perjantaina, syyskuuta 04, 2009

Koirakuulumisia

Lyhyesti surullisia kuulumisia, ettei kenellekään jää epäselväksi onko kasvatus helppoa:

Sisun tassunjäljissä niin hienosti uransa jo pikkupentuna aloittanut Aatu eli Anemoneniityn Garden Of Eden on nukutettu ikiuneen 4.9. :´( Aatu alkoi jostain syystä saada tiheään epileptisiä kohtauksia, joihin ei ehditty löytää selitystä. Poika on nyt kuitenkin lähetetty Eviraan tutkimuksiin, että saisimme tietää mikä kumma noita kohtauksia aiheuttaa! Kuitenkin todella nuorena kohtaukset alkoivat ollakseen perus epilepsiaa?

Dustyn pentu syntyi kuolleena 1.9. Synnytys viivästyi ja viivästyi. Oltiin kokoajan yhteydessä eläinlääkäreihin ja Dustyn kotiväkeen, jopa useita kertoja päivässä. Me kaupattiin jo keisarileikkauksia... Eläinlääkärit olivat luonnollisesti alkuun sitä mieltä, ettei tässä mitään hätää, koska lämpöpiikkiä ei ole ollut ja emokin ihan tavallinen, ei petaa, läähätä, vingu jne... Puhumattakaan supistuksista tms! ;)

Kuulemma ultrassakaan ei enää näin pitkällä saa selvää, mutta jossain vaiheessa kuitenkin Dusty vastaanotettiin ultraan ja röntgeniin, jolloin mahassa todettiin olevan yksi iso pentu, jonka sydän löi. Emolle määrättiin hormonipiikkejä parin tunnin välein, mutta synnytys ei käynnistynyt sen enempää korvien kuin jalkojenkaan välissä...

Seuraavana päivänä vasta päivystävä eläinlääkäri otti meidät vastaan tarkistuttamaan tilannetta ja matkalla Dustylla alkoikin kunnolla supistella. Pentu syntyi eläinlääkärin avustuksella "normaalisti". Pieni iso tyttö oli todennäköisesti kuollut jo vähän aikaisemmin, mutta ei kuitenkaan yli vuorokauden ollut kuolleena... Näin jälkeen päin sehän oli odotettavissa, koska tuossa kasvattajakurssimateriaalissa näytetäänkin sanovan, ettei oksitosiinia saa antaa, jos on odotettavissa vain yksi iso pentu... Jälkiviisaus ei kuitenkaan paljon lämmitä.

Eläinlääkäri suositteli Dustyn olevan meillä viikon, mutta kotiväki ymmärrettävästi halusi rouvan jo kotiin, kun sillä oli seuraavana päivänä mieli maassa. Eläinlääkärin mukaan mitään antibiootteja ja maidontuotannon lopettamiseen ei tarvittu lääkettä, vahvan kipulääkityksen Dusty kyllä sai. Meillä olon Dusty otti rauhallisesti ja lämpö oli normaali 38. Kylläpä Dusty riehuikin riemuissaan, kun näki kotiväkensä! Sitä me vähän pelättiinkin tila huomioiden. Mutta kotona lämpö nousi yli 39 asteeseen. Sen jälkeen kotiväki vei Dustyn uudelleen eläinlääkäriin, joka määräsi antibiootit ja lääkkeet maidon loppumiseksi.

Toki pitää rehellisyyden nimissä mainita, että koiran normaali ruumiinlämpö on 38,2 - 39,2 astetta kasvattajakurssia siteeraten. Ja lämmön nousu onkin normaali reaktio, kun maito jää imemättä nisiin. Sama homma kuin ihmisellä, puhuu kokemus 20v sitten. :(

Mutta yhteenvetona kuitenkin, että Dusty ja Sisu ovat sopimuksensa täyttäneet ja kiitämme yhteistyöstä! :) Odotamme mielenkiinnolla Sisun lupaavaa urakehitystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!