maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Marsukuulumisia

Aikaisemmin kirjoitin, että Camelialle on tulossa poikasia, nyt se sitten tapahtui! Camelian YKSI self buff tyttöpoikanen syntyi 11.12. Masua sen kummemmin kopeloimatta, odottelin poikasia tulevan vähintäänkin 3, sen verran isona emo oli! Eikä tämä ainokainen ole edes mikään erityisen iso, ihan tavallisen kokoinen poikanen. Vettä ilmeisesti oli sitten ollut senkin edestä. Olipahan missä polskia!

Aivan valtaviin syntymäpainoihin ei pidäkään pyrkiä, vaikka joillekin ainakin aloittelevammille marsunpoikasten teettelijöille on joku kunniakysymys, jos poikasella on korkea syntymäpaino. Se on kyllä tulella leikkimistä ja emon ja koko poikueen hengellä. Suurikokoisiin vastasyntyneisiin pyrkivä kasvattaja saattaa ruokkia emoa liian raskaasti, mikä taas johtaa hyvin herkästi raskausmyrkytykseen, jolloin yleensä emon lisäksi menehtyvät kaikki poikaset. Lisäksi, mitä suurempi vastasyntynyt, sitä vaikeampi synnytys ja poikanen voi jäädä kiinni synnytysteihin. Järki siis käteen!

Onneksi poikasia tuli vain yksi, jos Elton laittoi Camelian uudestaan tiineeksi. Kuten tuossa aikaisemmassa tekstissä kirjoitin, jouduin laittaa Eltonin saattelijaksi, kun yhdistin tiineet rouvat Camelian, Isabellan ja Vampiren. Tarpeeksi maskuliinisen uroksen läsnäolo ehkäisee toisilleen vieraiden naaraiden tappelua todella tehokkaasti. Riitely on normaalia arvojärjestyksen selvittelyä, mutta kaikki stressi on viimeisillään oleville marsunaaraille vaaraksi, koska se voi johtaa raskausmyrkytykseen. Siksi Elton oli läsnä, koitin sitä joitain kertoja ottaa pois, mutta sen jälkeen naiset alkoivat aina nahistella, joten katsoin viisaimmaksi laittaa sen takaisin.

Kun Camelian poikanen syntyi, otin tietenkin Eltonin heti pois, eikä enää tarvinnut riidellä. 5 päivää oli ollut tytöille tarpeeksi selvittää arvojärjestyksensä. Toki olisi pitänyt harkita jotain muuta järjestelyä, jos olisi ollut odotettavissa, että Vampire tai Isabella synnyttävät ensin, mutta niiden tiineys ei ollut yhtä pitkällä.

Tämä uusin pikkuneiti jäänee kotiin tällä tietoa. Se on tosi sievän värinen buff. Juuri sellainen kuin pitää. Itse en piittaa vaaleista, buffin pitää erottua helposti creamista, ihan kuten saffronin lemonista. Eltonin avustuksella olemme saaneet toki toistakin ääripäätä aikaan, eli semmoisia melkein goldenin näköisiä buffeja! :D Ne ovatkin oikein kauniita kuparimarsuja. Mainitsin aikaisemmin Namibian ja Durumian, jotka myös saivat Eltonin poikasia ja hoitavat niitä nyt yhdessä. Se Namibian ainoa henkiinjäänyt poikanen on myös sellainen tumma oranssi buff uros, ne jotka kuolivat, olivat creameja. Durumialla on niin ikään tumma ja vaalea buff, molemmat tyttöjä. Africa, Namibian saffron-tytär aikaisemmasta poikueesta, sai hiljan myös pikku-Eltoneita, joista yksi on myös tumma uros, 2 muuta ovat normaalit buff uros ja naaras. Africa hoitaa poikasia yhdessä Abracadabran kanssa. Abra-lemon sai valkoisen Tundran kanssa reilu pari viikkoa sitten 2 valkoista, joista toinen oli kuollut ja elävä on tyttö, sekä self cream pojan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!