otti vastaan Lapuan asemalla. Kiitos molemmille, että sain nämä kauan kaivatut hamsterit! Kyseessä on pitkäkarvaiset Ruotsin tuontisisarukset ja meikäläisellä on aina haku päällä punasilmäisille valkoisille hamstereille, tummilla tai vaaleilla korvilla, kunhan vain on punaiset silmät! Nämä satiiniturkkiset sisarukset ovat Mapilamis hamsulasta.


--------------------------------------

Kotipuolessa kolme marsua oli lähtenyt vihreämmille niityille. Anemone's Berendina, d.e.golden dutch, joka olisi täyttänyt 3v. Sen kuolema tuli pyytämättä ja täytenä yllätyksenä. Muskotin Ramona, self buff, joka olisi täyttänyt 4v. Aina yhtä muhkea Ramona oli käynyt vanhan oloiseksi vuosi sitten syntyneiden poikastensa (Agravain, Anwyn ja Avalon) jälkeen.

Kolmas poisnukkuneista on vastasyntynyt self cream poikanen, joka sai alkunsa kun lainaherramme Elton päätti hauskuuttaa samalla meidän lemoneita; Namibiaa, Sabrinaa ja Durumiaa. Namibiasta ei oikein ollut enää emoksi, joten Vampire yritti adoptoida sen lapset, mutta eihän siitä nyt mitään apua ole, kun ei Vampirelta vielä tule maitoa, sen vauvat ovat vielä visusti mahassa.

Laitoin Namibian sitten samaan häkkiin Durumian ja tämän pew-sulhasen Blue Snow'n kanssa (herra on tuttavallisemmin Kuopus, koska se on meikäläisen viimeisiä pew-kasvatteja, kun vielä kasvatin niitä). Durumialla oli jo poikasia, yllätys yllätys, nekin olivat Eltonin poikasia... ;D Olin Eltonin vierailun jälkeen yhdistänyt Durumian Kuopuksen kanssa, kun en ollut arvannut Eltonin saaneen lemoneja tiineeksi. Durumia sai luvan auttaa Namibiaa hoitamaan poikasia, ja Kuopus oli ensimmäisen yön yli mukana, etteivät naaraat ota yhteen. Seuraavana päivänä Namibian toinenkin poikanen oli kuollut, mikä oli arvattavissa, jos emo ei hoitanut niitä kunnolla. Mutta kolmas poikanen oli tyytyväisenä Durumian nisillä uusien ottosisartensa kanssa ja Namibia seurasi tilannetta vierestä yhtä tyytyväisen näköisenä. :S Toivotaan, ettei Kuopus pistänyt Namibiaa tiineeksi, kun siitä oli kerran tullut noin huono emo, mutta sen läsnäolo oli välttämätöntä, että Namibia ja Durumia ystävystyisivät uudelleen helpomman kaavan kautta, poikasten takia. Riita olisi saattanut olla odotettavissa, koska Durumia ei ollut asunut enää hetkeen samassa häkissä ja nyt molemmilla oli poikasia. Durumian Kuopus varmaan olikin jo astunut, koska olin laskelmoinut poikasten syntyvän myöhemmin, mutta ne olivatkin saaneet alkunsa jo ennen Kuopusta. ;) No, Durumian tapauksessa ei suuri vahinko tapahdu.

Kun Namibia lähti, häkkiin jäivät siis Vampire, Sabrina ja tukkatytöt Hiekkamyrsky ja Isabella. Kaikki lemonit olivat ennen yhtenä porukkana, mutta jengi hajosi kun Durumia ja Abracadabra lähtivät miehiin ja Ananasakäämä muutti lemmikkikotiin. Yhdistin sen jälkeen lemon-mummot Sabrinan ja Namibian näihin tukkatyttöihin ja myöhemmin Vampire liittyi jengiin mukaan. Olin astuttanut muutaman mustan naaraan Vampire mukaan lukien Viirulla ja pelkäsin kaikkien niiden synnyttävän yhdessä, jolloin en tietäisi, kuka on minkäkin poikasen äiti, niin otin Vampiren jo näiden muiden seuraan, koska siitä näki jo selvästi, että se on tiine.

Viirun jengissä oli edelleen 3 mustaa morsianta jäljellä. Koska marsut tykkäävät synnyttää kaikki yhtä aikaa ja sitten kasvattajan kiusaksi imettää poikasia kaikki ristiin rastiin, niin tein vähän vaihtokauppaa, että tiedän, kenen poikaset on kenenkin. Otin sieltä jo Viirun pois ja laitoin Sabrinan tilalle. Sen poikaset ainakin erottuu mustien poikasista! :D Laitoin yhden näistä kolmesta mustista naaraista Eltonin buff/saffron-porukkaan ja sieltä isomahaisen Camelian nostin Sabrinan tilalle tukkatyttöjen ja Vampiren kanssa. Koska pelkäsin kahakkaa, Elton meni mukaan saattelemaan. Hiekkamyrskyn siirsin kokonaan asumaan vihreään isoon aitaukseen muiden "joutilaiden" naisten kanssa, ettei Elton astu sitä ja ettei häkkiin tule ahdasta, kun Isabellan, Vampiren ja Camelian poikaset syntyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!