lauantaina, syyskuuta 29, 2007

Päivityksiä poikasiin

Tietokoneemme on ollut nyt viikon verran sairaslomalla ja sijaisena on tällainen läpyskä. Tästä syystä päivityksiä ei pysty tekemään... Poikasuutisiin on kuitenkin tullut hieman tietomuutoksia, ja niistä kerron täällä päivityksissä.

Hamsuvauvat:

Bikinin ja Afroditan pesistä löytyi jälkikasvua. Bikinillä on kaksi lasta, joista toinen on kauan odotettu husky! :D Afroditalla on kolme normaalia. Poikasilla olikin siellä jo silmät auki ja turkit päällä, joten hieman myöhässä ollaan... Olin tottunut roboilta vähän hitaampaan toimintaan... ;)

Hertta ja Pörrö eivät tulleet tiineiksi, vaikka kovasti siltä näyttivät... Uutta yritystä pukkaa heti, kun kiimat havaitaan, sillä isukkiehdokas majailee taas meillä! :)

Kokoonpanot jo syntyneistä syrkkivauvoista (osa varattuja, mutta ainakin mustia ja normaaleja vapaana) :

Musca x Samu:

musta uros x 3 (satiineja?)
musta kilpikonna naaras (satiini?)
normaali kilpikonna satiini naaras
normaali satiini uros
creme satiini uros
creme kilpikonna satiini naaras
creme uros

Monica x Samu:

musta kilpikonna naaras x 2
*varattu* tummakorvainen valkoinen naaras
*varattu* tummakorvainen valkoinen uros
creme uros x 2
normaali uros x 4

Jeanine x Persimon:

creme laikukas satiini uros x 2
creme laikukas uros
creme satiini uros
*varattu 1 tai 2* creme satiini naaras x 2
creme naaras x 2
creme uros

Nääh, "kivoja" tällaisia ylläreitä ilmeni vanhemmissa...

Ensinnäkin joko Persimon tai Jeanine tai molemmat ovat laikukkaita, tosin niin vähäisellä valkoisen määrällä, että näyttävät vaan ihan cremeiltä. Persimonillahan on entisestä "avioliitosta" Velhottaren kanssa syntynyt laikukas tyttölapsi. Minä kyllä automaattisesti oletin sitten Velhottaren olevan piilolaikukas, koska rouvalla oli aika paljon valkoista mahassa ja Velhottaren sisko Virvatuli oli ihan selvä laikukas. Periaatteessa myös Persimon voi olla laikukas, koska nyt se sai Jeaninenkin kanssa laikkulapsia. Persimonin molemmat vanhemmat kylläkin ovat ihan vaan cremejä, mutta Japetus-isästä olinkin jo osannut odottaa tällaista yllätystä, se vaan ei ensimmäisessä polvessa ilmennyt. Japetuksellahan on paljon ylimääräistä valkoista, kuten monella sisaruksellaankin. Japetuksen isä on laikukas valkonauhainen, joten toki Japetus voi ollakin "piilolaikukas" ja periyttänyt kuvion myös pojalleen Persimonille. Sama pätee Jeanineen kuin Persimoniinkin. Jeaninen emä Titan on Japetuksen sisko eli Titan voi olla se "piilolaikukas" yhtä lailla ja siten myös ehkä Jeaninekin. Mikä tietää. ;)

Laikkumysteeri ei mikään ikävä yllätys ole. (Paitsi jos tietämättömänä yhdistin kaksi laikukasta keskenään, kun Persimon ja Velhotar saivat poikasia. Se selittäisi, miksi niitä oli vain kolme.) Astetta huomattavasti ärsyttävämpi on Samun juttu. Tummakorvaisista valkoisista näkyykin olevan keskustelu täällä. Siellä myös Samu sivuaa. Eli vaikka Samu näyttää olevan vain tummakorvainen valkoinen, niin se on kilpikonna-emonsa ansiosta samalla myös keltainen. Siksi Monican ja Muscan kaikki tytöt ovat kilpikonnia, vaikka sitä ei ulospäin muista näekään kuin parista mustasta yksilöstä.

Hiirivauvat:

Hipsuvarpaan ja Lassin pesue syntyi pari päivää ennen Vaasan näyttelyä eli 20.9. Poikueessa tänään oli saldona yhdeksän pikkuista hiirulaista, väreinä yksi colorpoint beige naaras ja loput siamese seal ja blue pointteja. Ilmeisesti vain yksi satiini... :6 Poikasista neljä on uroksia ja viisi naaraita eli joku hassu varaus mahtuu vielä. :)

Pupuvauvat:

Lollipopin poikueessa on yksi luonnonharmaa uros sekä kaksi luonnonpunaista (?) naarasta. Luonnonpunainen on värinä meikäläiselle uusi tuttavuus, joten asiaa pitää vielä varmistaa ja opiskella. Kuitenkin tytöt ovat tyypiltään näillä näkymin näyttelytasoisia, poika ehkä taas lemmikkitasoinen. Toinen tytöistä jää kotiin.

Lumikeijun valkoinen sinisilmäinen tyttö syntyi joku aika sitten, mutta valitettavasti tarkka syntymäaika lienee kadonnut muiden tiedostojen mukana koneelta... :( 17-20.9 välillä kuitenkin on toinen maailmaan tupsahtanut ja kovasti oli pariskunnalla uutta tekeillä, ennenkuin minä ehdin väliin. En ollut uskonut Lumikeijun mitenkään tulleen tiineeksi heti Mörrin häkkiin muutettuaan, mutta kyllä vaan niin oli päässyt käymään, vaikka näennäisesti pariskunta ei ollut ollut yhtään asialla... :´

Ballerinalle ja Sokrulle tuli avioero, katsotaan tupsahtaako jotain maailmaan vai yritetäänkö taas uudestaan. Ulrikan ja Hileen häkistä löytyi kuollut poikanen muutamia päiviä sitten. :´(

Myyntisivulla mainittu rescue-kani on saanut uuden kodin Reippailta. Poika on nuori musta leijonaharjas ja sai kodin melkein heti meille tultuaan. Aika hauska sattuma sikäli, että kanin uudella perheellä on sijoituksessa meidän Dusty. Dustyn emo Atsalea taas asuu Faunhoff-kennelissä, jonka lapsenlapsi jänön Isokyröstä löysi.

Marsuvauvat:

Myyntisivulla mainittu Anselmus on jo saanut uuden kodin. Sen sijaan jos joku on kiinnostunut kahdesta jo valmiiksi yhdessä asuvasta lemmikkipojasta, voisi tiedustella Lakua ja Salmiakkia. Nämä rescue-pojat tulivat meille allergian vuoksi, he ovat edellisessä kodissaan tottuneet lapsiin. Salmiakki on oma kasvattini Anemone's Black Magic, self black, ikää 1v. Salmiakki kantaa lilaccia. Lakulla on aavistuksen pitkänomainen turkki, mutta se ei kasva niin, että vaatisi erityishoitoa. Lakun väri on white/black/golden, suurimmaksi osaksi siinä on valkoista muodostaen dutch-kuvion. Laku on kasvattanut Salmiakin luovutusikäisestä kuin oman poikansa. ;) Hän ei ole kovinkaan maskuliininen pomo vaan on mainiosti huolinut kolmannenkin osapuolen porukkaansa, vaikka verkkoseinän takana on ollut kuherruskuukautta viettävä pariskunta! Lakulla on myös kokeiltu astuttaa naaraita yhdistämällä pariskunta yöksi, kun tytöllä on ollut kiima, mutta herra ei ole lainkaan lahjakas tällä alalla... Kosiskelee kyllä, muttei nouse selkään.

Vaasa:

Vaasan näyttelyssä meidän Kismet sai kolmannen sertinsä ja valmistuu muotovalioksi. :) Kismet oli myös Rotunsa Paras 2 yksivärisissä sileäkarvaisissa. Buster** sai kunniamaininnan ja oli samoin Rotunsa toiseksi Paras yksivärisistä englannin cresteistä. Hiiripuolelta kiharapojat Ginga ja Goblet saivat Laatumaininnat samoin kuin Tiina Åkermanin omistama kasvattini Mikki I-poikueesta. Molemmat gerbiilit saivat myös Laatu1 ja jotain muutakin siinä näkyi olleen, mutta olen itse vähän pihalla, kun olin niin tiukasti töissä näyttelyssä, että muut ovat hakeneet meikäläisen eläinten palkinnot. :) Kiitosta vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!