tiistaina, kesäkuuta 23, 2015

Myynti-ilmoitusten parhaimmistoa osa 15: loppu hyvin, 1/3 hyvin

Tämä on jatkoa aikaisemmin blogatulle Myynti-ilmoitusten aatelia osa 14, jossa tämän bloggauksen aiheena olevaa pientä marsunpoikaa kaupiteltiin kahden naaraan kanssa. Tytöistä jo toinen oli havaittu tiineeksi (yllätys yllätys).


Marsut.net FB-ryhmä, josta tämäkin postaus on, tiesi kertoa kolmikosta ainakin tämän poikalapsen saaneen hyvän kodin ja pikapuoliin myös (samaa sukupuolta olevan) lajitoverin. Pojan kuulumisten lisäksi ketju poiki tällaisen keskustelun:
  • Toivottavasti saa hyvän kodin...
  • Toivottavasti joku marsurakas tästä ryhmästä ettei mikä tahansa tyyppi joka ottaa vaan ku ilmaseks saa
  • Usein noi ilmaiset marsut menee käärmeen ruoaksi. Joku saa vielä häkin kaupan päälle. Eli ilmaiseksi ei kannata koskaan antaa.
  • Jotain niiden käärmeidenkin on syötävä välillä
  • Eläinkaupasta saa ostaa käärmeiden ruoaksi jalostettuja, asianmukaisesti tapettuja ja pakastettuja jyrsijöitä. Musta on julmaa valehdella eläintä hakiessa, että pääsee hyvään kotiin, kun heitetään käärmeen terraarioon. Myös kissanpentuja menee käärmeelle ruoaksi. Menee osa toki lemmikiksikin, mutta jos ei ole valmis maksamaan hankkimishintaa lemmikistä, niin mahtaako olla varaa eläinlääkäriin tarvittaessa?
  • Ja muuten sellanen infopläjäys, että ne eläinkaupasta ostetut pakastejyrsijät ei todellakaan ole eettisesti kasvatettuja saati lopetettuja, vaan tulee tukuista ja niiden kasvatuksesta (=julmettu määrä poikasia naaraasta välittämättä). Tarkista faktat ennen kun alat höpötellä omiasi.
  • Tottakai on moraalitonta valehdella myyjälle/antajalle, että eläin tulee lemmikiksi, jos se menee käärmeelle. Eläintä itseään se ei haittaa, jos se lopetetaan asianmukaisesti, joten se ei tiedä kuolevansa. Eläimen antaminen elävänä käärmeelle on laitonta.
  • Mitä tulee kissanpentujen antamiseen ilmaiseksi. Niin syyhän yksinkertaisesti on se, että on isompi kynnys hylätä eläin, josta on maksanut jotain kuin se, jonka on saanut ilmaiseksi. Ilmaiset kissanpennut joutuu aika herkästi kesäkissoiksi. Mä en tunne ketään enkä koskaan ole kuullut kenenkään syöttävän Suomessa kissanpentuja käärmeelle, vaikka aktiivisesti olenkin mukana herppiporukoissa. Ei vaan kuulu kuvioon.
  • Ja mua ei yllättäisi yhtään, vaikka käärmeelleen jotkut kissanpentuja syöttäiskin, jos vaan ilmaiseksi saa. Voisin jopa sanoa, että aivan varmasti joku niin tekee. Eri asia onko se laillista tai normaalia herppipiireissä.
Toivottavasti marsu saa hyvän kodin -- Syövätkö käärmeet kissanpentuja? Hienosti pysyimme taas aiheessa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!