torstaina, toukokuuta 18, 2006

Tiedotus viekuttajille

Päivitetty: Giselle

(Osittain lyhennelty ja lainattu Freebokilta...)

Vieraskirjojen roskapostitilanne alkaa jälleen karkaamaan käsistä, vaikka ainakin Freebok tekee kovasti töitä niiden estämiseksi. Vieraskirjaankin voi tosiaan nykyään saada roskapostia! Roskapostin tunnistaa siitä, että olet saanut yllättäen ulkomailta viestin viekkuusi, jossa sanotaan englanniksi joku lyhyt, ystävällinen kommentti, kuten "Hi! Nice site!"

Lähettäjä on tavallisesti ilmoittanut eksoottisen etunimen, sähköpostin ja kotipaikan, mutta muihin kysymyksiin englannin kielinen roskapostirobotti ei tavallisesti osaa vastata. ;) Kotisivuosoitteena on joku pitkä ja monimutkainen osoite, jota ei missään nimessä pidä mennä klikkailemaan virusten varalta!!! Eikä varsinkaan pidä klikata sähköpostiosoitetta, koska se on tervetuloilmoitus roskapostista sähköpostiisikin. ;) Parasta on poistaa koko viesti vieraskirjasta, merkitä se roskapostiksi ja vaikka ilmoittaa Freebokille. Ettei sitten kotisivujesi vierailijat käy klikkailemassa annettua linkkiä!

Vieraskirjan kirjoitussivulle tulee uusi kysymyskenttä jossa kirjoittajaa pyydetään kirjoittamaan tietty sana. Ko. sana ei päädy vieraskirjasivulle, vaan sen ainoana tarkoituksena on estää viestien lähettäminen automaattisesti.Uusi kysymys voisi olla esimerkiksi "Kirjoita 'freebok'". Uusi viesti menee vieraskirjaan vain jos kirjoittaja täyttää kentän pyydetysti. Robotti ei osaa vastata tuollaiseen kysymykseen oikein.

Mikäli uusikin estojärjestelmä osoittautuu riittämättömäksi tullaan ottamaan käyttöön kuviin ja/tai ääneen perustuva todennusjärjestelmä.

Uusi järjestelmä pyritään ottamaan käyttöön 1.6. ja se tulee olemaan oletuksena päällä kaikissa vieraskirjoissa. Kysyttävä sana tulee olemaan satunnaisesti arvottu neljän merkin mittainen merkkijono (esim: Kirjoita "abxi"). Sekä kentän kysymys, että se mitä kysytään on vieraskirjan omistajan päätettävissä.

Päivän linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!