maanantaina, helmikuuta 17, 2014

Roosa agilitykisoissa 15.2.2014

Tästä postauksesta ette valitettavasti näe itse agilityä, koska olin yksin Roosan kanssa paikan päällä. Ainoat kuvat on kisojen jälkeen, kun kuski saapui. Tässä kuitenkin ratapiirrokset. Nämä kisat Hurttahallissa järjesti LAGU.
  • C-rata: HYL
  • B-rata: HYL
  • A-rata: voitto ja nolla ratavirhettä, mutta reilu 2 sekuntia yliaikaa. Tästä niiiiiiiiiin taitaa tulla harkoissa taas sanomista. xD
C-rata: Aika paha alku koiralle, joka karkaa lähdöistä varsinkin kisoissa... 9-vuotiasta nyt ei kannata enää ruveta kouluttamaan haaskaamalla meidän vähiä jäljellä olevia lähtöjä viheltämällä pelin poikki siihen paikkaan, kun koira karkaa radalle ennen lupaa. Sen olisi voinut tehdä aiemmin, mutta eipä se aiemmin ollut tällainen ongelmakaan. Ehkä mä olisin silloin enemmän vakavissani, kun Roosa oli nuorempi. 2- ja 3-esteiden välissä oli luonnossa pidemmän oloinen matka, isommankin koiran sai kierrätettyä kolmosen taakse renkaan puolelta, ja niin me tehtiin Roosankin kanssa. En tosin päässyt tarpeeksi pitkälle, kun Roosa jo pyyhälsi radalle, joten olin edelleen renkaan puolella, kun Roosa piti jo heittää muurin yli. ;) Nooh, takaaleikkaus sujui onneksi niin tässä kuin seiskahypynkin kohdalla, vaikka niitä me ei yleensä käytetä, koska harvemmin ohjaan mummokoiraa takaa. Pujottelun aloittamisessa tuli sekoilua. En ole varma, teinkö takaa- vai edestäleikkauksen 11-putkelle??? Mutta joka tapauksessa edestäleikkasin 13-putkelle, unohdin Roosan selkäni taakse ja se paineli 12-hypyltä 5-hypylle... :P
B-rata: Sama alku kuin A-radalla, mutta 3-hypyn sai mennä suoraan. En muista, miten laitoin Roosan 4-putkeen, mutta sain ajatuskatkoksen, että mihin sitten putken jälkeen ja Roosa suoritti jo 16-hypyn. Jotenkin olin häkeltynyt koko radan ajan, enkä muista miten ohjasin kepeille asti, mutta sen muistan, että ihan turhaan hosuin kepit. Koska meillä oli jo ennestään hylsy, niin olisi pitänyt vaan aloittaa kepit uudestaan, kun ne meni mönkään, eikä hosua eteenpäin, ei maailmasta nyt niin nopeasti aika lopu. Puomin alla olevan putken 15-pää ei kyllä ollut noin pitkällä luonnossa... Onneksi... Roosa olisi muuten tullut pois puomilta ennen alastulokontaktia, jos mä olisin lähtenyt kaartamaan noin kauas. Vai tuntuuko se vaan lintuperspektiivistä erilaiselta? Joka tapauksessa mentiin kunnialla kontaktit, joita Roosan kanssa ei mitenkään erikoisemmin varmisteta. Harkoissa mä heitän sille alas aina namin ja kisoissakin lupailen namia....... Kyllähän Roosa jo tietää, milloin ollaan kisoissa ja ei todellakaan saada namia kesken kaiken, mutta riittävän ahneella koiralla sillä on aina pilkkeenä silmäkulmassa "Jospa sittenkin saisi namin..." Olin itse Roosan ja putken väärän pään edessä ja pyöritin mummokoiran putken oikeaan päähän. Ohjasin 16-hypylle liian läheltä ja liian tiukasti, kun sain Roosan kiertämään sen takaa... Se tuskin onnistuisi niin helposti, jos tuo 15-putken suu olisi noin pitkällä? Osa varmisteli ja ohjasi viimeiset kolme estettä puomin puolelta, ettei koira sinkoa uudestaan puomin alla olevaan putkeen. Mutta onneksi Roosa ei kovin herkästi irtoa, joten ohjasin ne radan puolelta.

A-rata: Sama alku kuin B-radalla, mutta jatkuu kohti puomia. Nämä radat ei ole minua varten, jossa on esteet melkein entisillä paikoillaan, mutta suoritetaan eri järjestyksessä... Mutta tällä kertaa en unohtanut rataa. Mahdoin tehdä edestäleikkauksen 3-4 esteiden välissä. Kepit olisi voinut mennä nopeamminkin, mutta kisoissa pelkään että tulee virhe, koska pujottelu on meidän heikoin lenkki. Siinä ne 2 ylimääräistä sekuntiakin varmaan tuli. 7-hypyn ja keinun välissä taisin tehdä valssin???? 13-putken ohjasin A:n puolelta, 15 tais olla jonkin sortin epämuodostunut niistopersjättö. A vedätettiin tarkasti alas, koska tähän asti ei oo yhtään virhettä plakkarissa tältä radalta. Ohjasin koko loppusuoran radan puolelta. Osa vaihtoi puolta 17 ja 18 välissä konstilla jos toisellakin.

Varikolla:
Vähän klani tuosta Roosasta tuli, mutta parin viikon päästä se taas näyttää siltä, kuin ei olisi pariin vuoteen trimmattukaan! ;)
 
 
Palkintojen jako:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!