keskiviikkona, tammikuuta 06, 2010

Varpu & Roosa Jyväskylässä

22.11. KV-näyttely, Jyväskylä. Sunnuntai FCI-ryhmät 3,4,5,7,9. Aussit Dianne Jolly, Australia. Ilmot 21.9. Lue lisää
~> Roosa ja VarpuKäväistiin meidän aussityttöjen ja Minnan basenjipoikien kanssa Jyväskylän KV-näyttelyssä. Molemmat tytöt olivat Erittäin Hyviä, vaikka meikäläistä alkoi jossain vaiheessa vähän pelottamaan, kun Erinomaisia jaettiin niin säästeliäästi, että tätä menoa meille tulee "vain" Hyvät. ;D Molemmat esiintyivät omasta mielestäni oikein sievästi. Tuomarina oli Dianne Jolly Australiasta.

Varpun keijukaisvartalosta ei tullut enää tässä näyttelyssä sanomista. Onkohan se peräti kasvanut hieman sitten Seinäjoen näyttelyn?
Very plain head. Correct bite. Expressive ears. Sloping pasterns and feet turned out. Level topline. Well angulated hindquarter. Moves a bit close behind and tail is too curled. Coat is very soft.
Eli otsapengertä sais olla lisää (lattapää!;D), mutta korvat oli ilmeikkäät. :) Viistot välikämmenet ja uloskääntyvät tassut. Tasainen ylälinja, vaikka pelkäsin että siitä tulee sanomista. Ei oikein saanut kunnolla trimmattua tasaiseksi, kun Seinäjoen trimmistä on niin vähän aikaa. Hyvät takakulmaukset, mutta liikkuu takaa ahtaasti. Häntä kippuralla. ;) Turkki pehmeä. Odotas vaan, kun tulee Roosan vuoro kipittää kehään! ;D
Incorrect breed type. Fineboned. Dark eye. Good ruff on her neck. Would like stronger boning and straighter front legs. Level topline. Moves well. Coat is too soft texture.
Mitääääh, meidän silkkiterrierilläkö muka väärä rotutyyppi?!?! Eiii piä paikkaansa!!!!! ;D Hienoluinen. Tummat silmät sanottiin, eikä ennakko-odotuksista poiketen annettu moitteita siitä, että Roosalla ei ollut yhtään auringosta kajaalia, kun on ollut niin runsas tukkapehko. ;) Hyvä röyhelö kaulassa, no vielä pari päivää ennen näyttelyä koko koira oli yhtä röyhelöä... Sais olla vahvempi luusto ja suoremmat etutassut. Tasainen ylälinja. Liikkuu hyvin. Turkki liian pehmeälaatuinen. Täh?!?!? ;D

Pelkäsin, että huonomminkin olisi voinut käydä Roosan kanssa. Olen aloittanut 2.11. uuden työn ja viikot ovat olleet sen verran raskaita, että trimmaaminen jäi kokonaan kahteen edelliseen iltaan. :( Roosa oli tarkoitus viedä ennen näyttelyä oikein trimmattavaksi, mutta aikataulut eivät olleet meidän puolella. Tuli vähän paniikki kuontalon kanssa, ja rouva olikin kehässä vähän sen näköinen. Hännästä tuli ihan siima, kun Roosan edellisestä virallisesta näyttelystä on 2 vuotta, enkä muistanut varoa. Tukka kasvaa Roosalla niin kadehdittavaa vauhtia, ettei sitä enää voinut pelkästään nyppiä, koska siitä olisi tullut kalju. Ei sitä voinut kuitenkaan noinkaan jättää. Roosa oli siis kehässä sen näköinen, kuin sille olisi ensin näytetty hämähäkkiä ja sitten vedetty moottorisahalla tukka tasan.

Suurkiitokset Minnalle ja Nooralle hienoista kuvista! Ja onnitteluita koirien menestyksestä! Basenjikehässä nimittäin meni vähän lujempaa. Minna päätyi jopa isoon kehään asti, kun Bulldobas kasvattajaluokasta tuli Best In Show. :) Mukana oli myös Minnan pentulaatikossa kasvaneita koiria. Lisäksi Roope ja Raipe, joiden synnytyksessä olimme mukana, olivat Erittäin Hyviä. :)

Oli kyllä tosi kiva jutella niin monen koiraharrastajan kanssa ja osa oli aussi-ihmisiä! Osa oli ennestään tuttuja, osa uusia tuttavuuksia. :)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!