tiistaina, marraskuuta 03, 2009

Vöyrin agilitykisa

31.10.2009 agility kisa, Vöyri. Luokat 1-3, 2 kisaa. Tuomari Eija Berglund (1.lk) ja Anders Virtanen (2-3.lk). Ilmot 15.10. Lue lisää. WOFF ~> Roosa ja Timi

Timi 2. sija ja SERTI ~> 2. luokkaan!!!!!!!
Roosa 18,9 pistettä, 8. sija.
Lisää kuvia tulossa!

Lemmikkimessut järjestettiin neljättä kertaa ja tähän mennessä olen ollut muistaakseni jokaisessa mukana. Aivan mahtava, vuoden kruunaava tapahtuma! Tämän vuoden Lemmikkimessut jäivät kuitenkin meikäläiseltä väliin, mutta hyvästä syystä. Eikä vain siksi, että tuttu ja turvallinen, oma Pohjanmaan marsunäyttelyporukka jäi kotiin, ja koska omia tulevaisuuden toivoja ei ole tullut rekisteröityä, eikä kani- ja hamsterinäyttelyynkään ollut oikein ketään tuotavaa, ja rahat on pistetty eläintapahtumiin menemään jo pitkin vuotta... Vaan koska Vöyrillä oli agilitykisat! :D

Mitäs sitä nyt toiselle puolelle Suomea lähtemään, kun naapuripaikkakunnalla on aivan hyvät kisat ja tilat sekä treeneistä tuttuja kanssakilpailijoita. :) Ensimmäisillä Lemmikkimessuilla minulla oli kyllä Timi mukana, ja sen kanssa osallistui agilitykisaan ja mätsäriin. Toki silloin kolme vuotta harjaantumattomampina. Matka on sen verran pitkä, että ei sitä oikein meinaa jaksaa urheilla enää perillä. Lisäksi pienikin koira jo marsuja pursuavassa autossa tuo omat lisähaasteensa. ;)

Edellisenä iltana kävin kyllä läpi kaikki mahdolliset tekosyyt, miksei tarvisi lähteä! Tunnelma oli kieltämättä aika kaukana urheilullisuudesta. Aatun ja Annin osalta reissu oli peruuntunut Aatun sairastumisen takia, puhumattakaan että rakas Ronjani oli juuri sinä päivänä kuollut. :´( Mutta pakko se oli vaan lähteä, muuten olisi mennyt 50€ hukkaan ja se on iso raha työttömälle!

Ei tullut reissattua turhaan. A-kisa aloitettiin Roosalla, joka oli hieman... hmmm, innostunut. Pikkumyy riistäytyi käsistä heti alkumetreillä, ja koko rata oli loppujen lopuksi ihan fiasko, mutta mentiin vaan sisulla loppuun. Moni olisi varmaan jo keskeyttänyt koko radan, kun koira noin tonttuilee, mutta ajattelin olevan parasta, että Roosa nyt kaahaa tämän radan loppuun asti, niin ei sitten seuraavalla radalla unohdu aivot narikkaan. ;)

Timi oli A-kisan loppupäässä, ja sen kanssa onkin ihan pakko ottaa tokoa ennen radan alkua, että se pysyy paremmin hanskassa radalla. Meille ei tullut ollenkaan virhepisteitä koko radalta ja suoritettiin jopa alle ihanneajan!! Palkintojen jaossa tulimme toiseksi, meidät voitti Pipsa-käppänä omasta seurasta! :)Timi sai myös agility-sertin, sillä tämä oli nyt sen kolmas nollatulos! Se tarkoitti sitä, että Timin piti suorittaa B-kisa 2-luokassa! Päivä pidentyikin siten puolella. Mutta se ei käynyt ihan helposti. Timin ensimmäinen kisakirja on kadonnut ja sen mukana ensimmäinen nollatulos. WOFFin järjestäjät kuitenkin uurastivat ja kaivoivat kännykän netillä jalostustietokannasta Timin agilitytulokset ja se kadonnut ensimmäinenkin nolla varmennettiin uuteenkin kisakirjaan. Kiitos Eijalle ja woffilaisille!

Roosa osallistui sitten B-kisaan ja se meni oikeastaan vielä paremmin kuin Vaasassa! Vaikka virhepisteitä tuli yksi enemmän, mutta virheitä taisi olla vähemmän. 8,9 pistettä tuli siitä, että meille tuli 8,9 sekuntia yliaikaa. Kepeiltä tuli 5p. virhe, jota itse en edes huomannut. Toinen 5p. tuli muistaakseni kontaktilta. Roosa kuunteli hyvin koko radan ja seurasi ohjausta. Vaasaan verrattuna näki selvästi, ettei Roosaa jännittänyt virallinen kisa. :) Tulimme jälleen kahdeksannelle sijalle ja olin oikein tyytyväinen Roosan työskentelyyn. Rengaskin mentiin kerralla läpi, vaikka Roosa on yhtäkkiä ruvennut hyppäämään renkaan vierestä.

Sitten jouduttiin odottaa aika kauan, eli ensin B-kisan 1. luokan maxit ja medit ja sitten 2. luokan koko A-kisa. 2. luokassa kisattiin päin vastaisessa järjestyksessä eli maxit-medit-minit, joten saatiin odottaa vielä B-kisan maxit ja medit, ennen kuin tuli meidän vuoro. Se oli jo iltapäivää, enkä ollut varannut itselleni tarpeeksi evästä enkä käteistä enkä lämpimiä kenkiä, kun kisan piti olla puoleen päivään mennessä ohi.

Tämä kakkosluokan rata ei ollut periaatteessa meille liian vaikea, mutta jännitin ja sen takia ohjasin epäselvästi. Lopulta kävi niin, että Timille tuli 3 kieltäytymistä, kun se ei oikein ollut varma, että pitääkö sen mennä putkeen vai ei. ;) Joten siltä radalta tuli hylsy, mutta paljon rohkeampina mennään Seinäjoelle 5.12, kun ollaan kokeiltu nyt yhden kerran virallista kakkosluokan rataa!

Anders Virtanen on muuten sama, joka tuomaroi Timin ensimmäisen virallisen kisan aikoinaan ja nyt se tuomaroi myös Timin ensimmäisen kisan 2.luokassa!
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!