keskiviikkona, elokuuta 08, 2012

Kesä tuli, kesä meni...

Marsulan 9 päivän ikäiset kuopukset:

Kesä oli kylmä, mutta sainpa lopulta joskus heinäkuulla eläimiä ulos. Ulkoistettuna ovat tarkoitusta varten rakennetussa katoksessa/vajassa kanit paria toivottavasti tiinettä lukuunottamatta, sekä poikamiesmarsut. Joskus aikaisempina vuosina olen vienyt hamsterivanhuksia leikkimökkiin hellettä pakoon, kuten alla olevassa vanhassa kuvassa. Mutta tänä kesänä ei ollut kuin pari hassua hellepäivää, joten lämpötila ei eläinhuoneessa noussut niin kummoiseksi, etteikö siitä olisi selvitty pakastevihanneksia tarjoilemalla.

Lämpöisimmät päivät taisivat olla heinäkuun alussa, jonka vietin saksanpaimenkoiraleirillä rakkaan edesmenneen Mistymme Nemi-tyttären kanssa suojeluryhmässä. Tässä video jäljestämisestä, jossa hosuvalle Nemille opetetaan huolellisuutta. :D

Ruohoa tuli kerättyä jälleen lähes jokaiselle päivälle jätesäkillinen. Sitten kauan poissa kotoa ollut naapuri innostui trimmeröimään pihansa ja meikäläinenhän siellä oli tietenkin heti "apuna" haravan ja jätesäkkirullan kanssa! :D Innostuin pussittamaan heti kymmenkunta säkkiä, mutta ahneella on tunnetusti p@$#@!%€% loppu ja eihän kaikki se heinänsilppu tietenkään millään eläimille mahtunut. Niinpä sitä heinää piti tunkea vähän joka paikkaan kuivahtamaan siihen saakka, että otusten napa vetää lisää. Parhaita kuivatuspaikkoja oli tietenkin häkkien päällystät, myös hamsuhäkkien päälle tuli ruohoa, ja arvaatte varmaan, että se oli hamsujen mielestä äärimmäisen virikkeellistä! :D (Häkit ja dunat ovat hyllyllä lyhyt pääty eteenpäin.)

 Myös tyhjillään olevien häkkien pohjalle ja heinähäkkeihin tuli heinää. Mutta sekään ei läheskään riittänyt! Niinpä tein aitauksissa asuville marsuille risuista "tiipiit" koiran suojakaulurin ympärille ja ripottelin päälle heinää. Alla huono kännykällä otettu kuva kehikosta, jonka päällä on jo vähän heinää. Kaulurissa on oviaukko, koska ne ovat olleet marsuilla majoina.

Tiipiitkään eivät riittäneet, mutta onneksi iskä innostui siistimään männyistä alimpia oksia. Takavarikoin oksat eläinhuoneeseen ja laitoin niitä aitauksien päälle ja heinää oksien päälle. Oksat ennen heiniä, jälleen huono kännykkäkuva:

Marsuista tuli hetkeksi luolamarsuja! :D Eivät pistäneet vastaan, kaikilla oli hurrrrrrrjan jännää! :D

Kävin Helin kanssa Kaniininkasvattajat ry:n tuotantokanikurssilla 5.8. Kormussa. Olin siellä silkassta mielenkiinnosta, omistanhan "vain" hermeliinejä! :D Mutta sieltä saikin oikein hyvää oppia kanin anatomiasta, kasvatuksesta suuremmassa mittakaavassa (meikäläisen 17 pupua olikin yhtäkkiä ihan olematon porukka! :D) jne.

Meille tuli kurssilta 2 Norjan tuontia samalla, kun Brookside pariskunta tuli pitämään kurssia. Puput ovat kaksi soopelinsinistä venäläistä poikalasta, Brookside Sacher ja Grissini, hermeliinejäpä tietenkin. Yritän laittaa kuvia myöhemmin. :) Meiltä taas lähti sillä reissulla 12 marsua... 2 poikasta, self lilac muutti vanhempien lemmikkimarsujen seuraneidiksi ja lilac dalmatian muutti Helin Mira's marsulaan. 10 aikuista marsua lähti lilac tan kasvatusta aloittavalle Annu Berggrénille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!