maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Timi luonnetestissä

Toimintakyky: +1=15p kohtuullinen
Terävyys: +3=3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3=3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +2= 20 kohtuullinen
Hermorakenne: +1=35p hieman rauhaton
Temperamentti: +3=45p vilkas
Kovuus: +1=8p hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a=30p luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: +++ laukaisuvarma
Yhteensä 159 pistettä
Tuomarit: Lauri Ojala ja Riitta Lehmuspelto

Vihdoin ja viimein haaveeni Timin luonnetestiin pääsemisestä toteutui kiitos Nixian's Katjan, joka kesällä vihjaisi Snautseri-Pinserijärjestön Pohjanmaan Alaosaston Laihialle järjestämästä luonnestestistä! :) Sinne sitten tukkaputkella ilmoittautumaan. Olemme todella onnekkaita pääsemisestä, sillä etusijalla olivat kaikki viime vuonna peruuntuneeseen luonnetestiin ilmoittautuneet koirat (mukaan lukien Essi) ja niiden jälkeen SSPK:n omat rodut eli erikokoiset snautserit ja pinserit.

Pinjanhan mielestä luonnetesti oli hupaisa leikkihetki, jonka olimme varta vasten Pinjalle yllätykseksi järjestäneet ja paikalle kutsuneet kertakaikkiaan mahtavimman miesihmisen tuomariksi, mitä maa voi päällään kantaa. Timi oli aivan täysin toista mieltä. Se ei varmaan vieläkään käsitä, mistä oikein oli kysymys ja kotona se varmaan silmät pyöreinä selitti muille koirille ihan omituisesta tilanteesta, jossa se oli joutunut olla kokoajan skarppina vahtimassa, ettei metsästä ja nurkan takaa hyökkäävät ihmiset ja möröt tee pahaa toisilleen.

Timi kyllä suoriutui mielestäni todella hienosti testistä, vaikken tiedäkään, mikä on aussille optimipistemäärä. Olen Timistä kuitenkin oikein ylpeä! Timi reagoi kaikkeen. Pinjahan ei ottanut koko touhua vakavasti lainkaan, tuijotti vain huvittuneena (=tyhmännäköisenä) keppiä huitovia ihmisiä, jotka olivat niin kertakaikkisen vitsikkäitä. Miestuomari erityisesti herätti Pinjan syvän ihastuksen, eikä sillä pimeässä huoneessa tullut mieleenkään tehdä muuta kuin istua perusasennossa komistuksen vierellä...

Timi räksytti koko terrierin voimallaan kaikelle, mille yleensä koira räksyttää voi eli terävyyttä ja taistelu- sekä puolustushalua löytyi kyllä sitten Pinjan edestä. Muuten tulos oli aika samanlainen. Tosin Timi on Pinjaa huomattavasti pidättyväisempi ja tämä näkyi toki luonnetestissäkin sillä, että Pinja olisi pakannut kamansa välittömästi tuomarin matkaan, kun taas Timi tuijotti omiaan paheksuvasti "Näytit sitten mulle piiskaa", vaikka antoikin muodollisesti heidän sovitella tekosiaan... ;) Pimeässä huoneessa Timikin oli vähän pihalla, mikä on homman nimi, mutta löysi kyllä minut sitten aika nopeasti. Pinjahan olisi istunut tuomarin vierellä maailman tappiin asti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!