torstaina, marraskuuta 20, 2014

Hamsut pyöräilemässä hidastettuna

Miksi juoksupyörällä pitää olla riittävästi kokoa? Tältä hidastetulta, söpöäkin söpömmältä videolta näkee, miten hamsterit juoksee selkä kaarella ja kylki melkein keskiakselin korkeudella, että nenä ja häntä ei ottaisi kiinni juoksupintaan. :P Juoksupyörän minimi läpimitta syyrianhamsterilla on alkaen 20cm ja nykyään suositellaan jo lähes 30cm juoksupyörää.Nyrkkisääntönä voisi pitää, että hankkikaa niin iso pyörä, kuin häkkiin/terraarioon vaan mahtuu, ja mitä suurempi häkki/terra, sitä parempi! :) Tässähän on kyse siitä, mikä on eläimelle parasta. Maa- ja metsätalousministeriöhän edellyttää hamsterille vain 0,12 neliömetristä pinta-alaa, joka tarkoittaa käytännössä n. 40 x 30 cm eli n. kissanhiekkalaatikon kokoista häkkiä. Vähimmäiskorkeudeksi on säädetty 20cm, mutta kokemuksesta voin sanoa, että sellaista on jo hankala sisustaa virikkeelliseksi. (Tavoitteena terve ja hyvinvoiva lemmikki osa2)

Hamsteriyhdistyksen hoito-opas suosittelee asumukselle vähintään 80 x 40 cm pohjaa ja 30cm korkeutta. Tätä korkeammassa häkissä on syytä olla jo välitasanteita tai -kerroksia, sillä hamsterin hennot luut, erityisesti häntä ja raajat, murtuvat helposti sen pudotessa tai pudottautuessa katosta häkin pohjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!