maanantaina, syyskuuta 11, 2017

Blogisovellukset Androidille: BlogIt!


♡ positiivista 
- negatiivista 
÷ neutraalia 


♡ Koko 1,63 Mt

- Ei pysty jakaa suoraan esim. laitteen galleriasta sovellukseen.

♡ Ei ehdota olemassaolevia tunnisteita niitä kirjoittaessa, MUTTA niistä avautuu valikko, jos huomaat pikkuisen plussan tunnistekuvakkeen vieressä. 

 

 

♡ Fiksu työkalurivi, joka ei vie liikaa tilaa. Yllä kuvat editointitilasta näppäimistö aktiivisena sekä ilman sitä.  Ei mitään edessä roikkuvia palluroita kirjoitustilassa. Postauslistassa on oranssi pallo, josta saa lisätä uuden postauksen. Ei kuitenkaan haittaa siinä. ♡ Ei mainoksia postauksen kirjoitustilassa. Muuten mainos näkyy kapeana ruudun alaosassa.

  

♡ Tekee tekstille omiaan. Esim. hukkaa plus-merkit, kun tallentaa. Siksi positiiviset jutut on merkitty tällä kertaa sydämellä. Muuttaa fonttikokoa itsekseen, kun tekstiä kopioi/leikkaa ja liittää.

♡ Jos tämä ei tykkää plussista, niin nettiversiohan ei siedä väkäsiä < > eikä &-merkkiä, mikä taas on ISO PLUSSA tämän hyväksi. 

♡ Herkkyys nettiyhteyden tilalle ei näytä haittaavan editoimista eikä julkaisua. Päin vastoin, julkaisee heti kerrasta, toisin kuin monet näistä sovelluksista, joten siitä kuitenkin plussa, vaikka lista aiemmista postauksista välillä pois näkyvistä väliaikaisesti.

- Jos huomaa aloittaneensa postauksen väärän blogin alle, sitä ei pysty vaihtaa muuten kuin kopioimalla ja liittämällä teksti uuteen postaukseen oikeassa paikassa. Tämä on kuitenkin yleinen ongelma niin netti-Bloggerilla kuin sovelluksillakin.

♡ Kuvien lisääminen on simppeli toiminto. 

÷ Kuville ei ole muita työkaluja kuin tekstinkin keskittäminen tai jompaan kumpaan reunaan laittaminen, mutta niiden koodia pystyy muokata HTML-näkymän kautta.

- Kuvat näkyy kuitenkin tietokoneella aivan liian pieninä, eikä niissä ole automaattista linkkiä avata suurempana. Heikentää kuvanlaatua reippaasti siirrettäessä galleriasta postaukseen.

Tietokoneelta tallennettu digijärkkärillä otettu kuva, jota ei ole missään vaiheessa tarkoituksella pienennetty:


Suoraan sovelluksella liitettynä. Alkuperäisen kuvan koko on 3,09 Mt, 3888 × 2592 pikseliä. Sovellus pienensi kokoon 320 × 213.

- Kuva kestää suurentamisen pelkän koodin avulla alkuperäiseen kokoonsa erittäin kehnosti, eli sovellus keventää kuvaa itse, eikä sitä voi muuttaa mistään asetuksista.

Tässä kuvankaappaus osasta kuvaa, jota "suurennettu" ainoastaan koodia muuttamalla "vain" leveyteen 1888px, joka on siis alle puolet sen alkuperäisestä koosta, ja kuva meni sumeaksi. Tässä vain kuvan osa kaappauksena, koska postauksen julkaisemisen yhteydessä sovellus kutisti kuvan takaisin pieneksi.Alla kuvankaappaus gallerian kautta "zoomatun" alkuperäisen kuvan laadusta, koko 800×480. 

Kuvassa alkuvuodesta toivottavasti poikasia saava Anemone's Gerlinda (c) Katriina Hautala.

YLEISARVIO: Tykkäsin ja voisin pitää kännykässä. Kunnes huomasin  tämän kuvien optimoimisongelman. Miinukset eivät kuvien kokoa lukuunottamatta olleet haittaavia. Olisin muuten aivan varmasti päätynyt tähän sovellukseen pysyvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!