sunnuntaina, joulukuuta 16, 2012

Tuontipupuja

Meille on saapunut syksyn aikana uusia pupuja ulkomailta asti. ;) Rotuna on tietenkin hermeliini, mutta vahvistuksena myös pari pitkäkarvaista versiota.

Soopelinsiniset venäläispojat kasvattaja Elina Jokinen toi Norjasta mukanaan Kormuun tuotantokanikurssille, jonka piti meille 5.8.2012, ja johon minäkin Helin kanssa osallistuin suuresta mielenkiinnosta. Kiitos Ellulle pojista, olen heihin tosi tyytyväinen!

Brookside Sacher
Brookside Grissini
Alkuviikosta Suomeen rantautui kolme sinisilmäistä valkoista hermua Saksasta, Leipzigin kanien Eurooppa-näyttelystä. Niistä naaras ja toinen uroksista on fuchseja eli pitkäkarvaisia! Pidän fuchs-muunnoksesta todella paljon, ja nyt pääsen siinä varmasti paljon paremmin alkuun myös tämän värin kanssa. Ilman, että tullaan heti umpikujaan, kun omat viritelmäni olisivat pian kaikki samaa sukua.
"Pallo-Masi"! :'D Normaalikarvainen uros, joka sai arvostelussa 95,5p, kasv. Manfred Gross, Saksa
Fuchs naaras 96p. Kasvattaja: Conny Müller, Saksa

"Saku", fuchs uros 96p. Kasvattaja: Reetz & Engel, Saksa
Itse en ole vielä ehtinyt pupuja kuvailla, joten tässä Helin ottamat kuvat. Kiitos kaikille, jotka autoitte tekemään tämän mahdolliseksi: Anne joka toi puput Pohjanmaalle; Annu ja Hanna jotka olivat myös Saksan reissussa pupuja ostamassa; Heli joka haki puput luokseen Annelta, koska itse en heti päässyt hakemaan koiraemollisista syistä; velipoika joka antoi meikäläiselle kyydin Jalasjärvelle ja takaisin pupujen saamiseksi lopulta kotiin! :)

Vieraat häkkieläimet kannattaa pitää aina karanteenissa, ennen kuin ne viedään muiden eläinten pariin. Niillä on oma bakteerikantansa, johon kotona olevat kanit eivät ole tottuneet, ja päinvastoin. Karanteeni kestää vähintään kuukauden. Venäläispojat viettivät karanteeninsa leikkimökissä, koska oli loppukesä. Nyt toki jo kotiutuneet eläinhuoneeseen.
Leikkimökki
Saksan puput taas on nyt asutettu rivitalokämpälleni karanteeniin. Pallo-Masin häkki on sijoitettu vessan lattialle, ja sieltä se rummuttelikin pitkin ensimmäistä yötä. Vissiin se säikkyi kissoja, koska hiljeni vasta tajuttuani jättää sille yöksi valon päälle ja laittaa vessanoven kiinni. Piti vaan ottaa kissojen vessalaatikot sieltä eteiseen... Onneksi asutin sen vessaan, vaikka ensin touhasin sen häkille kovasti tilaa "keittiöön". Mutta ajattelin, että työpäivän ajan se joutuis olla "nokatusten" kissojen sekä erittäin kiinnostuneiden Ruskan ja Röllin kanssa. Se voisi olla aika pelottavaa, kun ei yhtään tiedä, mihin puput ovat tottuneet... Pitkäkarvaisten pupujen häkit on sijoitettu ylemmäksi, niin niiden ei tarvitse olla naamatusten petojen kanssa. ;) Yllättävän kesyjä nämä kyllä ovat, olin varautunut paljon sätkympiin!!

Fuchseilla oli kyllä takkuja haaroissa, ja ne oli olleet vielä arvostelussa siinä Saksan näyttelyssä! :D Ihan hyvät pisteetkin saivat. Kylläpä me suomalaiset ollaankin tarkkoja. ;) Tässä arvostelut:
Klikkaa tarvittaessa suuremmaksi!
1. Model and body (rungonmuoto)
2. Weight (paino)
3. Coat (turkki)
4. Specific race charateristics (erityiset rotuominaisuudet)
5. (korvien pituus)
6. ?

Saa apinoida, mitä arvosteluihin on kirjoitettu! :D Meikäläisessä ei oo riittävästi apteekkarin/farmaseutin vikaa, että voisin kirjoittaa sanakirjaan ja katsoa...

4 kommenttia:

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!