sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

25.10.2008

Meillä oli taas tuplatreffit, toiset Seinäjoen kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja toiset Kauhajoella, johon EPJYn toimesta oli järjestetty chinchillojen, kesyrottien ja hiirten ulkomuotoluokkien lisäksi kaikkien lajien Pet Show.

Seinäjoen puolella meitä edustivat tytöt Anemoneniityn Dusty Rose "Dysty" sekä Anemoneniityn BellaDonna Lily "Sisu". Tytöt saivat erittäin hyvät arvostelut, mutta valitettavasti Sisu ei halunnut näyttää hampaitaan, joten tulos tipahti Hyvään. Tuomarina oli Hans v.d. Berg, Alankomaat.

Sisun arvostelu:

very good in type, I would like to see a bit more bone, good ear set, good expression
I would like to see stronger feet and a bit more angulation in the front, good hind quarters, long croup
good coat texture very good mover,

Erittäin hyvä tyyppi, saisi olla suuriluisempi, hyvä korvien asento, hyvä ilme, saisi olla vahvemmat jalat (mikä on totta!!!!) ja paremmin kulmautunut edestä, hyvät takaa, pitkä lantio, hyvä karvanlaatu, hyvät liikkeet.

Dustyn arvostelu:

nice in expression, ears could be smaller
sufficient angulation in front and rear,
good croup, good tail set,
very good mover

Hyvä ilme, korvat voisivat olla pienemmät, riittävät kulmaukset edessä ja takana, hyvä lantio, hyvä hännän asento, erittäin hyvä liikkuja.

Näyttelyn kuvamateriaaliakin saisi tänne heti, jos meidän "ihana" tietokoneemme ei olisi niin kovin persoonallinen...

Myöhemmin ilmeni olleen oikein hyvä ajatus, että meiltä ei osallistunut kukaan ikioma koira näyttelyyn. Dustyn korvat olisivat voineet kuulemma olla hieman pienemmät ja ihan hyviä ausseja oli moitittu raajakkaiksi ja harakorvaisiksi. Älkää ymmärtäkö väärin! Itse en todellakaan lähde kyseenalaistamaan tuomarien mielipidettä!!!! Mutta Mistyn korvat ovat jo niin suuret, että ne herättävät hilpeyttä rotua vähemmänkin tuntevien keskuudessa. Ks. alla! ;D Ja Timi vetää korvat Yodamaisesti (näin!) haralleen automaattisesti, kun se haluaa vakuuttaa olevansa kiltti poika, ja namin tuijottaminen seisottamisen yhteydessä on tietenkin ehdoton sellainen paikka. ;D Ja Timiltä kyllä taatusti löytyy myös sitä käyttötarkoituksensa vaatimaa ilmavuutta.

<--- Mistyn korvat... ;) Kuvakulma ehkä tosin liioitteleva...

Itseltäni osallistui Kauhajoen näyttelyyn 5 hiirulaista sekä gerbiilit. Olin ilmoittanut kaikki kolme gerbupoikaa, mutta näyttelyä edeltävänä iltana meillä olikin vain 2 gerbiiliä... :´( Physalia's Ogaleesha oli nukkunut pois, mikä oli menetys paitsi omistajalle, jäljelle jääneille kaveruksille Onnille ja Vilille, että kasvattajalle.

Ilmoitin näyttelyyn innoissani vihdoinkin hyvässä turkissa ja massassa olevat hiireni. Kerrankin nämä asiat ovat kohdallaan yhtä aikaa näyttelyn kanssa!!! Olin niin varma, että nyt ne vihdoin saavat tarvitut Laatu-maininnat tälle vuotta. Edes joku niistä! Mikä onkaan todennäköisyys, että kaikki menisi nappiin: turkki, kuvio, väri, massa, tyyppi ja -tällä järjestelmällä- ilmoittautumiset? Äärimmäisen pieni. Niin ei nimittäin käy meillä KOSKAAN. Eikä nytkään. Yhdellä oli pientä karvanvaihtoläikkää vielä näkyvissä, toisella oli jo kiharaa suoristumassa jne. Se oli kuitenkin pientä tähän astiseen epäonneen nähden.

Näyttelyä järjestävän yhdistyksen hallituslaisilla pitäisi olla edes alkeellinen "suoja" oman eläimensä suorituksen suhteen. (Tai onhan sellainen, mutta tasa-arvoa ei...) Jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus saada rauhassa laittaa eläimensä näyttelyyn ITSE. Pitäisi antaa sen verran aikaa, että ehtisi laittaa oman eläimensä oikealle pöydälle, oikean numerolapun oikean boxin päälle, juomapullo tai tuoretta syötävää boxiin jne... Mutta kun kaikki pitää uhrata ja silti saa vain tiuskimista päälle. Itse olin pöytien alakertaan raahaamisen jälkeen pahasti kiinni vastaanottopöydän takana. Toiset siitä saa luistaa, toiset taas ei. Hiirten ilmoittautumisia jo kaipailtiin, joten pyysin kolleegoitani laittamaan numerolaput myös omien hiirieni boxien päälle. Ne kun olivat selkeästi 3 tyttöä isommassa boxissa ja 2 poikaa pienemmässä. Ei kovin hankala yhtälö. Ja kun joku apua pyytää, niin silloin sitä jotenkin olettaisi, että hommasta joko kieltäydyttäisiin tai se hoidettaisiin. Se, että numerolaput heitetään summissa boxien päälle, ei ihan vastaa käsitystäni kaverin auttamisesta. Mutta ajatus on tärkein, joten kiitos! :)

No, sehän on pikkuasia, jos nyt joku numerolappu on jotenkin väärin!!! Mutta SNL sattuu rakastamaan pikkuasioita, ja tällöin boxin sisältö jätetään arvostelematta, jos se ei turkin laadultaan tai sukupuoleltaan vastaa ilmoittautumistietoja. Yksi hiirinäyttely sinne tai tänne? Ei aivan, jos asuu hiirinäyttelyiden kannalta korvessa! 5 laatumainintaa pitää tulla kasvateille vuodessa tai kasvattajanimi poistuu. Jollekin se on vain byrokratiaa, kivoja pikkusääntöjä, mutta itse kasvattajalle se on henkilökohtainen menetys. Ainoa, joka meiltä tuona päivänä arvosteltiin, oli vanha rupsahtanut Anemone's Jerome, joka tuli mukaan vain seuran vuoksi, koska oli jo sitä veteraani-ikää, että sai osallistua maksutta.

Jotain positiivistakin tästä päivästä: suoritin hamstereiden koearvostelun hyväksytysti. Myös rakas marsuni peruaani Ukkonen kotiutui ihanan poikansa kanssa Hennan marsulasta. Kiitos Hennalle, joka on pitänyt pojista turkkeineen uskomattoman hyvää huolta! Meille muutti myös ensimmäinen silver argentemme Vanion Juicy Jigglypuff* Maijulta. Jussi on american crest, mutta on siitä huolimatta saanut oikean sertinkin! ;) Sillä on myös pet-tuloksia, korkeimpana PPM1. Meille Jussi tuli "jalostuskokeiluun". ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!