lauantaina, helmikuuta 06, 2016

Ruska rally-tokon rotumestariksi


Julkaistu Aussi-lehden numerossa 1/2016 (muistaakseni)Ruskan päätyminen rotumestariksi tuli minulle ihan yllätyksenä ja selvisi vasta palkintojenjaossa. Paikalla oli kuitenkin paljon kokeneempia ja korkeammalla kisaavia ausseja. Rotumestaruus kuitenkin jaettiin korkeimmat pisteet saavuttaneelle.

Alokas:
  • FI & EE MVA RTK1 Nemma's Zero Nine ”Ruska” 85p
  • FI & EE MVA RTK1 Chiliberry's Contessa Caterina ”Tessa” 77p
Avoin:
  • RTK1-2 Black Back Bananarama ”Varpu” 70p
  • RTK1 Anemoneniityn Daurian Lily ”Lilja” 0p
Voittaja:
  • RTK1-3 TK1-2 Tsarskoje's Jondalar ”Tony” 70p
  • RTK1-2 BH Anemoneniityn Coconut ”Siru” 0p

Ruskan esittely


Kokeilin rally-tokoa ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2013 Ruskan kanssa koirakkona. Aloitimme treenit keväällä 2014, ja ensimmäinen virallinen kisastartti oli 25.1.2015. Siinä välissä tosin käytiin yhdessä virallisessa tokokokeessa.

Ruska aloitti harrastusuransa alunperin agilityn alkeiskurssilla. Viime vuosina se on treenannut agilityä hyvin vähän, mutta on silti suunnilleen samalla osaamistasolla kuin viikottain treenaava Rölli. Ruskalla meno on vain tarkempaa ja rauhallisempaa. Siitä sitten pikkuhiljaa heräsi ajatus Ruskasta pikemminkin rally-tokoaussina. Näyttelyt ovat toki olleet mukana alusta asti, ja Ruska onkin Suomen ja Eestin valio. Se on myös isännöinyt 3 pentuetta. Ruska nauttii myös lenkkeilystä, pyöräilystä, kaikenlaisesta nenätyöskentelystä jne. Se on ollut myös paljon arkitottelevaisuus- ja pentukursseilla mukana näyttämässä hyvää esimerkkiä.

Ruskan vahvuuksia lajissa ovat tottelevaisuus, rauhallisuus, miellyttämisenhalu ja pohjaton ahneus nameille. Ruska arvostaa aina kovasti sitä, että juuri häntä sillä hetkellä koulutetaan. Haasteena taas on loputon kiinnostus hajuihin. Tämä näkyy esim. siinä, että jos viime aikoina on vaikka harjoiteltu liikaa, niin hajujen maailmaan on aina helppo uppoutua, ja Ruska osaakin sulkea korvansa ulkomaailmalta tässä vaiheessa hyvin taitavasti. Minun pitäisi muistaa, että Ruska oppii helposti ja muistaa oppimansa kauan, joten sen kanssa ei kannata ”hinkata” liikaa. Mutta itse kun jännitän kisoja paljon ja joskus jopa ryhmätreenejä, niin ei tunnu luontevalta ajatukselta mennä kisaan hyvin vähällä harjoittelulla, mikä taas Ruskalle sopisi kaikkein parhaiten: suoraan vaan boxista radalle!

Ruska sai hiljattain RTK1-koulutustunnuksen nousten avoimeen luokkaan. Sen kanssa on tarkoitus edetä rally-tokossa niin pitkälle, kuin päästään. Ruska osaa jo jotain ylempien luokkien juttuja, mutta sen sijaan osa avoimen luokan kylteistä kaipaa vielä hiomista. Sivutoimisesti Ruska opiskelee tokon alokasluokan uusia sääntöjä, ja agilityssäkin olisi aikomus päästä virallisesti starttaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!