sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Agilitykisa Ylistarossa 6.3.11

6.3. Agilitykisa, Ylistaro, Mäki-Pohton maneesi. Kisat C+D, luokat 1,2,3, tuomari: Sari Mikkilä. LAGU
 
Timi C-kisa: 2.sija, tulos 15,1 (aikavirhe 0,10s ja ratavirhe 15p), D-kisa: HYL
Roosa C- ja D-kisa: HYL

Saatiin ruusuke, Fazerin sininen suklaalevy, Hau-Hau Champion kuppi (logon minä kyllä nypin hyvin nopeasti pois...) sekä starttilahjakortti LAGU:n kisoihin.

Kisasimme tänään virallisissa agilitykisoissa vaihtelevalla menestyksellä! :D Molemmilla oli 2 starttia, ja päivän saldo oli että 3 starttia neljästä hylsytettiin. No, sitä oli kyllä liikkeellä, sillä päivän tulosten hylsylista oli komea. Päällimmäinen tunne on, että kauhian kylymä oli! Varpaat ihan jäässä.

Mukana on ratapiirrokset. Klikkaamalla suuremmiksi.

Roosa starttasi 1. luokassa kahdessa eri kisassa. Hylsyt tuli molemmista. Ensimmäisellä radalla tonttuili Roosa ja toisella minä! ;D Roosa tarvitsee vielä kisakokemusta ja minä tarvitsen kisakokemusta Roosan kanssa kisaamisesta, etten ohjaa sitä kuin Timiä ja oleta sen toimivan kuin Timi.

Tämä ensimmäinen vaikutti niin helpolta! :) Ja se alkoikin ihan hyvin. Roosa riensi kuin tuuli ja siinä se ongelma olikin... Puomille (5) asti päästiin kunnialla, mutta sitten Roosa kai haistoi maneesin nurkassa rataantutustumisen aikana pyörähtäneen itsetuhoisen kissan ja jumittui sinne. Kuvassa se kohta on oikea alanurkka. Sen seurauksena aita (6) hypättiin väärään suuntaan, josta hylsy tulikin. Jatkettiin kuitenkin, mutta kisanomaisuudesta en voi vannoa... ;D Roosa on keksinyt yhtäkkiä ruveta hyppimään keinulta ennen aikojaan pois, mutta tällä kertaa (8) meni kuitenkin loppupäähän asti, vaikkakin sellaisella vauhdilla, että keinu ei ehtinyt kolahtaa alas, kun rouva jatkoi jo matkaansa. Rengasta (10) testattiin perinteisesti ensin väärästä reiästä ja kepit (12) loistivat huolimattomuuttaan! :D Keppien jälkeinen aita (13) hypättiin vielä väärin päin ja loppu menikin käsikirjoituksen mukaan.

Tämäkin vaikutti luonnossa helpommalta kuin mitä se sitten käytännössä olikaan. Ainoa haaste (keppien ja renkaan lisäksi) tuntui olevan, että kunhan vain saisin Roosan malttamaan mielensä sen verran, että istuisi aloillaan radan alussa, kunnes pääsisin (2)-aidan toiselle puolelle. Näin voisin ohjata sen putkelle sitä puolta, mikä kuvassa on oikealla. Muuten se menisi varmasti väärästä päästä sisään. Jotenkin meikäläisellä kuitenkin meni pasmat sekaisin esteiden (2) ja (3) välillä, ja ohjasin sen sittenkin väärältä puolelta ja sinnehän se sujahti putken väärästä päästä sisään. ;) Ja taas sama maneesin nurkka käytiin tsekkaamassa, josko kissa olisi palannut. :P

Vain 2 minikoiraa sai tältä radalta tuloksen! Timi ja kääpiöpinseri Rocky. Meille tuli ne tavalliset virheet, eli sekä puomin (7) että A:n (10) alakontaktit loikattiin iloisesti yli ja sitten joltain aidalta tipputettiin rima. Kohdassa (10) on A ja keinu vierekkäin, kai se on ollut radanrakentajille monivalintatehtävä, että kumpi laitetaan. Radan ihanneaika oli 50s ja meidän aika oli 50,10s eli meille tuli yliaikaa 0,10s.

Tässäpäs olikin kinkkinen rata!! Alku ja loppu olivat helppoja, mutta keskellä oli vaikea päättää, miten ohjaan radan. Päätin ohjata kepit (7) oikealta puolelta, joka on kuvassa yläpuolella. Muuten olisi kannattanut mennä vasemmalle puolelle, mutta ajattelin, että Timi tulee perässäni ja saa kiellon. Tämä johti siihen, että keppien ja aidan (8) välissä tein takaaleikkauksen eli vaihdoin puolta Timin hypätessä aitaa. Puolta piti vaihtaa, ettei Timi menisi putken (9) väärästä päästä sisään. Timi kuitenkin häkeltyi takaaleikkauksesta niin, että meni kuitenkin väärästä päästä sisään... :P Siitä alkoi se vaikein kohta rataa, joka menikin ihan mallikkaasti, mutta meillähän oli jo hylsy alla. Meikäläisellä oli rataantutustumisessa päänvaivaa, kummalta puolelta ohjaisin aidan (10), että saisin Timin kätevästi käännettyä (11)-aidalta putkeen (12). Timi olisi niin nopeasti pois putkesta, että jos olisin mennyt (10)-aidan siltä puolelta, mikä on kuvassa oikealla, niin se olisi seurannut meikäläistä suorassa linjassa kohti ihanaa puomia. Siksi piti mennä vasemmalta puolelta ja valssata (10)-aidan edessä... No, se menikin ihan kivuttomasti ja radan loppuun asti, vaikka (12)-putken suut oli luonnossa enemmän puomin alakontaktin edessä, että siihen ei oikein päässyt koiraa varmistamaan. Mutta Timipäs meni ja otti sen kontaktin, kun minä sanoin, että OTA! :D Perhana, mistäs nyt tuuli! Ei ollakaan ihan turhaan treenattu. :)

Tässä vielä 3. luokan radat!


Positiivista yllätystä:
Roosa ei syönyt hevosenkakkaa kisaamisen sijaan.
Roosa jäi hyvin paikalleen radan alkuun.
Roosa ei hypännyt pois keinun puolivälissä.
Timi otti alakontaktin käskettäessä ilman käsimerkkejä viimeisellä radalla.
Timi jäi paikalleen hyvin ensimmäisen radan alussa.
Timi pujotteli virheettömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!