lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Ilmajoen näyttelyt takanapäin

30.1. Pet Show kaikille lajeille + ulkomuotoluokat hiirille ja kaneille, Ilmajoki. SKY + EPJY
~ kanit Murre, Camomilla, Lulu, Whilma ja Hilma sekä rotat Viivi ja Dooris


Minulla oli 5 hermua ulkomuotoluokassa. Yksi musta, jonka valkoisia karvoja nypin kaks viikkoa ennen näyttelyä, täräytti nollat, koska korvassa oli väärä numero. :( Oma mokani. "Tarkastin" kyllä kaikkien numerot, kun laitoin niitä näyttelyhäkkeihin, mutta en vissiin kiiruussa huomannut, että yksi numero oli sitten väärin. Olisi pitänyt jo kovaa kyytiä mennä järkkäämään epjyn puolta, mutta minä se vaan asensin omia pupujani paikoilleen ja vieläpä se musta paljasti lisää valkoisia karvoja itsestään näyttelyn harmillisen hyvässä valaistuksessa, joten niitä vaan lisää nyppimään. :P

Olin kyllä kaikkien kanieni osalta sillä asenteella, että kunhan tulee edes jotkut pisteet, niin saa sitten niillä rekisteröidä ja saa sitten polveutumispisteitä jälkeläisille. Muiden osalta se toteutuikin.

Lumitähden Whilma 93p, sillä on ennestään 94p nuorena tyttönä saatu, mutta en ollut niillä sitten rekannut, kun se ei silloin ollut pakollista eikä kiireellistä, joten kortti oli mennyt hukkaan. No, nyt on rouva rekattu ja ei se p***a tuo 93:kaan ollut näin vanhana ja massattomana. 80p:kin olis ihan riittänyt! Saahan rouva silti käyttää jälkeläistensä papereissa sitä 94 pistettään. Samapa tuo olisi ollut, mitkä pisteet sillä on SKY:n arkistoissa!
ikä: 49kk
paino: 0,93kg
paino: 5/5
rotuleima&esiintyminen: 20/19 taka-asentoiset korvat
rungonmuoto: 40/37 korkea selkä, kantikas
turkin tiheys: 10/9
turkin laatu: 10/9
väri: 10/9
kunto ja hoito: 5/5
yhteensä: 100/93
tuomari: Marika Koivunen


Anemone's Himalajan Prinsessa "Hilma" 993p. Yllättävän hyvin! Tämän kuvio on venäläinen, mutta tosi paljon valkoista korvissa. Emä kun on tuo yllä oleva kokovalkoinen rouva.
ikä: 10kk
paino: 0,99kg
paino: 5/5
rotuleima & esiintyminen: 20/19
rungonmuoto: 20/19
turkin tiheys: 10/9
turkin laatu: 10/9
väri: 10/9
kuviointi: 20/18 vajaa
kunto ja hoito: 5/5
yhteensä: 100/93
tuomari: Anne Mäkitalo


Anemone's Camomilla 92p tuli tälle. Ihan kiva tulos, luonnonkeltainen hieman nokinen sellainen (molemmat vanhemmat luonnonharmaita).
ikä: 5kk
paino: 0,80kg
paino: 5/5
rotuleima&esiintyminen: 20/19
rungonmuoto: 40/37
turkin tiheys: 10/9
turkin laatu: 10/9
väri: 10/8 tummat karvan kärjet
yhteensä: 100/92
tuomari: Anne Mäkitalo

Anemone's Lulu 89,5p, aivan järkyssä turkissa, ihme että kehtasin sen vaan pokkana tuoda paikalle!!!! Mitä vaan polveutumispisteiden eteen! Rouvalla on hiljan ollut poikaset, joten hän oli hieman hoikka ja se kostautui rungonmuodossa, lisäksi rouva valmistautui parhaillaan vuosisadan karvanvaihtoon ja se näkyi! Grin

ikä: 31kk
paino: 1,13kg
paino: 5/5
rotuleima & esiintyminen: 20/18 taka-asentoiset korvat, pitkä nenä, kapea pää
rungonmuoto: 40/36 jyrkkä risti, korkea selkä, kantikas
turkin tiheys: 10/9
turkin laatu: 10/8 pehmeä, vaihtoa vailla
väri: 10/8,5 -"-
kunto ja hoito: 5/5
yhteensä: 100/89,5
tuomari: Marika Koivunen


Anemone's Musta Kuu "Murre" 00p <- väärä tatska. Olin kyllä varautunut nolliin valkoisten karvojen takia. Niitä on ihan MIE-LET-TÖ-MÄS-TI! Ja kehtaan kyllä julkisesti puhua asiasta, hän kun on valkoisten ss kasvatuksessa, joten valkoiset karvat ei haittaa. Pikemminkin ne mustat!  Grin
ikä: 24kk
paino: 1,03kg
paino: 5/5 (ja tässä kohtaa tuomari hoksasi tarkastaa tatuoinnin... Korvassa oli 900, vaikka minä olin jostain syystä ilmoittanut numeroksi 901... Sillä lailla!)
tuomari: Sol-Britt Ståhlberg

Minun itseni piti olla ko. näyttelyssä hamsterituomarina. Edellisenä iltana sain kuitenkin kutsun tulla sairastuneen Minnan tilalle puputuomariksi pettiin. Koska tiesin, että hamstereille on helpompi saada omasta porukasta tuomari kuin löytää sellainen kaneille näin lyhyellä varoitusajalla, päätin sitten delegoida hamsterit Laila Keisaselle ja ottaa puputuomarin homman vastaan.
Täällä kuvat, pisteet, palkinnot ja pääpiirteittäiset kommentit arvostelemistani kaneista:
http://s54.photobucket.com/albums/g120/anemones/110130ilmajokiSKYEPJY/
Hakekaahan omanne pois! Tuolta voi myös suoralinkittää kuvia. Kuvat tässä diaesityksenä.
Kesyrotat Viivi ja Dooris osallistuivat pet-luokkaan, jonka arvosteli Sari Andersson. Kyseessä ovat ensimmäiset rottani, joten paljon on vielä opittavaa! :)

Willow "Viivi":
väri: siamese chocolate point / hooded
ikä: 12kk
arvostelu:
Kaunis ilmeinen solakka naaras. Aavistuksen epätasainen mutta puhdas turkki. Häntä alta kuiva - muuten hyvä. Upeat silmät joissa selkeät siameselle tyypilliset siniset renkaat. Reipas, miellyttävä käsitellä. Voimakkaassa kiimassa. Oikein kiva lemmikki.
A, ROP5 + KUMA

Pikku-Dorrit "Dooris":
väri: black husky striped
ikä: 12kk
arvostelu:
Hieman hoikassa kunnossa oleva puhdas naaras. Häntää voisi pitää vähän puhtaapana, mutta kivasti valmisteltu. Rauhallinen ja luottavainen. Pärjäisi paremmin jos olisi paremmassa massassa.
AB

Ai niin ja kiitti paljon SKY:lle tästä tilaisuudesta, että saatiin EPJY:n kanssa järkätä yhteisnäyttely! Tosi hyvin homma toimi, itse ainakin jänskätin aivan mahdottomasti, mitä tästä tulee!  Grin Ja kiitti tosi paljon jälleen hyvän makuisesta kasvisruoasta! Ja Johanna Pihlajaniemi oli vallan mainio sihteeri! Tuomarointitehtävissä:
Kata ja pikkuruinen kääpiöjänis.
Johanna & Kata

Kasvattien tuloksia! :)
hermeliini: Anemone's Satu om. Anne Lähdesmäki, ulkomuoto 93,5p!!!
marsu: Anemone's Brazilian Tea om. Ella-Noora Jaakkola, pet: ROP5
marsu: Anemone's Baldwin om. Ella-Noora Jaakkola, pet: tuomarinsuosikki
hamsteri: Remontti-Reiska om. Saara Perälä, pet: EP "kiva veitikka"
hamsteri: Puuha-Pete om. Kaija Hanhela, pet: kuma käsiteltävyydestä, tuomarinsuosikki
hamsteri: Uskollinen Ystävä (kuvassa) om. Marica Toppari, pet: -

Näyttelytouhua:


Ehdottomasti päivän kruunasi tuomarilahjaksi saamani ABC-termosmuki! Nyt vaan tazzakaakaota litkimään näyttelymatkoilla! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!