perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Aussinpennut

Roosan pennuilla on jo silmät auki ja ne tuntuvat jo kuulevankin asioita. Muutos pentujen käyttäytymisessäkin on nyt ihan selvä, kun vertaa aikaan, jolloin ne eivät vielä kuulleet ja nähneet. Nyt niillä on kova mielenkiinto ja yritys laatikon ulkopuoliseen maailmaan. Ne opettelevat nyt kovasti kävelemään, seisomaan ja istumaan. Myös ääntä on ruvennut tulemaan ihan toisella lailla! Ensimmäiset oikeat haukahdukset ja purinat ovat päässeet ilmoille.

Tosi hauskaa, että kaikki blue&tan pennut jäävät tänne Härmän seudulle! Hassua huomata, että monet haluaisivat blue&tan nartun. Itse tykkään enemmän punaisista. Sakemannipuolella kaikki haluavat aina urospennun.

Aussin ja sakemannin pennut ovat käytökseltään todella erilaisia. Sakemannit pitävät jo pentulaatikkoiässä paljon enemmän ääntä. Vastasyntyneet pikkusakemannit kitisevät paljon, kun taas Roosan pennut nukkuvat kiltisti ja ovat kokoajan tyytyväisiä. Naperot ovat sylissäkin rauhallisia! Pienet imeväiset sakemannit taas kiemurtelevat ja vinkuvat sylissä enemmän, ja harjoittelevat purisemista pentulaatikossa jo ensimmäisinä päivinä.

Ulkonäöltään blue&tan aussi näyttää juuri samalta kuin musta-ruskea sakemanninpentu. Se vaan on puolet pienempi. Ja häntä ei ole niin paksu. Jos tarkemmin katsoo, niin aussinpennulla on erottuvampi otsapenger.

Luonnollisesti aussipentue on huomattavasti helppohoitoisempi. Sakemanninpentu kakkaa päivässä aussinpennun kokoisen määrän! x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!