keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Agility ja muuta

F-pentujenkin paperit ovat varmaan jo kolahtaneet omistajien postilaatikkoihin. Harmi sinänsä, koska saimme juuri eilen aivan ihastuttavia kuvia Cillasta pentuna sekä pörröisestä Freesiasta eli Fanista! Mutta niinhän se kävi E-pentueenkin kohdalla, että heti CD:iden valmistuttua saatiin todella upeita kuvia Ricosta eli Evergreen Edenistä. Kiitokset lähettäjille! Eiköhän ne vielä muidenkin nähtäväksi saada tänne, mutta nyt kun Pentu-CD:t on pois päiväjärjestyksestä, pitää tekaista EPJYn jäsenlehti Rodentia pikaisesti loppuun.

Mistyn pääsykoe sunnuntaina meni hienosti läpi. Koe oli LakKen järjestämä tottelevaisuuskoe agilityn alkeiskurssille pääsemiseksi. Vaikka itse sanonkin, niin Misty suoriutui kokeesta oikein mallikkaasti ja olemmekin "pikkuisestamme" oikein ylpeitä!

Heti perään maanantaina olikin jo ensimmäiset harjoitukset Maijun vetämänä. Siinä opeteltiin puomilta alastuloa. Se toteutettiin niin, että puomin toinen "luiska" laitettiin mini/medi-pöytää vasten ja koiria kävelytettiin sitä alas. Toisia huippasi jo pelkäsään siinä. Sitten hetken harjoittelun jälkeen koiria opetettiin tulemaan luiskaa alas maxi-pöydältä. Ettei kuulostaisi liian helpolta, niin olennaisinta on tietenkin alastulokontantin opettelu niin, että takatassut ovat kontaktipinnalla ja etutassut maassa. Siinä riitti haastetta, sillä osalla koirista oli hyvinkin kiire saada kaikki koivet takaisin tukevalle maalle. ;)

Timi olikin aikoinaan varmaan aika ilmiömäinen alkeiskurssilainen, koska silloin muinoin puomia harjoiteltiin ihan siitä vaan koottuna ja Timi oli heti sitä mieltä, että puomi on maailman paras asia. Toisille on kyllä jännittävää jo tämä matalampikin "pudotus". Hyvä, että tekniikka on muuttunut. Olikin aika haasteellista opettaa esim. Pinjalle puomia, kun isoa, vastahakoista koiraa tuetaan yläilmoissa molemmilta puolilta ja koiraa huippaa ja polvet lyö loukkua... ;D

3 kommenttia:

 1. Anonyymi20:14

  agility on kivaa Koirille hyvää tekemistä

  VastaaPoista
 2. Anonyymi21:05

  moi! oon kiinnostunut gerbiili agilitystä! voisiko joku antaa vinkkejä gerbiili agilityyn tai muuhun gerbiiliin liittyvistä asioista ois kiva saaha vinkkejä ja muuta...

  VastaaPoista
 3. Moi ja kiitti kommenteista! Itse en oo valitettavasti kuullutkaan gerbiilien agilitysta... ´:(

  VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!