torstaina, kesäkuuta 25, 2015

Möllitokokokeenomainen ja laavulenkki

Kulunut päivä vietettiin kahdessa paikassa yhtä aikaa. Leena kävi Millan ja Ruskan kanssa Kauhavan Koulukeskuksella, jossa piti olla Kauhavan Kennelkerhon möllitokokoe, mutta joka osanottajien vähyyden vuoksi supistettiin kokeenomaiseksi suoritukseksi. Koe toteutettiin syksyllä voimaan tulevien uusien sääntöjen mukaisilla liikkeillä. Luokkina olivat nakkialo (palkka saa olla kokoajan näkyvillä), möllialo (palkkaaminen liikkeiden välissä) ja normaalit alo/avo. Meiltä osallistuttiin möllialoon, koska meidän kaksikko ei vielä kaikkia uusia liikkeitä osaa.

Ruskan motivaatio on nyt jonkin aikaa ollut taas kirjaimellisesti ihan maassa, tai tarkemmin sanottuna, maassa olevissa hajuissa. Jade ja Kaisla pihtaavat juoksujaan, ja Ruska kovasti ennustaa, että Kaisla ei pihtaa enää kauan. Toivossa on hyvää elää, muuten Ruskalle tulee pitkä kesäloma harrastuksista. ;) Kokeillaan nyt sitä, että palautetaan herra takaisin autoon, jos ei kerran työnteko maistu, ja sitä sovellettiin tässäkin. Ruska oli paikkamakuussa ennakoinut maahanmenoa ja istumaan nousua, myös Milla oli aina pistänyt makuulle, kun naapuria käskettiin. :D Uusissa säännöissähän jokainen koira käsketään maahan yksi kerrallaan, ja vastaavasti paikkamakuun jälkeen jokainen koira käsketään takaisin perusasentoon yksitellen, eikä toiset koirat saa "totella" naapurin koiralle annettua käskyä.Millan seuraaminen ei ollut niin vietikästä, kuin voisi olla, koska sitä ei uskallettu hetsata tarpeeksi ennen kentälle tuloa, paikkamakuun takia. Mutta ihan kiva näinkin! (: Kaukokäskyt ja noutokapulan pitäminen ovat meidän parivaljakolla vielä ihan kokeiluasteella. Ruska ottaa sen kyllä yleensä suuhunsa, mutta mutustelee/työntää kielellään sen pois suusta, pitää tukea välillä muistuttavasti leuan alta. Kyllä se siitä, kun ottaa huomioon, että alunperin Ruska ei halunnut olla missään tekemissä koko kapulan kanssa. ;) Milla on aina innostunut kapulasta liikaa: viskoo ja kantaa ja pureskelee, mutta pitäminen ei kuulu vielä sen sanavarastoon. Kauko-ohjaus sujuu kyllä joten kuten istumisesta maahan, mutta maasta istumaan vaatii kyllä melkoiset käsimerkit. ;) Hyppyesteenä oli pullalaatikot, joiden hajuun Milla ihastui ja unohti hypätä. :D


Allekirjoittanut oli sillä välin lopun aussikatraan kanssa Etelä-Pohjanmaan Australianterrierijaoksen kanssa sateisella laavuretkellä Martikkalanjärvellä. Kahta muutakin terrierisorttia oli mukana.


Mukana reissussa oli Hytöset ja Martta-aussi, Rauha-bedlington sekä Laila-skye, Kujalat ja Essi-aussi (Anemoneniityn Flower Princess), Kjällit ja Siru-aussi (BH RTK1 RTK2 Anemoneniityn Coconut), meikäläisellä oli Roosa, Varpu, Rölli ja Lilja.


Grillattiin vähän kuka mitäkin, ja tietenkin makkaransyöjillä oli vankka ihailijakerho. ;)


Kyllä kurahaalarit tulivat tarpeeseen! Itse yleensä inhoan haalarimallisia koiranvaatteita. Ne on hankala pukea ja näyttävät hankalilta pitää. Mutta nyt niitä olisi toivonut olevan tuplasti. Niitä riitti siis vain karvaisemmille Roosalle ja Varpulle, Röllillä ja Liljalla muulla oli vain sademanttelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!