lauantaina, marraskuuta 09, 2013

SMY Lahti 2.11.2013

Pitkästä aikaa marsupostaus, joten kuvia on kunnolla! :) Kävin Helin ja tyttöjen kanssa Lahdessa marsunäyttelyssä pitkän tauon jälkeen. Mukana minulla oli 4 naarasta. Tuplanäyttelyssä tuomarit olivat Daniel Banasiak Puolasta ja Irina Biletkaya Venäjältä. Babyille jaettiin omat ROP-sijat.

Pikkuinen Anemone's Elena Gilbert 4kk

Irina: Saisi olla suurempi, lyhyempi ja parempi selkälinja. Korvat saisi olla suuremmat. Silmät erittäin hyvät. Hyvä turkinlaatu, takaa liian pitkä. Todella tumma väri ja pigmentti lilaciksi kaiken kaikkiaan. Hyvä kunto. Voisi olla paremmin esitetty (näytti trimmausta, että taakse oli jäänyt pitkiä karvoja).
Daniel: Siro naaras, hyvä pää. Lentävät korvat. Silmät ei pinkit. Hyvä turkin pituus. Ihossa ei saisi olla pigmenttiä. Tasainen väri. Hyvä mahaväri.

 Eli marsujen trimmaaminen on tarkempaa kuin aussien, ookoo! :) No, kieltämättä en ehtinyt trimmata niitä niin hyvin, kuin olisi voinut. En enää muistanut, että kuinka monta päivää etukäteen pitää aloittaa ensimmäisellä trimmauksella. Pesun jälkeinen trimmi meinasi jäädä kokonaan tekemättä, mutta viime hetkellä minä niitä sitten hieman nypin.

Toinen baby, Anemone's Eliana 3kk

Irina: Hyvä koko, hieman matala. Saisi olla parempi selkä. Erittäin hyvä ylälinja. Korvat saisi olla suuremmat ja paremmin asettuneet. Erinomaiset silmät. Erinomainen turkinlaatu, saisi trimmata lyhyemmäksi. Hyvä tiheys. Crest oikealla paikalla, erinomainen keskusta, hieman pitkänomainen, tulisi  olla valkoinen. Hyvä goldenin päälliväri, hieman vaalea. Erittäin tumma pigmentti. Poskikuviot ei ole hyvät. Hyvä satula/vyötärölinja. Erittäin hyvät jalkakuviot. Erittäin hyvä kunto. Voisi olla paremmin esitetty. ROP2
Daniel: Hieman siro kroppa. Hyvä pää. Korvat täysin lennossa. Hyvät silmät. Hyvä turkin pituus. Iästä johtuen soikea ja keskeltä hieman avoin crest. Symmetriset valkoiset linjat. Melko hyvä, tasainen golden.
Olen tosi ylpeä tämän tenavan sukista. :) Sukat eivät saa koskea kantapäähän, mutta valkoista ei saa olla niin vähänkään, että valkoisesta karvasta huolimatta kynsiin tulee tumma pigmentti. Harmi kyllä, tuo crest oikein korostaa sitä, että piirto ei kulje katkeamattomana kaulasta niskaan. Crestittömänä katkeaminen ei olisi niin selkeä. :D

Anemone's Edina 25kk

Irina: Erittäin hyvä koko naaraaksi, voisi olla lyhyempi. Hyvä selkä, erittäin hyvät hartiat. Korvat voisivat olla suuremmat ja asettuneet alemmaksi. Erinomaiset silmät. Erittäin hyvä turkinlaatu. Voisi olla tiheämpi. Hieman pitkiä karvoja. Erittäin hyvä päälliväri. Erinomainen pohjaväri. Hieman tumma kuono. Erinomainen silmien väri. Erinomainen tassujen pigmentti. Hieman vaaleat korvat. Erinomainen kunto ja esittäminen. KUMA
Daniel: Erittäin hyvä, kompakti kroppa. Lentävät korvat. Hyvät silmät. Turkki saisi olla hieman lyhyempi. Jossain kohdissa hienoista pigmenttiä. Hyvä pohja-, maha- ja päälliväri. Hyvä kunto ja hyvin esitetty. KUMA
Toinen tuomari siis moitti sitä vähäistäkin pigmenttiä Edinan korvissa, toinen taas piti niitä liian vaaleina. :D Olen hyvin ylpeä Edinasta pinkkeine silmineen, koska se ominaisuus on lilaceilla ihan hukassa. Eihän Edinakaan mikään täydellisyys ole, mutta kumpikaan tuomari ei huomannut sen kyljessä olevaa tummaa raitaa.

Anemone's Galantha 11kk

Irina: Saisi olla ikäisekseen kookkaampi. Saisi olla lyhyempi, ja parempi selkälinja. Hyvä ylälinja. Korvat saisivat olla isommat. Erinomaiset silmät. Hyvä turkin laatu, voisi olla lyhyempi ja selässä tiheämpi. Korvissa tumma pigmentti goldeniksi. Erittäin hyvä goldenin ja valkoisen päälliväri. Hieman vaalea pohjaväri. Piirto voisi olla leveämpi. Poskikuviot voisi olal tasaisemmat. Takana voisi olla isommin valkoista. (En oikein tajunnut, mitä kohtaa tässä tarkoitetaan, joko sukkaa tai käännöskukkanen?) Toisesta jalasta puuttuu valkoista. Vatsalinja ei ole suora. Voisi olla massakkaampi. Voisi trimmata paremmin. KUMA
Daniel: Hieman pitkä runko. Dutchille tyypillinen pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä turkin pituus. Hyvä päälliväri. Hyvät kuviot. Erittäin hyvä kunto ja esittäminen. SERT + ROP1
En oikein tajua, miten marsulla, jolla on huono selkä(linja), voi silti olla hyvä ylälinja???? 
 
Irinan syynissä Anemone's Eopie "Sipi"

Toisin kuin foorumeilla toisia neuvovat teinit kuvittelevat, ikinä et ole täysin valmis, vaan kokoajan oppii jotain lisää. En nimittäin ollut tiennyt, noloa kyllä, että mustasilmäiselläkin goldenilla kuuluu olla vaalea pigmentti. Sellainen on mennyt minulta kaikkien näiden vuosien aikana ihan täysin ohi!

En tosin ole varmaan näyttelyyttänyt kovinkaan montaa yksiväristä goldenia, ja niistäkin on aikaa. Kuviollisilla eläimillä ei yleensä painoteta niin kauheasti tyyppiä ja perusväriä, kuin nämä tuomarit tekivät. Uutta meille suomalaisille junteille oli myös se, että Daniel arvosteli myös abessiinialaisten väriä. Meillä Suomessa ei turkkirotuisten marsujen väriä ole yleensä arvosteltu mitenkään. Nyt joku aby raakattiin ROP-kisasta ulos värin vuoksi. Se oli suorastaan aika o.0

Elena, Edina ja Edita
Minulla oli pitkästä aikaa myös kasvattajaluokka, vaikka näin epätasaisella kokoonpanolla emme sijoituksia odottaneetkaan.


Danielin kasvattajaluokassa minulla oli kaikki kolme kasvattamaani lilacia, Elena, Edina ja Edita "Sisu". Irinan kasvattajaluokasta jätin Elenan pois, niin oli edes vähän tasaisempi kokoonpano. ;)

Siskosten iloinen jälleen näkeminen?
Sisu ja Edina ovat siskoksia, eri poikueista kylläkin. Olivat todella saman näköisiä, Edina vain oli turkiltaan, pigmentiltään ja silmiltään vaaleampi.

Sipin ja Sisun omistajan blogissa lisää aiheesta:

GG 2.11-13 ja näyttelyvalmistelut


Seuraava marsunäyttely, johon minunkin marsuni osallistuvat, lienee syksyllä 2014 Jurvassa.

3 kommenttia:

  1. Oisko tossa Galanthan arvostelussa Irina tarkoittanut "Takana voisi olla isommin valkoista" sanalla Back "selkää" eikä "takana". Tuli mieleen vaikken marsujen kuviosta mitään ymmärrä, että onko toi valkonen alue tarpeeksi taakse asti vai ei :D kun toinen tuomari kuitenkin sanoo että hyvä kuvio.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta näyttelypäivästä! Oli kivaa nähdä piitkästä aikaa:)

    VastaaPoista
  3. Voi ei kuinka ihania! Toiseksi viimeisessä kuvassa on kohtuu rankan näköinen kaveri siinä vasemmalla :)

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!