lauantaina, marraskuuta 01, 2014

Koirapuisto

Koirapuistot - se koiraihmisiä joko ihastuttava tai vihastuttava aihe. Itse en ole koskaan käyttänyt, enkä ehkä aio käyttääkään, vaikka SELLAINEN ON LÄHIVUOSINA TULOSSA KAUHAVALLE!!!!!

Silti jopa minä osaan ajatella, mitä puistossa kannattaa tai ei kannata antaa koiransa tehdä, joten luulisi sitä maalaisjärkeä löytyvän kokeneilta puiston käyttäjiltäkin. Lukemani mukaan ei... Josko joku tuleva Kauhavan koirapuiston käyttäjä sattuisi kuitenkin tämän lukemaan ja välttymään ikäviltä kokemuksilta tai aiheuttamasta niitä itse muiden koirille...

Jotain tärkeimpiä käyttöohjeita:

 • Koirapuistolla ei voi korvata kaikkea koiran liikunnan tarvetta.
 • Omistaja on vastuussa koiransa aiheuttamista vahingoista myös toisille koirille.
 • Kerätään koiran jätökset.
 • Puistoon ei tuoda sairasta, kiimaista, rokottamatonta tai vihaista koiraa.Inspiraation sain FB-ryhmästä Koirat. Käytän siellä olleita nasevia kommentteja tässä.

Epäsosiaalinen koira:

 • Jos koirasi ei pidä toisista koirista, sitä puistoilutetaan vain, kun puisto on tyhjillään.
 • Ite käytän koiriani koirapuistossa mutta VAIN jos puisto on tyhjä. Ja jos sinne porukkas tulossa, pyydän heitä odottamaan vähän aikaa niin nappaan koirat hihnaan ja lähden

Toisten koirien härnääminen jne:

 • Oman koiran huonoon käytökseen toisia kohtaan pitää puuttua! Jos et hallitse koiraasi toisten koirien keskuudessa, et vie koiraasi sellaiseen tilanteeseen!
 • Se myös ärsyttää kun uroskoirien annetaan nylkyttää jatkuvasti muita koiria, monesti oma koira tullut omiin jalkoihin "turvaa" hakemaan ja sitten saanut itse häätää urokset kauemmas. Puuttuvat vasta siinä vaiheessa kun alkaa näyttää siltä että uroksesta tulee paisti..
 • Kysyttiin että mites tuo teidän koira, voiko sinne tulla tän 9kk ikäsen seefferin kanssa? "Juu voi"... no mentiin sit niin eikös vähän päästä tuo koira jahdannu meen poikaa ihan täpöt persiiseen purien ja hirveetä ärinää pitäen. Onneks oma tuli sit mun taakse turvaan ja mä komensin sen vieraan koiran pois. Niin... ja mitä se (anteeksi ilmaisuni) akka tekee?! Ei mitään muutaku voivottelee ettei hän ainakaan uskalla mennä ottamaan omaansa pois! 

Omistajien välinen kommunikointi:

 • Ihmiset teillä on mahdollisuus puhua! Jos joku asia ottaa päähän niin siitä voi toiselle sanoa! Ei kaikki tiedä miten koirapuistoissa toimitaan (valitettavasti). Ja jos se sun koiras ei vaikka esim. pidä isoista mustista koirista niin sen voi kertoa ennen kun ko. koira on päässy portista sisään.

Omat puolet eri kokoisille koirille:

 • Kauhavankin koirapuistoon on suunnitteilla isojen koirien puoli ja pienten koirien puoli.
 • Mitäs jos iso koira tulee paremmin toimeen pienien kuin isojen koirien kanssa? - Silloin täytyy kysyä onko se kaikille pienten omistajille ok.
 • Moni tuo pienen koiransa isojen puolelle "tää ei pelkää isoja ja osaa leikkiä niitten kaa" sitten saa ottaa oman jätin kiinni kun muuten jää pienet ja sirot koirat jalkoihin.
 • Varmaan sillai maalaisjärjellä tää menis niin, et pienet pienten puolelle, isot isojen puolelle. Ja sit omistajat vois keskenään keskustella, et hei, tää mun russeli tappaa kaikki pienet koirat, mut käyttäytyy hyvin isojen kans, voidaanko tulla sinne isojen puolelle. Ja sit niin ku ne isojen puolella olevat setvis keskenään et sopiiko kaikille.
  Ja jos jollekulle ei sovi ja on siel muutenkin jo ollu kaks tuntia, niin vois hyvää hyvyyttään lähtee vetään sieltä, et tilaa toisillekin...Esimerkiks, olla sillai huomaavainen muita kohtaan.

Lelut:

 • Koirille voi tulla riitaa leluista/leikkimisestä.
 • Samaan syssyyn pitää ihmetellä niitä ihmisiä, jotka raahaavat lelut mukaan puistoon ja alkavat leikittämään omia koiriaan kysymättä toisilta lupaa. Parasta olisi antaa koirien leikkiä keskenään ilman mitään ylimääräistä. Itsellä ei ole resurssiaggrea koiraa, mutta muutamia tappeluita tästä syystä on tullut nähtyä.

Lapset:

 • Kaikki koirat eivät osaa olla lasten kanssa, eikä sellainen taito voi olla edellytyksenä sille, että koira saa käyttää koirapuistoa. Toiset pelkäävät lapsia, toiset innostuvat liikaa ja voivat kaataa lapsen.
 • Lapset ovat myöskin olleet mukana koirapuistossa mutta niille olen opettanut miten puistossa käyttäydytään, eli pysyvät paikallaan nätisti minun luonani.
 • Koirapuisto on KOIRApuisto, ei lastentarha. Mielestäni tuonne voi (tai pitäisi voida) tuoda koiria, jotka eivät lapsista niin välitä. Itsellä jos lapsia olisi, niin en todellakaan uskaltaisi tuoda tenavia koirapuistoon.
 • Meidän koira tulee kyllä lasten kanssa toimeen, mutta en ymmärrä sitä että aikuset päästää lapsia juoksemaan isojen koirien sekaan, omaniki saattaa hyppiä jos joku juoksee, ja kerran näin kävi ja lapsi kaatui - alkoi itku ja minä sain siitä huudot ku koirani noin hyppii, totesin vaan että tää on koirien leikkipaikka ei lasten
 • Mun lapset ei juokse, ei huuda puistossa, vaan siellä ollaan koirien ehdoilla. Kyllä koirien täytyy tavallisesti käyttäytyviä lapsia sietää, täytyyhän siellä sietää muita ihmisiäkin.
 • Ala-aste ikäisen lapsen ei tosiaan kuulu viedä koiraa koirapuistoon. En ikinä laskisi. Vastuuntunnotonta.
 • 8-9v tyttö helvetin äkäsen terrierin kanssa tuli puistoon...Koira kävi ekaan vastaantulijaan kiinni ja sitte käviki huonosti. Vastassa oli n.10 kertaa isompi koira ja terrieri meniki sitte rättinä perässä kun oli eka käyny ison koiran naamaan kiinni. Ei paljoo lapsiomistaja kyennyt väliin meneen! Kiireesti hyppäsi joku autoon ja lähti viemään terrieriä klinikalle. Todellakaan tuon ikäiset lapset eivät tule omineen koiran kanssa puistoon! Kuka vastuullinen vanhempi ensinäkään homman sallii? Ei se lapsi tajua tulkita koirien eleitä tms. eikä välttämättä tiedosta koiransa ominaisuuksia, jotka ei välttämättä puistoiluun sovellu.


Muuta:

 • Lisäksi ihmettelen niitä omistajia, jotka eivät peitä koiransa kaivamia kuoppia! Se ei ole iso homma ja kohentaa puiston turvallisuutta huomattavasti. Ei ole kiva, että joku juoksee kuoppaan ja katkaisee jalkansa vain sen takia, että joku Pirkko-Petteri ei ole viitsinyt korjata koiransa tuhotöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!