perjantaina, maaliskuuta 07, 2014

Kissojen irtipitämisestä


jakoi Facebookissa:

Mä oon paavo, enkä mä mourua maaliskuussa

Mulla on panta kaulassa ja sen päässä naru, ninku kissalla pitää ollakkin. Me kissat ei oikeestaan saatas liikkua vapaana. Varmaan sen takia, että meitin väitetään pyydystävän pikkulintuja, kuseksivan nurkkiin ja paskovan kukkapenkkiin. Joskus saatan tosta takapihalta jonkun varomattoman tintin napatakkin. Oma vika, kun tulee mun alueelle hokeen sitä titityytään.

Ja jotkut meistä mouruuvat öisin. Sitä mä olenkin ihmetellyt, mitä kolleekat oikein mouruuvat näin keväällä meitinkin takapihalla. Ihan nuarena kissana taisin mäkin muutaman kerran karata ja mouraista, mutta sitten kun mä kävin semmosen valkotakkisen naisen luana vähän aikaa nukkumassa, ei ole mourututtanu yhtään. Eikä tarvinnu karata kotoa mihinkään.

Mutta vaikka sattusimme pääsemään irti tai vaikka isäntäväki olisi hualettomampi, ei meitä saa tappaa. Se on rikos ja siitä voi joutua vaikka linnaan. Jos oikein kolleekat harmittaa, eikä sana mene perille isäntäväelle, niin ne saa ottaa kiinni ja toimittaa kissahoitolaan, josta ne voi sitte noutaa maksua vastaan. Sanovat, että täällä pohjoskarjalassakin ilmotettiin poliisille viime vuanna paristakymmenestä kotikissan tappamisesta. Se on muuten rumasti tehty. Pitää muistaa, että jokainen meistä on jollekulle hyvin rakas, varsinkin lapsille ja vanhuksille. Se taitaa se tappaja olla yleensä se naapurin äijä, mutta milläpä noi poliisitkaan sen todeksi näyttää.

Villikissat on sitten asia erikseen. Mutta ne onkin niin tarkkoja ja villejä, ettei niitä juuri nää, eikä ainakaan kukaan saa kiinni.

Miau.
Paavon ajatukset merkitsi muistiin poliisilakimies Pena

Miskakin huomasi kevään tulleen ja onnistui livahtamaan oven raosta seitsemäksi tunniksi karkuteille... Onneksi nälkä ja vilu toi kissan yöksi kotiin, muuten olisi tullut uneton yö! :( Olen jälleen varovaisempi.

Toivottavasti pian koittaakin jo kesä ja kissat pääsee taas kesätarhaan kiipeilemään! :) Sitä odotellessa katsellaan näitä Lumin ja Saden viimekesäisiä tarhakuvia.

Miska, Lumi ja Sade 3.6.2013:
Tytöt pieninä ja pelokkaina.
Miskan mielestä ne olivat huonoin idea ikinä! :D

Lumi ja Sade 20.7.2013:
Pikku-Lumi

Siskokset vetää rallia!
Pikku-SadeSade "yläkerrassa" mökin katolla

Sade lattiasta kohollaan olevan mökin edessä. Mökin suu teipattiin hetkeksi aikaa, koska tytöt arkailivat meitä ihmisiä niin paljon, etteivät suostuneet ollenkaan näyttäytymään. Näin ne näkivät meitä ja huomasivat, ettei niille käy kuinkaan.


Lumi "ullakolla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!