keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

Varpun treenipäiväkirja

Jos ehtisi edes vähän kirjoittaa muistiinpanoja monen viikon tauon jälkeen!

Pidämme siis yhdessä Hakolan koulun kentällä pentukurssia Kauhavan Kennelkerhon nimissä. Meikäläisellä on siellä Varpu mukana paitsi opiskelijana myös havainnollistamisvälineenä. ;) "Treenit" on olleet jo neljä kertaa ja Varpu on todella innostunut! Se lähtee aina tosi iloisena ja villiintyy mahdottomuuksiin tavatessaan toisia pentuja. Siitä huolimatta Varpulle ei tuota mitään vaikeuksia keskittyä täysillä harjoituksiin.

Pentukurssilla on mukana myös mm. Roosan poika, Leevi. :)

Harjoiteltu on kontaktin ottamista / pitämistä, istumista, maahanmenoa, seuraamista, kohtaamisia, hampaiden katsomista jne... Varpu on omasta mielestäni osannut tosi hyvin kaikissa harjoituksissa, mutta toisaalta se on "jo" Katan 7. kotona asuva koira ja Leenan 10. Ja Varpu on ehtinyt harjoitella kyseisiä asioita jo paljon ennen pentukurssia. Sehän ehti juuri ja juuri osallistua LakKen pentuagilityyn, kahteen mätsäriin sekä olla kuunteluoppilaana agilitytreeneissä.

Aluksihan Varpu pelkäsi kovasti julkisia tilanteita, olihan se ensimmäisessä mätsärissään jo 3-kuisena. Meille tuli vähän yllätyksenä se, että Varpu pisti lukkojarrutuksen päälle, koska se on muuten aina niin rämäpäinen. ;) Ensimmäisessä mätsärissään Kauhavalla Varpu ei halunnut liikkua ollenkaan. Se tuli kehässä mukana, jos sitä houkutteli oikein kovasti. Vasta kehän jälkeen Varpu alkoi vapautua leikkiessään Dustyn kanssa.

Samalla viikolla oli toinen mätsäri Lapuallan LakKen järjestämänä. Siellä Varpu uskalsikin esiintyä rohkeasti eikä kulkeminen muutenkaan "näyttelyalueella" juuri pelottanut.

Muutos oli noin suuri vain, koska neiti ehti kerran siinä välissä harjoitella julkisuutta tulemalla kuunteluoppilaaksi Timin agilityharkkoihin. Varpu totuttautui tuntemattomien koirien olemassaoloon boxissa ja sen ulkopuolella. Käveltiin hihnassa koirien ohi. Peppi-mäyris, joka on maailman lupsakkain koira, me ohitettiin Varpun kanssa monta kertaa ja oikein läheltä. Siten neiti huomasi, että sen ei tarvi pelätä. :)

Varpu esiintyikin Lapualla sateesta huolimatta (!!!!) ikäänsä nähden hienosti. Vähän se otti pomppuja "seuraamisessa", mutta seisoi sitäkin sievemmin. Neiti saikin punaisen nauhan ja sijoittui neljänneksi parhaaksi pennuksi!

Muita mätsäreitä täällä ei ole ollut eikä sellaisia näyttelyitäkään, joihin Varpu pääsisi. Vihdin aussierkkari meiltä sivusuun, koska juna ei pysähdy siellä. Varpun on kuitenkin tarkoitus käydä näyttelyissä tulevaisuudessa. :)

Varpu on jo melkein sisäsiisti, mutta sanasta "melkein" saa syyttää omistajia, jotka eivät aina tajua olla skarppina. ;)

Tytteli kulkee hihnassa hyvin. Se kulkee sen verran edellä, kuin hihnaa riittää, mutta ei kisko. Eli meikäläisen mielestä justiin passelisti. Seuraaminen on ihan eri asia, siinä pitää sitten kulkea ihan vierellä. Suurimmaksi osaksi Varpu muistaa kulkea tiensivua eikä harhaudu keskelle jalkakäytävää.

Varpu pääsi osallistumaan loppujen lopuksi vain kerran pentuagilityyn, koska sitä pidettiin vain muutaman kerran ja me tultiin mukaan kesken kurssin. Poissaoloja tuli Mistyn leiristä jne. Mutta hauskaa oli! Kyseisessä harjoituksessa pentuja houkuteltiin menemään putken läpi ja Varpun mielestä se oli pelkästään todella hupaisaa! Tämän lisäksi otettiin seuraamista ja pujottelemista ja muuten vain hengailua pentujen kesken. Kotona ollaan kerran opeteltu keppien pujottelemista. Varpu luuli, että sekin on kivaa! ;)
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!