lauantaina, huhtikuuta 25, 2009

Vaasa KV 25.-26.4.2009

Lauantaina arvosteltiin saksanpaimenkoirat ja meidän kenneliä edustivat hienosti Manteli ja Dusty. Tässä tulee nyt vain näyttelytulokset, myöhemmin naputtelen lisää juttua tästä hauskasta päivästä. Nyt meinaa vähän väsyttää ja huominen jännittää ihan liikaa! (Vaikka mitä menetettävää meillä edes on???? Timillähän on jo monta EH:ta!)

Falco-bordercollien äiskä Mirjam hoiteli suomentamisen koko jengille, suuret kiitokset! :D

Ensikertalainen pikku-Manteli 11kk eli Anemoneniityn Erica Carnea oli ERInomainen ja kolmanneksi paras juniornarttu! :) Mantelin omistavat meidän lisäksi Sirkka Mäki (Faunhof) ja Hakalan perhe.

kraftful juniortik, vackert huvud o uttryck
vacker överlinje, stark rygg
väl utvecklad kropp med bra frånt, bra benstomme
o vinklar, bra päls,
effektiva rörelser, mycket ostadiga haser

Voimakas juniorinarttu, kaunis pää ja ilme, kaunis ylälinja, voimakas selkä, hyvin kehittynyt runko hyvällä etuosalla, hyvät luusto ja kulmaukset, hyvä turkki, tehokkaat liikkeet, hyvin "ei-jämäkät" kintereet.

Dusty eli Anemoneniityn Dusty Rose oli Erittäin Hyvä ja neljänneksi paras avoin narttu huolimatta yksilöarvostelun kommelluksista!!! :D [Dusty ei vissiin ollut aivan yhtä vakuuttunut handlerinsa ammattitaidosta kuin me muut! ;)] Dustyn omistavat meidän lisäksi Sanna & Ulla Reipas.

Litet tung tik, feminint huvud, normal hals, bra proportioner, litet lös rygg och underlinje, bra bröstkorg, bra benstomme och vinklar, bra steg, kunde ha stramare rörelser

Hieman painava narttu, femiininen pää, normaali kaula. Hyvät mittasuhteet. Hieman löysä selkä- ja alalinja, hyvä rintakehä, hyvät luusto ja kulmaukset, hyvät askeleet, voisi olla tiukemmat liikkeet.

**************

Sunnuntaina oli terrierien vuoro esiintyä. Lupasin ainakin Minnalle, Sannalle ja Timille, että jos minä tästä pyörtymättä selviän, niin kunnostaudun paremmin näyttelyyttämään koiria. Meikäläistä jännittikin aivan villisti ja se siirtyi hihnaa pitkin tietenkin Timiinkin, joka istui kehän laidalla meikän sylissä sydän ihan pamppaillen, vaikka vaikutti selvästi innostuneelta pääsemään kehään. Itserakas! ;) Avoimia uroksia oli "peräti" 3kpl, mutta toiset handlerit oli niin konkareita, että se ei paljon meidän rimakauhua hälventänyt. x) Oltiin me silti Timin kanssa Erittäin Hyviä! :)

Hyvät rungon mittasuhteet. Pään tulisi ehdottomasti olla maskuliinisempi
ja pidempi. Ilme pistävä johtuen vaaleista pyöreistä silmistä
Hyvä kaula ja ylälinja Tiivis hyvä runko. Pyrkii seisomaan
etutassut ulospäin. Hyvin kulmautunut takaosa hieman korkea kinner
Erinomainen karvan laatu ei xxxxx parhaassa näyttelykunnossa.
Liikkuu löysin kyynärpäin edestä takaa OK


Vähän meille jäi kyllä epäselväksi, että mikä ei ole parhaassa näyttelykunnossa, turkki vai itse koira? ;) Arvostelu kun on selkeästä käsialasta huolimatta aika eksoottista luettavaa, koska ensin se on kirjoitettu tuomarin sanelusta lyhenteillä ja myöhemmin sekaan on lisätty sanojen loppuosat. Yhdestä sanasta en sitten saanut selvää, mutta jospa minä skannaan lapun tänne, niin saatte analysoida! :) Ehkä se valottaa vähän asiaa.

Timpan ilmettä ja silmiä koskevat kommentit tulivat meikäläiselle uutena asiana. Hih, no onhan se kai aika tuijottaja! ;) Itse oon jo niin tottunut katselemaan keltaisilla silmillä varustettuja sakemanneja, että vaaleasilmäisinkin aussi on niiden rinnalla pikisilmä. Tässähän se tuli todistettua!

Klikkaa:
arvostelu

1 kommentti:

  1. Eiköhän tuo ole "ei tänään parhaassa näyttelykunnossa". ;) Aika lailla on noita arvosteluja tullut tavailtua, kun erästä vuosikirjaa taitan... :D

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!