lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Timi & Varpu Lapualla

Muistaakseni seuraavana päivänä tms. Kauhavalla pidetyn mätsärin jälkeen oli Timillä LakKen agilityharkat Lapualla. Itse treenit menivät paremmin kuin hyvin. Pääsimme ensimmäistä kertaa mukaan Tiinan kurssille, koska olimme pari alkupään treeniä joutuneet perumaan mm. Timin bh-kokeen vuoksi. Olinkin jo jonkun vuoden toivonutkin, että pääsisimme Tiinan oppiin ja tänä kesänä se sitten toteutui.

Tiinalla olikin sekä Timiin että meikäläiseen hyvä vaikutus, koska ensimmäisenä opettajana sai meikäläisen saamaan Timin hiljaiseksi ennen rataa! Eikä siinä tarvittu ollenkaan karjumista tai arestia, vaan minä vaan seisoin rauhassa Timin kanssa niin kauan esteen takana, että se tukki kuononsa kun ei muutakaan keksinyt. Ja sitten menoksi! En edes yrittänyt jättää Timiä paikalleen, kunhan nyt oppii olemaan ensin edes hiljaa. Siis hiljaa ennen lähtöä, niin siitä voi sitten vähitellen päästä siihen rauhalliseen paikalle jäämiseen. Radalla sitä ääntä kyllä lähtee, mutta sehän ei haittaa, kunhan se on innostunutta itsensä kannustamista suupielet vaahdossa eikä törkeää ohjaajan solvaamista. ;)

Olimme ottaneet opiksemme Kauhavan mätsäristä (josta on tehty yksi galleria tänne!) ja ottaneet pikku-Varpun treeneihin mukaan hieman sosiaalistumaan. Pääasiassa Varpu oli vain boxissa ihmettelemässä, mutta välillä sitä otettiin sieltä vähän kävelemään toisten koirien keskelle. Varpu oli taas sitä mieltä, ettei kyllä uskalla liikkua ollenkaan, mutta kyllä ne pienet jalat sieltä sitten löytyi alle, kun neiti näki ettei ole mitään pelättävää. Helin leppoisa Peppi-mäyris oli siinä aika pitkässä narussa ja sitä me Varpun kanssa ohiteltiin läheltä namin kanssa. Sehän olikin loppujen lopuksi hauskaa.

Harmi kyllä treenien loppupuolella meikäläiselle sattui sellainen kömmähdys, joka johti vähän suurempaan kömmähdykseen ja tapahtumaketjuun. Oltiin Timin kanssa justiin suoritettu rata ja poika oli vielä boxin ulkopuolella, kun annoin ausseille juomista. Meidän vieressä oli yhdistyksen kontti, jossa säilytetään esteitä. Varpun juodessa, Timi meni pissaamaan ja nuuskimaan kontin avonaisen oven alla olevaa pitkää heinää. Oven ja heinän takana olikin tyttö ja koira, joka rähähti Timille. Timi ei tiennyt, että koira on kytkettynä, mutta se on nähnyt, ettei tämä koira tottele radalla ollessaan , vaan juoksentelee minne tahtoo. Varpu oli vasta 4kk ja sai kai Timin ylisuojelevaan tilaan, joten vastalause oli valmiina. Toinen uros taas rähjäsi takaisin, suojellakseen omistajaansa ja/tai koska oli kytkettynä. Sekunnissa ilmiriita oli käynnissä. Menin heti hakemaan Timin pois, mutta pikkutyttö oli jo nopeana ehtinyt laittaa kätensä rähisevän parin väliin, jolloin toinen (ilmeisesti Timi?) puri vahingossa siihen. :( Koska tytön äiti ei itse nähnyt mitä tapahtui, niin tilanne käännettiin tottakai yksin Timin syyksi. Ensimmäinen kysymys oli: "Minkä rotuinen koira tätä puri?"

Pari päivää edellisen, Kauhavan mätsärin jälkeen järjesti LakKe Lapualle mätsärin, jonne taas suunnattiin. Tulokset mätsäristä näkyvät täällä. Kuvia ei valitettavasti saatu, koska itse toimin handlerina ja Leena oli töissä buffetissa. Timi poseerasi itserakkaasti tuttuun tyyliin, eikä antanut edellä kulkevan, rähjäävän spitzin häiritä itseään. Timikin sai punaisen nauhan ja suoriutui kolmanneksi. Ei Varpua pelottanut enää yhtään! :D Se sai punaisen nauhan ja tuli neljänneksi huolimatta siitä, että alkoi sataa!

Siellä oli myös Timin riitakumppani agilitykentiltä. Kiinnitin kokoajan huomiota sen käytökseen ja esiintymiseen. Ei sillä ainakaan näkynyt merkkejä, että olisi saanut traumoja tappelusta sillä tavalla kuin Timi aikoinaan. :) Samaa ei voinut sanoa omistajista, vaan seuraavissa treeneissä perheen äiti vaati Timin erottamista ryhmästä. Tarina tapahtumienkulustakin oli hieman muuttunut. :´( Onneksi silminnäkijöitä kuitenkin riitti. Kouluttaja ei halunnut lähteä erottamiseen, joten juttu vietiin sitten seuran hallitukselle, mutta onneksi sielläkään ei hyväksytty Timin erottamisvaatimusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!