torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Koiria ja kakaroita

Maanantaina ja keskiviikkona saksanpaimenkoiraneiti Faunhof Cara eli Pähkinä astutettiin Estrellest Lenin Jeltsonilla eli Ronilla. Ronia olemmekin katselleet sillä silmällä siitä päivästä asti, kun ensimmäisen kerran näimme pojan suomalaistuttua. Roni onkin kaikin puolin hieno koira, sen ovat huomanneet muutkin. ;) Ronilla nimittäin on parhaillaan pikkuisia F-pentuja Faunhofin kennelissä Ritalla, Atsan kotona.

Atsan pennuista vielä 3 on kotona, 1 poika ja 2 tyttöä. Pitää niistä päivittää tuonne pentusivuille tietoja, kun vain netti toimisi myös iltaisin... (Ainakin viikon ajan on meillä netti pihtaillut joka ilta!) Pentue oli yhtä jo maailmalle lähtenyttä urosta lukuunottamatta, meillä viime viikon hoidossa, joten kivoja kuvia lapsista sain ja jopa pitkän riehumispätkän kolmikosta. Sitä ennen Faunhof Eldonna "Donna" tosin lähti meiltä hoitoviikon keskiviikkona sijoituskotiinsa hevospaimeneksi.

Pähkinä on kasvattajansa omistuksessa, mutta tulee tekemään sijoituspentueensa meille siirtyäkseen sitten kotiväkensä omistukseen. Se olisi sitten Anemoneniityn E-pentue.

Atsan vanhempi tytär, Dusty, taitaa myös alata pikkuhiljaa haaveilemaan vauvojen tekemisestä, sillä eilen Timi julisti kovaäänisesti neidin olevan tulossa juoksuun. Tosin Dusty on vasta sakkolihaa, mutta saahan sitä haaveilla. Neiti kävi eilen meillä samalla, kun oli rokotukset samassa kylässä. Timi sai kunnian pysyä portin toisella puolella, kun se ahdisteli Dustya sen verran häiritsevästi.

"Morsiamen" kotiinlähdön jälkeen meidän "tuoksukoira" lemahti taas kunnolla. :6 Tuoksukoirista puheen ollen Timi ja Pinja lienevät sellaisia. Timi on pennusta asti tuoksunut mukavan myskimäisesti, mutta aika vaihtelevalla voimakkuudella. Miedompana versiona se on omasta mielestäni oikein miellyttävä, suuremmassa volyymissa ei ole kehumista... Joskus se tuntuu olevan myös off-asennossa. Ehkä se "tuoksuu" vain koiralta ja meikäläisellä liian vilkas mielikuvitus... Pinja on selvä tapaus, sillä se tuoksuu aina ihanan kukkaiselta ja sitä meikäläinen imppaileekin mielellään. ;D

Hamsterikakaroita ei meinaa millään siunaantua, mutta onneksi tuo kevät alkaa pikkuhiljaa kurkistella, niin tulevat edes kiimaan ajoittain. ;) Onkin selvinnyt miksi pikku Ilfirin eli Pirre on niin varhaiskypsä. Se lienee maailman tapaturma-alttein hamsteri ja ehkä kohtalo aikoo suoda sille ajoissa jälkikasvua? ;D Olemme jopa harkinneet kutsumanimen vaihtamista Riesaksi. Tämä pieni ADHD-ötökkä on kahdesti onnistunut jopa pudottamaan oman häkkinsä!!!!!! Onneksi pudotukset eivät ole olleet vaarallisia vaan enemmänkin riesaksi, sillä poika on molemmilla kerroilla lähtenyt käpälämäkeen.

Vaikka eläinhuoneessa karkaamalla ei vaaratilanteita ole nimeksikään, niin kovasti se ehtii aiheuttaa päänvaivaa, ennen kuin kakara löytyy perimmäisestä nurkasta viimeisten pellettisäkkien ja -ämpäreiden takaa... Ensimmäisellä ristiretkellään Pirre aiheutti myös Toscan karkaamisen, mutta onneksi eläinhuoneessa riittää sokkeloita ja tilaa, ettei yhteenottoa oltu tarvittu. Hamsterit löytyivät eläinhuoneen eri nurkista nukkumasta, ehjin nahoin. Naaraan vaistollaan Tosca oli kasannut itselleen kuningatarvaraston parhaita siemeniä. Pikkupojalla oli sen sijaan vähän surkean näköinen pino marsunpapanoita.

Mimirin, Junen ja Karamellin häkkiin oli ilmestynyt kuin tyhjästä d.e.white tyttövauva. Ilmeisesti haikara vierailee marsuperheissäkin. Näin se on ymmärrettävä. Toki Mimir on uros ja kaksi muuta naaraita, joten on ihan järkeen käypää ja toivottua, että tyttö on saanut alkunsa, mutta mihin se välivaihe jäi, kun emon masu ei ole ollut yhtään tiineen näköinen! ;) Nooh, ainahan marsusta sen verran pyylevyyttä löytyy ja tällä kertaa ainokainen syntyi peräti normaalin kokoisena, monesti ne tahtoo kasvaa masussa niin suuriksi. Onhan se toki synnytyksen kannalta helpompaa ja turvallisempaa, että poikanen ei aivan mahdottomiin mittoihin ehdi venyä. Emokin ensisynnyttäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!