torstaina, helmikuuta 24, 2011

Päivän lohduton lainaus Taloussanomista

Miksi meille syötetään tällaista roskaa?
Vastauskin tuli artikkelista ilmi: koska me maksetaan siitä!
Ostamme sitä, mitä halvimmalla saadaan, siis roskaa.

Ja tässä sen seurauksista kertova artikkeli:
Tämän jälkeen et enää syö eläimiä
Tässä artikkelin parasta antia:
* Parin päivän iässä possujen saparot ja hampaat leikataan (ilman puudutusta), jotta stressaantuneet siat eivät purisi ja söisi toisiaan.
* 90 prosenttia urospossuista kastroidaan (kivekset revitään irti) muutaman päivän ikäisenä ilman kivunlievitystä – koska yhdysvaltalaiskuluttajat pitävät kastroitujen eläinten mausta.
* Suurin osa emakoista suljetaan tiineysajaksi eli 16 viikoksi niin pieniin häkkeihin, että ne eivät mahdu kääntymään.
* Possujen vieroituksen (noin 2 viikkoa) jälkeen emakolle annetaan hormonipiikki, jolla se saadaan kiimaan ja keinosiemennettäväksi uudelleen kolmessa viikossa.
* Possuille annettava kiinteä ravinto on usein teurastamojen sivutuotteena syntyvää kuivattua veriplasmaa, joka lihottaa possuja ja vaurioittaa niiden ruuansulatuselimiä.
* Liian hitaasti kasvavat, "rääpäleiksi nimitettävät" possut ovat tehosikaloillle ongelma; niitä otetaan takajaloista kiinni ja tapetaan iskemällä betonilattiaan.

2 kommenttia:

  1. Huh huh, aikomoista yleistämistä koko artikkeli! Itse maatalousalaa opiskelevana voin sanoa, että hyviä ja asianmukaisia tiloja on huomattavasti enemmän kuin näitä huonoja. Typerää, että muutaman mätämunan takia KAIKKIEN Suomen maatilojen eläimet elävät huonoissa oloissa yms... Pyh sanon minä, mutta en kiellä etteikö suomessa ollisi huonojakin tiloja - onhan niitä muissakin maissa (tosin enemmän kuin suomessa).

    Ja löytyihän mm. tuosta sikoja käsittelevästä osiosta niin paljon väärää tietoa, että ei ole tainnut artikkelin kirjoittaja ottaa asioista oikein selvää...

    VastaaPoista
  2. Vaikka tuo, että parempia olisi enemmän kuin huonoja, pitäisikin paikkansa, niin se vaan on niin, että niissä huonoissa tuotetaan niin paljon eläimiä kerralla, tehokasta kun on eläiten hyvinvoinnin kustannuksella. Eläinrakkaita ihmisiä tietysti kiinnostaa enemmän eläinten lukumäärä, joita huonot olot koskevat, kuin tilojen lukumäärä. Tietysti kauneus on katsojan silmässä, että mikä on hyvä ja mikä huono. Itse pidän kaikkea tehotuotantoa enemmän tai vähemmän huonona. Edes luomutiloilla ei ole häävisti tilaa per kana, jos minimimittoja katsotaan.

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!