sunnuntaina, elokuuta 06, 2017

Blogisovellukset Androidille, testi 4: BlogAway

BlogAway for Android
Koko: 3,24 Mt

- = miinukset
+ = plussat
÷ = neutraalit

+ Blogin pystyy vaihtaa kesken luonnoksen ja vielä tallennuksen jäljeenkin, jos olet huomaamattasi aloittanut postauksen väärään blogiin. Jotain, mikä ei ole onnistunut aiemmissa testisovelluksissa!

- Ensimmäiseksi testaamani Bloggerin virallisen sovelluksen tavoin, tässäkään tekstiä ei pysty muokata suoraan postauksentekoikkunassa, vaan tekstialue avataan ikään kuin tekstieditoriin.

÷ Työkaluista käytettävissä on vain tärkeimmät eli tekstille lihavointi, kursiivi, alleviivaus ja fontin väri. Lisäksi postaukseen voi lisätä linkin, videon tai kuvan, hurraa! 😂

- Kirjoittamaasi tekstiä ei voi mustata ja upottaa siihen linkkiä. Linkkejä voi kyllä tehdä, ja niille pystyy erillisessä ikkunassa kirjoittaa tekstin, jota klikkaamalla linkki avautuu. Mutta se tulee jo kirjoitetun tekstin perään, ei mustattuun tekstin kohtaan.

- Kuvat saa vain tekstin alkuun, ellet tee uutta "sectionia" (osiota?), jonka alkuun kuva tulee. Kuva kannattaa liittää erillisenä sectionina ilman tekstiä, koska kuvan kanssa työskentelyalue on puolta kapeampi, kuten alempana havainnollistan kuvankaappauksessa.


Paitsi jos sovellus yrittää tyrkyttää kuvanlisäysmahdollisuutta niin, että tyhjä kuvakohta roikkuu kokoajan siinä, missä ylläolevassa kuvankaappauksessa on jo kuva.


+ Kuvan kokoa voi muokata kuvakohtaisesti ja lisätä kuvatekstin sekä keskityksen.

- VAKAVA VIKA! 😠 Siinä välissä, kun tallennat ja avaat uudelleen luonnoksen, sovellus saattaa poistaa kuvat kokonaan ja jättää vain pienet neliöt niiden tilalle. Lisäksi saattaa yhdistää kaikki tehdyr osiot yhdeksi, eli kuvia ei pysty enää korjata tekstin sekaan. Sovellus lisää ne uusina kuvina koko postauksen alkuun. Eli jos haluaa kuvia tekstin sekaan, on jaettava koko postaus uudelleen osioihin, mikä onnistuu vain leikkaamalla loput tekstistä pois siitä alaspäin, mihin haluaa laittaa kuvan, avaamalla uuden osion, jonka alkuun kuva tulee ja liittämällä loput tekstistä sen alle tai omaan osioonsa.

- On vielä normaaliakin krantumpi yhteyden suhteen, eikä julkaise, jos yhteys yhtään tökkii. Synkronoi lisäksi huonosti tietokone/nettiversion kanssa. Täten sovelluksen itsepintaisesti hylkäämä julkaisu ei ilmesty nettiversioon luonnoksena, kuten muissa testatuissa sovelluksissa.

+ Tunnisteita lisätessä, sovellus ehdottaa samoilla kirjaimilla alkavia jo käytössäsi olevia tunnisteita.

+ Mainokset ovat erittäin kapeana alhaalla eivätkä roiku jokaisessa näkymässä ja ikkunassa.

+ Kännykän hymiöitä pystyy käyttää tekstissä.


÷ Varmaan oikein hyvä juttu, että sovelluksessa on mahdollisuus luoda kirjanmerkkejä ja lukea muita blogeja. Itselleni tällainen on turhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!