lauantaina, maaliskuuta 16, 2013

22 kysymystä

Jotain millä yrittää huijata ajatuksia pois Kertusta... 

Hanna ei varsinaisesti haastanut blogissaan ketään, vaikka vastasikin haasteeseen omalta osaltaan muulla tavoin... Meikäläisellä on nyt sellainen fiilis, että haluan ajatuksia pois, joten leikitään, että Hanna haastoi meikäläisen, niin tämä olis nyt sitten tämän blogin ihka ensimmäinen haaste! ;)

Hanna oli saanut jo kaksi haastetta ja sitten tuplasti kysymyksiä... Vastaan samoihin kysymyksiin, kun Hanna ei kerran keksinyt uusia! :D Tässä on niin monta kysymystä, että meikäläisen haastamat saavat itse valita mieleisensä tai vastata kaikkiin... ;) Ja jos  mukaan tulee ei-koiraihmisiä, niin joudutte vähän soveltaa. ;)

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Myös haastajan 11 kysymykseen pitää vastata
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat
4. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa, keksiä heille uudet 11 kysymystä ja ilmoittaa heille haasteesta

Kysymykset:
1. Millä perusteella päädyit nykyiseen koirasi rotuun?
2. Haaveiletko sellaisesta rodusta, josta sinun ei uskottaisi pitävän?
3. Minkä rotuista koiraa et ikinä voisi ottaa?
4. Mikä on koiraharrastuksessa tärkeintä?
5. Mikä on noloin kokemuksesi koirasi kanssa?
6. Onko koirasi tuhonnut mitään arvokasta?
7. Tilaatko jotain koiralehtiä?
8. Milloin aloitit bloggaamisen?
9. Mitä koiraharrastuslajia et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit kokeilla?
10. Montako kertaa päivässä koirasi syö?
11. Mitä viimeksi ostit koirallesi?
1. Millainen olet koiranomistajana?
2. Mikä on koirasi paras ominaisuus?
3. Entä huonoin?
4. Mikä on koirasi lempipaikka? (esim. oma peti jne..)
5. Miksi aloitit bloggaamisen? 
6. Suosikki koirarotusi, perustele!
7. Mikä on onnistunein kuva koirastasi?
8. Miksi päädyit juuri siihen rotuun, mikä sinulla on?
9. Tahtoisitko kasvattaa joskus jotain rotua? Jos niin mitä? Miksi/miksi et?
10. Minkä rodun edustajia olet omistanut?
11. Oletko kilpailuhenkinen?                   

 

Kysymykset uudestaan vastausten kanssa:


1. Millä perusteella päädyit nykyiseen koirasi rotuun?
Kun meille oltiin hankkimassa vuosien tauon jälkeen taas koiraa joskus vuosituhannen vaihteessa, äiti halusi ehdottomasti saksanpaimenkoiran tai tanskandoggin. Tanskandoggi sai muulta perheeltä jyrkän vastustuksen, ja tajusihan äitee itsekin, ettei sellainen sovi meidän silloiseen koira-ajatusmaailmaan. Halusimme siihen maailman aikaan sellaisen koiran, joka viihtyisi ja tarkenisi ulkona tarhassa väen ollessa poissa kotoa, eikä sen tarvitsisi maata sisällä. Tuo ei todellakaan ollut peruste, miksi juuri sakemanni, mutta se sulki pois tanskandoggin. Onneksi. Inhoan kuolaavia rotuja yli kaiken! Äitillä tosin oli tiedossa linja sinisiä doggeja, jotka eivät kuolanneet... Meillä muilla oli ihan positiviinen mielikuva sakemannista, äiteellä taas on niihin ollut aina heikko kohta. Itse en tiennyt vielä juuri mitään koiraharrastuksista tai roduista, joten olisin ottanut mieluiten sekarotuisen.
Mulla sen sijaan on aina ollut heikko kohta pienille pörröisille terriereille. Lukion hyppytunnit vietin kirjastossa joskus koirakirjojakin selaillen, ja tulin sitten etsineeksi, että mikä sen mielikuvieni unelmakoiran rotu olisi oikein nimeltään. Olin kuvitellut, että se olisi yorkshirenterrieri, mutta kirjasta löytynyt hienostokoira oli kyllä jotain ihan muuta kuin haaveilemani pieni resupekka. Mutta muutaman sivun päässä se australianterrieri minua odottikin! Suloisin koira ikinä. Siihen aikaan vaan vanhemmat eivät huolineet pikkukoiraa mistään hinnasta. Jossain vaiheessa kampanjointini kuitenkin tuotti tulosta, ja aussin hankintaa alettiin tosissaan harkita. Mitä enemmän aihetta opiskeltiin, sitä enemmän ihastuin aussiin myös luonteeltaan. Sillä on kaikki ne ominaisuudet, mitä perinteisesti isoilla koirilla arvostetaan: uskollisuus, miellyttämishalu jne. Yksi juttu kyllä yllätti: koirakirjoissa aussit olivat aina töpöhäntäisiä, ja olinkin kai kuvitellut niiden olevan luonnostaan töpöjä. Kun kasvattajien sivuilla näkyikin sitten trimmattuja ausseja rotanhäntineen, niin ei se kyllä ihan heti kättelyssä miellyttänyt silmää! :D Jossain vaiheessa harkittiin myös cairnia tai norwichia (ei toki liity mitenkään häntään tai sen trimmaustyyliin!), mutta päädyttiin siihen tulokseen, että kyllä sen pitää olla nimenomaan aussi.
2. Haaveiletko sellaisesta rodusta, josta sinun ei uskottaisi pitävän?
Vaikea vastata, kun en edes tiedä, mistä roduista minun uskottaisiin pitävän!? :D Kertokaapa, niin palataan asiaan.
3. Minkä rotuista koiraa et ikinä voisi ottaa?
Voisi ja voisi... Ja ei koskaan saa sanoa ei koskaan... Mutta onhan niitä kymmeniä, jotka eivät todellakaan juolahda ensimmäisenä mieleen seuraavaa rotua harkitessa. Kaikista löytyy aina joku poikkeus, mutta... En piittaa ulkonäkösyistä ja/tai koska ovat liian kömpelöitä harrastuksiini: molosseista, pienistä molosseista tai muistakaan lytty-, ruttu- tai roikkunaamaisista, karvattomista, FCI6 (ajokoirat, basset hound...), FCI7 (seisojat)... Käytännön syistä meillä ei taitaisi menestyä ainakaan turkissaan sellainen turkkikoira, jota pitää usein pestä ja föönata, ja mulle ei ole oikein avautunut, miksi ottaa turkkirotuinen ja sitten pitää se lyhyeksi ajeltuna. Ja metsästyskoirat ei pääsisi kyllä meikäläisen kanssa toteuttamaan itseään ollenkaan.
4. Mikä on koiraharrastuksessa tärkeintä?
Se tuo sisältöä, tavoitteita ja aikataulua elämään.
5. Mikä on noloin kokemuksesi koirasi kanssa?
Se ei sattunut koiran kanssa, mutta koiramaisissa asioissa. Heitin Facebookissa läppää, ja mulla ajatus katkesi/unohdin koko jutun kesken leikin tms. etten sitten tehnyt selväksi, etten nyt aivan tosissani ole, ja se päätyi Feissarimokiin. En ensin edes tajunnut, että ne olisi juuri minun kommentteja. Se ei sinällään haittaisi, olen kyllä huumorintajuinen ja itseironiaan kykenevä, mutta sitä on myöhemmin käytetty aika runsaasti meikäläistä vastaan oikeasti ilkeässä mielessä myös "kaverien" taholta. No, erottuupahan jyvät akanoista. :(
6. Onko koirasi tuhonnut mitään arvokasta?
Timi on pikkupentuna järsinyt poikki veljen partakoneen laturin. Ruska ja Rölli on silpunnut useita kuulakärkikyniä. Siinä se, ja miettikää montako koiraa meillä kuitenkin on ollut!
7. Tilaatko jotain koiralehtiä?
Koiramme, Aussi, Saksanpaimenkoira.
8. Milloin aloitit bloggaamisen?
Torstaina, elokuuta 11, 2005. Ensimmäisen  blogitekstin mukaan mulla on ollut cjb.netin weblog sitä ennen, mutta en edes muista siitä mitään... Varsinaisessa blogikäytössä se ei kuitenkaan ollut, koska alunperin käytin blogia vain päivitysten ilmoittamiseen.
9. Mitä koiraharrastuslajia et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit kokeilla?
Canicross eli koirajuoksu, koirahiihto, kärryajo.
10. Montako kertaa päivässä koirasi syö?
Yleensä kaksi kertaa.
11. Mitä viimeksi ostit koirallesi?
Hevosenlihaa, -luita ja -sisäelimiä.
1. Millainen olet koiranomistajana?
Toivottavasti johdonmukainen laumanjohtaja.
2. Mikä on koirasi paras ominaisuus?
Ikäjärjestyksessä: Della: tietää olevansa iso, mutta se on maailman lempein ja varovaisin pienten eläinten ja lasten kanssa. Della on auttanut todella monia ihmisiä koira/sakemannikammosta eroon. Pinja: aina iloinen ja onnellinen pienistä asioista, häntä heiluu aina. Timi: intohimo, tekee ja tuntee aina täysillä, motivaatio menee usein jopa överiksi... Roosa: paras agilitykoirani, aina nälkäinen = helppo motivoida. Varpu: perheen ilopilleri. Rölli: iloinen ja vilkas pieni häsä, josta tulossa tällä tietoa seuraava kisakoirani. Ruska: rauhallinen, liiankin huolellinen agilityssä, pinna jonka katkeamiseen ainoastaan Rölli tietää keinot, hyvä astumaan ja meidän paras näyttelykoira. Lilja: kiltteyden perikuva, jolle oon osannut parhaiten opettaa puomin.
3. Entä huonoin?
Della: kova murehtimaan asioita, harrastuksissa oli aina huolestunut, että missä muut mukana olevat perheenjäsenet menee, haukkuu tarhassa ohikulkijoille. Pinja: ilopissat. Timi: dominoivuus. Roosa: ovikellona toimiminen. Varpu: hyppytekniikka. Rölli: härnää Ruskaa sekaantumalla asioihin, joista Ruska on sille mustasukkainen. Ruska: merkkailu, nartut kiinnostaa enemmän kuin harrastukset. Lilja: oppi vasta 1-vuotiaana leikkimään, siihen asti harrasti vain söpöilyä! :D
4. Mikä on koirasi lempipaikka? (esim. oma peti jne..)
Auto tietenkin!
5. Miksi aloitit bloggaamisen?
Alunperin vaan laittaakseni sinne tiedot sivuston päivityksistä. Kuulumisia vaan alkoi olla yhä enemmän ja enemmän.
6. Suosikki koirarotusi, perustele!
Näistä suosikki- ja inhokkiroduista voisi tehdä vaikka oman bloggauksen... Mutta näin lyhyesti sanottuna: australianterrieri ja sitä taisin perustella jo siinä, että miksi päädyin nykyiseen rotuuni. Aussin rinnalle toivon lähinnä ketterää, monipuolista keskikokoista koiraa, jolla on pk-oikeudet, ja äiteen mielestä se on edelleen oltava sakemanni... Oma suosikkini on näin pinnallisesti ajateltuna: harmaa käyttölinjainen saksanpaimen, pitkä- tai lyhytkarvainen, mieluiten vähän sellainen neliömäinen kuin pitkänomainen: ketterämpi hyppimään jne. Sonorian Falke vastaa omaa kauneuskäsitystäni ideaalista sakemannista. Sakemannissa on se hyvä puoli, että sen kanssa voi harrastaa mitä tahansa, vaikka se ei välttämättä olisikaan missään lajissa kaikkein paras. Saku viihtyy myös ulkona, joten sen voi laittaa huoletta tarhaan, jos haluaa. Itse kuitenkin lähtisin valkkaamaan ei-PEVISA-rotuista, joilla ei olisi kauheasti sairauksia. Tietysti koira voisi myös miellyttää jollain tasolla silmää, koska sen kanssa eletään monta vuotta, tai ainakin turkin pitäisi olla hoidoltaan omaan makuun sopiva. Palveluskoiraroduista yksi ehdoton suosikki on mudi, joka on vielä terve, alkukantainen, n.40cm korkea. Kantakirjat ovat Unkarissa vielä avoinna, eli uutta verta saadaan yhä maatiaiskoirista. Rotumääritelmä luonteesta sanookin jo kaiken tärkeimmän: "Erinomaisen oppimiskykyinen, eloisa, rohkea, tarkkaavainen, työintoinen, valpas ja sopeutuvainen." Kaunein mudi on kullanruskea. Pidän monesta muustakin rodusta, mutta aioin vastata lyhyesti... Katsotaan jos joku vastaa tuohon alkupään kysymykseen numero 2: "Haaveiletko sellaisesta rodusta, josta sinun ei uskottaisi pitävän?", niin raotan sitten listaa tykkäämistäni muista roduista. Tai ehkä en jaksa odottaa, vaan teen sille oman bloggauksen joka tapauksessa! xD
7. Mikä on onnistunein kuva koirastasi?
Liikaa koiria, joista jokaisesta liikaa kuvia!? :D Mutta yritetään... Ei välttämättä teknisesti onnistuneita, mutta rakkaita. Klikkaa suureksi!
Varpu on tässä niin omimmillaan! :D
Pikku-Ruska
Pinja antaa pikku-Taralle muiskun!

Lilja
Dellan paras kuva on tällä hetkellä vain paperiversiona, joten laitetaan tämä.
Timistä ja Roosasta on useita kivoja "ammattilaisten" ottamia kuvia agilitykisoista, mutta tässä suosikit:
Timi
Roosa
Rölli
8. Miksi päädyit juuri siihen rotuun, mikä sinulla on?
Tähän kysymykseen jo vastattu.
9. Tahtoisitko kasvattaa joskus jotain rotua? Jos niin mitä? Miksi/miksi et?
En tunne tarpeeksi muita rotuja osatakseni vastata. On kuitenkin eri asia kasvattaa kuin teettää pennut sattumalta omistamalleen hyvälle, yksittäiselle koiralle...  Minulla on jo kennelnimi ausseille ja sakemanneille, mutta kasvatustyö on koirapuolella enemmän äiteen heiniä, minä olen paremminkin koiriemme personal trainer... Saattaa olla, että "itse" en alkaisi kasvattamaan koiria. En ole niin hyvä puhumaan puhelimessa, että saisin irti, kenelle kannattaa myydä pentua ja mikä niistä... Tai että ostajat saisivat minusta puhelimessa tarpeeksi irti. ;)
10. Minkä rodun edustajia olet omistanut?
Vain näitä nykyisiä. Vuosia ennen Dellaa, meillä oli yksi sekarotuinen uros, suomenpystykorva-karjalankarhukoira-mix Tessu (kuvassa).
11. Oletko kilpailuhenkinen?
Tällaisen yllättävän ominaisuuden itsestäni löysin, kun aloin harrastaa agilityä! :D En ole koskaan pikkueläin-kasvatukseni historiassa yrittänyt päihittää ketään missään asiassa tai yrittänyt päästä Vuoden Kasvattaja-kilpailujen huipulle, hyvällä säkällä saatan joinain vuosina olla ylipäätään millään sijalla ko. kisoissa, nytkin olen ollut pitkään näyttelytauolla...
Ja sitten niitä haastettavia. :) En näköjään omista tarpeeksi aktiivisia koirablogeja luettelossani, mutta haastettuihin joutuneilla marsu/pupuihmisillä pitäisi kyllä joku hurttamus rakkimus löytyä... :) Kommentoikaahan, KUN olette vastanneet haasteeseen ja tehneet siitä blogitekstin! :D

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole koiraa, eli passaan tämän haasteen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos haastesta, vastaan kysymyksiin heti kun saan aikaseksi :)

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!