tiistaina, elokuuta 08, 2017

Blogisovellukset Androidille, testi 5: Blogger User Panel

+ positiivista
- negatiivista
÷ neutraalia

- Ei pysty tallentaa sd-kortille, mutta:
+ Ei itsessään vie paljon tilaa, olikohan 1,8Mt -tokikin nämä sitten asennettuna ja sisäänkirjautuneena on aina paljon painavampia.

Lainaan MyBlogin arvosteluani, koska pätee tähänkin:
÷ Näyttää bloggerin juuri sellaisena, mitä se on netissä, luultavasti vain jonkun "ikkunan" kautta, eikä sovelluksella ole muuta omaa ---
+ Eli kaikki mahdolliset työkalut jne käytettävissä.
- Mutta paljon skrollaamista sivusuunnassa. = Syy, miksi ylipäätään haluaisin mieluummin käyttää nettiversion sijaan sovellusta kännykällä blogatessa...
+ Mutta toisin kuin MyBlogissa, tässä ei ole runsaasti ruututilaa vieviä mainoksia ja navigaatiopalluroita, vaan näppäimistön lisäksi puolet puhelimen näytöstä on käytettävissä työskentelyyn.
÷ Sen sijaan ruudussa näkyy aina koskettaessa harmaa zoomausnappi -/+. Minusta se vaikuttaa äkkipäätä vähän turhalta, mutta joku voi tykätä, jos ei ole tottunut zoomailemaan sormilla tms.
- Zoomaustyökalu ei tee sovelluksesta yhtään kännykälle optimoidumpaa: jos zoomaa lähelle, joudut scrollata sivuttain enemmän. Jos zoomaa kauas niin, että suunnilleen koko kenttä näkyy ruudulla, teksti on kirpun kokoista. Kännykkä vaakasuorassa, työskentelynäkymä on todella kapea.
÷ Lisäksi on purppuranpunainen jakamisnappi, joka on onneksi suurimmaksi osaksi poissa ruudulta. Se ei ole suinkaan blogitekstisi jakamista varten, vaan sovelluksen mainostamiseen. Mutta se hyväksyttäneen, koska sovelluksessa ei ole mainoksia.


- Ei pysty jakaa suoraan tähän sovellukseen. Eli kun klikkaa jakamissymbolia, vaihtoehtoihin ei tule tätä sovellusta lainkaan. Tähän asti kaikki kokeilemani blogisovellukset ovat auenneet jakamisvalikkoon, ja luulin jo sen olevan itsestäänselvyys. Ei ollutkaan.
÷ Em. jakamisominaisuudella varustettuna ja näkymät paremmin (tai edes jotenkin) kännykälle optimoituna, olisin hyvinkin voinut päätyä pitämään tämän sovelluksen puhelimessa pysyvästi. Mutta nyt voi yhtä hyvin säästää tilaa kännykästä ja blogata nettiversiolla.

÷ Ei tarjoa jo olemassa olevia tunnisteita sitä mukaa kuin alat kirjoittaa, mutta sen sijaan ne ovat kaikki lueteltuna tekstilaatikon alla, juuri kuten nettiversiossakin.

+ Kuvat tulevat juuri siihen kohtaan, mihin niitä on laittamassa.
- Bloggerin nettiversiosta tuttu kuvien työkalurivi tuntuu alkuun olevan ihan hukassa, mutta kun scrollaa ihan alas, se löytyykin postauksen kirjoituskentän alapuolelta, näppäimistön päältä.
+ Kuvat ja kaikki muut pysyvät tallenetussa luonnoksessa paikoillaan, vaikka suljet sovelluksen välillä.

+ Synkronoi arvatenkin hienosti nettiversion kanssa, olematta silti yhtä kranttu nettiyhteydestä kuin BlogAway.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!