maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Lemmikkimessut

Lauantaina 4.4.2009 vietimme pitkän päivän Helsingin messukeskuksessa PetExpo-messuilla. Paikalla oli paljon eri lajeja edustettuna, vaikka PetExpo onkin hieman varsinaisia Lemmikkimessuja pienempi tapahtuma. Siellä ei ole niin paljon kojuja, esityksiä ja kivaa ostettavaa. ;) ONNEKSI! Säilyin heräteostoksilta.

Aamulla noustiin taas ylös kahdelta yöllä, nukkumaan olin päässyt vasta puolen yön aikaan... Liikenteeseen lähdettiin hieman ennen kolmea, kun äitee nakkasi meikäläisen Seinäjoen ABC:lle, josta minä ja Sanna hypättiin Marian kyytiin kohti Jalasjärveä. Jalasjärveltä matka jatkui tuttuun tapaan Helin autossa kohti määränpäätä. Tällä kertaa autossa oli peräti tilaa! Ainoastaan pari hamsteria oli "matkustamossa"! Farmarin takaosaan mahtui Heliltä pari puluboxillista marsuja, Kirsin pari marsuboxia, Sannalta Ikean kassillinen syyrialaisia, Marialta muutama rotta, meikäläiseltä 1 marsu, 3 syyrialaista (joista pari siis takapenkillä meikän ja Marian välissä), 2 kääpiöhamsua, sekä 5 hamsterinpoikasta, Mintulta 1 syrkki, Marilta 2 pientä pahvilaatikollista maailmalle lähteviä marsuja sekä Päiviltä 2 aikuista tan-kania isoissa pahvilaatikoissa! :D

Olin ilmoittanut näyttelyyn 3 marsua, mutta päädyin jättämään Geminin ja Ticun kotiin, koska ne eivät olleet oikein massassa. Matkaan lähti ainoastaan Ramona, jonka Heli ystävällisesti esitti vieläpä omalla näyttelylaudallaan. Meikäläisellä kun jäi yksi kassi kotiin, ja sen mukana siis näyttelylauta ja Marin marsun paperit......... Ramona sai reissulta ensimmäisen sertinsä!!

Meikäläisellä päivä sujui kiireisesti arvostellessani 47 kpl pet-marsunaaraita. Vallan jäin kyllä kauas jälkeen urokset ja vielä pariluokankin arvostelleen Kristinan toiveesta saada päivä pulkkaan kahteen mennessä... Miten sen oikein onnistuu pitää moista vauhtia yllä!?! ;D Marsujen kuvat ja tuomarikommentit tulevat tänne aikanaan.

Jos unohdamme ne kotiinjääneet paperit, sain kaikki/kaikkien eläimet maailmalle kunnialla kahta omaa hamsterinpoikasta lukuunottamatta. Olin ihan luullut, että nekin haetaan messuilta, mutta jostain syystä näin ei ollutkaan. ;)

Muuten hamsterien osalta päivä oli erittäin sanoisinko antoisa! Kasvattamani roborovski Cepimirus** sai kolmannen sertinsä valmistuen muotovalioksi. Tämän lisäksi se sai kunniamaininnan tyypistä ja oli paras veteraani ja paras roborovski! Kaiken kukkuraksi se pääsi vielä BIS-kisaan, jossa sijoittui viidenneksi! Niin ja tietenkin se sai myös Laatu1-maininnan sekä arvosanan Erittäin Hyvä.

Suvi Attilan kasvattama Willow-syrkki osallistui ei-standardiluokkaan, koska on väriltään ruoste umborous, myös hyvällä menestyksellä. Neiti oli Tuomarin Suosikki, Paras Ei-standardi, sekä sai myös Laatu1 ja EH. Koe- ja Ei-standardihamstereiden BIS-kisassa neiti sijoittui myös, mutta en muista mille sijalle. Ei kuitenkaan viimeiseksi! :D

Laatu1-maininnat ja EH tulivat myös syrkeilleni Iloinen Yllätys ja Chihiro. Sen sijaan talvikko Susa-Erma's Eleonoora ja Mintun syrkki Satumetsän Rayon olivat "vain" Tyydyttäviä ja Hyviä. ;) Tuomarina oli siis brittiläiset Andrew Bryan (kääpiöt) ja Paul Sharkey (syrkit).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!